ايسنا/ ستاره شناسان اخيرا موفق به ايجاد تصويري جديد از خوشه ستارهاي "G۲۸۶.۲۱+۰.۱۷" شدهاند.
بيشتر ستارگان عظيم جهان از خوشههاي ستارهاي عظيم ايجاد شدهاند. اين خوشهها بلوکهاي ساختماني کهکشانها هستند، اما نحوه شکلگيري آنها از ابرهاي مولکولي متراکم مبهم است. خوشه ستارهاي مجموعهاي از ستارگان است که با نيروي گرانشي دو جانبه به يکديگر پيوستهاند. ستارگان هر خوشه، همزمان و از يک ابر غبار و گاز زاده شدهاند و بنابراين سن و ترکيبشان مشابه است، ولي نوع اين ستارگان متفاوت است چون جرمهاي متفاوتي دارند.
اکنون ستاره شناسان تصويري خيره کننده را ايجاد کردهاند که آتش بازيهاي آسماني را در خوشه ستارهاي G۲۸۶.۲۱ + ۰.۱۷ که در منطقه شاه تخته يا کارينا(Carina) کهکشان ما واقع شده است و در حدود هشت هزار سال نوري فاصله دارد، نشان ميدهد. تصوير اين خوشه هنگام انجام عمل شکلگيري ثبت شد.
ستاره شناسان يک موزائيک چند طول موجي ساخته شده از بيش از ۷۵۰ مشاهده راديويي با آرايه ميليمتري بزرگ آتاکاما(Atacama Large Millimeter Array) معروف به آلما و ۹ تصوير مادون قرمز از تلسکوپ فضايي هابل را طي اين مطالعه ايجاد کردند.اين تلسکوپ حرکات گاز آشفته که به داخل خوشه ميافتند و هستههاي متراکم را تشکيل ميدهند و در نهايت به ايجاد ستارگان منجر ميشود را مشاهده کرده است.
"يو چنگ"(Yu Cheng) از دانشگاه ويرجينيا گفت: اين تصوير ستارهها را در مراحل مختلف شکل گيري در اين خوشه واحد نشان ميدهد. وضوح و حساسيت آلما در اين تصوير خيره کننده از شکلگيري ستاره مشهود است. همراه با دادههاي تلسکوپ فضايي هابل، ما ميتوانيم قدرت مشاهدات چند طول موجي را براي افزايش درک خود از فرايندهاي اساسي جهاني مشاهده کنيم.
بازار