ايرنا/ مطالعه اخير محققان دانشگاه وسترن استراليا نشان داد، بسياري از بيماريهاي انحطاطي سيستم اعصاب بر اثر راديکالهاي آزاد به وجود ميآيند.آنتياکسيدانها با راديکالهاي آزاد در بدن واکنش ميدهند و از ضرر آنان جلوگيري ميکنند. به زبان ساده ميتوان گفت که آنتي اکسيدان از سلول در مقابل صدمات جلوگيري ميکند.
اين ترکيبات ميتوانند طبيعي يا مصنوعي باشند.
آنتي اکسيدانهاي اصلي عبارتند از :
-لوتئين: اين گروه آنتياکسيدان در انواع کلم (کلم بروکلي، گل کلم و برگ کلم)، انواع ميوه، سبزيجات نشاستهاي (ذرت، نخود فرنگي) تخم مرغ و سبزيجات برگ دار وجود دارد.
-سلنيوم : يک ماده معدني موجود در غذاهاي گياهي، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهي است.
-کاروتنوئيدها : رنگدانههايي هستند که باعث رنگ زرد و نارنجي ميوههايي از قبيل هويج، خربزه و سيب زميني ميشوند.
-ليکوپن : يک ماده شيميايي موجود در ميوه و سبزيجات قرمز از جمله گوجه فرنگي و هندوانه است.
-ويتامين A : در هويج، سيب زميني، سبزيجات برگ دار تيره رنگ و زردآلو به وفور وجود دارد.
-ويتامين C : در مرکبات، سيب زميني، آناناس، کلم بروکلي، اسفناج و انواع توت يافت مي شود.
-ويتامين E : آجيل، کره بادام زميني، جوانه گندم، اسفناج، سويا، ماهي، آوکادو و روغن گياهي حاوي اين ويتامين هستند.
گوجه فرنگي، انواع توت، فلفل، هويج، اسفناج، زردچوبه، زنجبيل، بذر کتان، انواع آجيل و غلات سبوس دار نيز داراي خواص ضد التهابي هستند.
مطالعات نشان ميدهد کاروتنوئيدها و آنتياکسيدانهايي مانند ويتامين C و E در کاهش احتمال ابتلا به بيماري آلزايمر نقش مهمي دارند. در ادامه اين مطالعات آمده است رژيم غذايي سرشار از آنتياکسيدان به تثبيت PH کمک کرده و از استرس اکسيداتيو جلوگيري ميکند.
محققان بر اين باورند ترکيب رژيم غذايي کمکالري به همراه آنتي اکسيدانها نقش مهمي در پيشگيري از آلزايمر دارد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Open Biology منتشر شده است.
بازار