ايسنا/ نتيجه يک مطالعه جديد حاکي از آن است که واکسن سه گانه سرخک، اوريون و سرخچه (MMR) ميتواند عوارض عفونت ريه در بيماري کوويد ۱۹ را کاهش دهد.
پيشتر نيز گزارشهايي در مورد تأثير مثبت واکسن سل بر ايمني بدن مقابل کرونا منتشر شده بود.
واکسيناسيون به گلبولهاي سفيد در سيستم ايمني بدن، آموزش ميدهد که چگونه از بدن در برابر عفونت دفاع کنند.
تحقيقي که نتيجه آن در مجله تخصصي "mBio" منتشر شده، حاکي از آن است که اين آموزش هرچند شامل مقابله با کوويد ۱۹ نميشود اما به عنوان يک اقدام ايمني پيشگيرانه مانع بروز علائم شديد اين بيماري ميشود.
نتيجه پژوهشي که در اين مجله تخصصي منتشر شده حاکي از آن است که واکسنها، مانند آنهايي که در واکسيناسيون عليه سرخک، اوريون و سرخچه مورد استفاده قرار ميگيرند ميتوانند مانع ذاتالريه شديد يا مسموميت خون در روند بيماري کوويد ۱۹ شوند. کوويد ۱۹ پس از آلودگي به ويروس کرونا ايجاد ميشود.
"پاول فيدل" از دانشگاه ايالتي لوئيزيانا و "مايري نوور" از دانشگاه تولان در تحقيقات آزمايشگاهي خود به اين نتيجه رسيدهاند که واکسيناسيون با يک قارچ ضعيف شده به خون در برابر عفونت خوني ايمني ميدهد.
در اين آزمايش عامل عفونت خون ترکيبي از قارچهاي بيماريزا و باکتريها بوده است. آزمايش آنها نشان ميدهد که ايمني در برابر عفونت خوني حتي برابر عوامل بيماريزايي که در ترکيب واکسن نبودهاند نيز وجود دارد.
اين دو متخصص ميگويند: واکسيناسيون، سيستم ايمني بدن را براي مقابله با طيف گستردهاي از عوامل بيماريزا آماده ميکند چون گلبولهاي سفيد، مشخصات عامل بيماريزا را به خاطر ميسپارند و بعدها نسبت به ساير عوامل بيماريزا که شباهت اندکي با آنها دارند هم واکنش نشان ميدهند.
فيدل و نوور پيشنهاد مي کنند که واکسيناسيون به عنوان يک اقدام پيشگيرانه براي آماده کردن سيستم ايمني بدن براي مقابله با کوويد ۱۹ جدي گرفته شود. واکسيناسيون سه گانه MMR براي ايجاد ايمني عليه سه بيماري عفوني سرخک (Measles)، اوريون (Mumps) و سرخجه (Rubella) طراحي شده، براي همه نوزادان توصيه ميشود و در ۱۲ و ۱۸ ماهگي به آنها تزريق ميشود.
اين واکسيناسيون خطر چنداني ندارد و تزريق آنها به بزرگسالاني که در دوران نوزداي هر سه واکسن را دريافت نکردند، ميتواند مؤثر باشد. تزريق اين واکسنها به ويژه براي کادر درمان که تماس زيادي با ويروس کرونا دارند توصيه ميشود.
فيدل و نوور در مقاله خود تأکيد کردهاند که در حال حاضر براي ارزيابي تأثير واکسن مايکوباکتريوم بوويس BCG (واکسن بيماري سل) روي ويروس کرونا نيز دستکم شش پژوهش باليني در اروپا، استراليا و ايالات متحده آغاز شده است. در شماري از اين پژوهشهاي باليني حال، واکسن سل به کادر بيمارستاني ترزيق ميشود که در شمار گروههاي پرخطر در پاندمي کرونا هستند.
اين متخصصان ميگويند که واکسن بيماري سل داراي اثرات مفيد نامشخصي است و فرد واکسينه شده را برابر ساير بيماريها نيز حفاظت ميکند. اين واکسن ميتواند مانع بروز آسم و برخي بيماريهاي خود ايمني شود.
بازار