ديجياتو/ محققان براي اولين بار توانستند مرکز ثقل منظومه شمسي را با خطاي حدود ۱۰۰ متر شناسايي کنند که با توجه به مقياس فوق العاده عظيم اين سامانه بسيار دقيق محسوب ميشود.
شناسايي مرکز ثقل منظومه شمسي در نگاه اول کاري بسيار پيش پا افتاده به نظر رسيده و با نگاه به تصاويري که از اين سامانه در اينترنت وجود دارد، ممکن است تصور کنيم مرکز سامانه خورشيدي، وسط خورشيد است. اما شناسايي مرکز ثقل يا به عبارت تخصصي تر «مرکز سنگيني سراسري» (Barycenter) منظومه شمسي کاري بسيار پيچيده و مشکل بوده و بايد فاکتورهايي همچون جاذبه تمام سيارات، سيارکها و ماه را در نظر گرفت.
به گزارش Futirism، محققان ميگويند با در نظر گرفتن جاذبه سيارات منظومه شمسي، خصوصاً مشتري که گرانش فوق العاده قدرتمندي دارد، مرکز ثقل واقعي منظومه شمسي در فاصله اندکي از سطح خورشيد قرار گرفته است. اخترشناسان با دانستن مرکز ثقل سامانه خورشيدي ميتوانند با دقت بالاتري امواج گرانشي پراکنده شده از سوي سياه چالههاي کلان جرم و ستارههاي نوتروني چرخان يا «تَپاخترها» را شناسايي کنند.

احتمال بروز خطا در محاسبات مربوط به تپاخترها و سياه چالههاي کلان جرم فوق العاده بالا بوده و دانشمندان براي از بين بردن اين خطا بايد مکان دقيق زمين را نسبت به مرکز سنگيني سراسري منظومه شمسي بدانند. اخترشناسان ميگويند حالا با آگاهي بيشتر از توازني که در سامانه خورشيدي برقرار است، محاسبات قبلي آنها در مورد امواج گرانشي بهبود پيدا خواهد کرد.
«Stephen Taylor»، اخترشناس ناسا ميگويد: «با استفاده از تپاخترهايي که در کهکشان راه شيري رصد ميکنيم، تلاش ميکنيم تا مثل عنکبوتي که وسط تارش بي حرکت براي شکار کمين کرده باشيم. فهم بهتر مرکز سنگيني سراسري منظومه شمسي براي ما که ميخواهيم حتي کوچکترين لرزشها را در تار حس کنيم بسيار حياتي است.»
يافتههاي اين تحقيق در ژورنال The Astrophysical Journal منتشر شده است.
بازار