ايسنا/ دانشمندان آلماني معتقد هستند که ابتلاي يک فرد به بيماري سرماخوردگي ميتواند سطحي از ايمني را براي وي در مقابل بيماري کوويد-۱۹ ايجاد کند.
محققان در سراسر جهان در حال تلاش براي يافتن چيزي هستند که بتواند به مبارزه با کروناويروس جديد کمک کند و جوامع دنيا را از قرنطينه و ترس ابتلا به کوويد-۱۹ نجات دهد.
محققان ميگويند سلولهاي T به اندازه پادتنها مهم هستند. در يک مطالعه جديد، محققان بر اين باورند که سلولهاي تي(T) ممکن است کليد محافظت در برابر ويروس باشند و قرار گرفتن در معرض ويروس و بيماري سرماخوردگي ميتواند سطحي از ايمني را براي مقابله با کروناويروس در بدن فراهم کند.
دانشمندان دانشگاه "توبينگن"(Tubingen) در آلمان ميگويند که سلولهاي T مانند پادتنها يا همان آنتيباديها نقشي اساسي در فراهم کردن ايمني در برابر کوويد-۱۹ دارند.
سلولهاي T نوعي گلبول سفيد هستند که با سيستم ايمني بدن ما براي مقابله با مهاجمان خارجي از جمله ويروسهايي مانند "SARS-CoV-۲" کار ميکنند.
محققان براي به دست آوردن نتايج مورد نياز خود، نمونه خون افرادي را که از کوويد-۱۹ بهبود يافتهاند و همچنين افرادي که هنوز آلوده نشدهاند، جمع آوري کردند و آنها را با يکديگر مقايسه کردند.
نتيجه حاکي از آن بود که ۸۱ درصد از ۱۸۵ نفري که به کروناويروس آلوده نشده بودند، داراي واکنش سلول T به ويروس بودند.
آيا قرار گرفتن در معرض سرماخوردگي ميتواند ما را در برابر کوويد-۱۹ محافظت کند؟
محققان دريافتند که اين واکنش با قرار گرفتن اين افراد در معرض سرماخوردگي در گذشته مرتبط است، به اين معنا که افرادي که در معرض ويروس سرماخوردگي قرار گرفتهاند، ميتوانند از ميزان ايمني خاصي در برابر بيماري بسيار مسري کوويد-۱۹ برخوردار باشند.
اين مطالعه در بخش وبسايت "تحقيقات علمي پيش از چاپ "Research Square" منتشر شده است و هنوز مورد داوري همتا قرار نگرفته است. داوري همتا، بازنگري با دقت يا داوري دقيق به روند بازنگري همهجانبه مقالههاي علمي توسط متخصصان همان رشته گفته ميشود.
اين نخستين بار نيست که ابتلا به سرماخوردگي رايج به ايجاد نوعي از محافظت در برابر کروناويروس مرتبط ميشود. به عنوان مثال "جان بل" استاد برجسته پزشکي در دانشگاه آکسفورد به اين مسئله اشاره کرده است. به گفته وي، افراد جوان در مقايسه با بزرگسالان بيشتر در معرض سرماخوردگي قرار دارند، به همين دليل است که کوويد-۱۹ با شدت کمتري آنها را درگير ميکند.
علاوه بر اين، مجله Science در همين رابطه دو مطالعه منتشر کرده که در مورد سلولهاي T و نقش آنها در کمک به بدن در مبارزه با کرناويروس تمرکز دارد. براساس اين مطالعات، کساني که مبتلا به کوويد-۱۹ هستند، داراي سلولهاي T هستند که به طور خاص ويروس "SARS-CoV-۲" را هدف قرار ميدهند و ميتواند به آنها در بهبودي کمک کند.
از طرفي مشاهده محققان نشان ميدهد که افرادي که هنوز به کروناويروس آلوده نشدهاند نيز داراي همين نوع خط دفاعي سلولي هستند و اين احتمالا به اين دليل است که آنها قبلاً در معرض سرماخوردگي قرار داشتهاند.
برخي از سرماخوردگيهاي متداول در اثر انواع مختلفي از خانواده کروناويروسها ايجاد ميشود که بسيار کمتر از "SARS-CoV-۲" خطرناک هستند.
لازم به ذکر است که هنوز هيچ درماني براي سرماخوردگي وجود ندارد و با مراقبت بايد منتظر ماند تا پس از گذشت حدود يک هفته تا ۱۰ روز بدن بر آن پيروز شود.
بازار