ديجياتو/ مهندسان در شرکت ماهوارهاي ژاپني «JSAT» اخيرا از برنامهاي پرده برداشتهاند که طي آن، يک ماهواره مجهز به ليزر به نابودي زبالههاي فضايي اطراف زمين کمک ميکند.
اين ماهواره براي شليک به زبالههاي فضايي مختلف از ماهوارههاي رها شده تا باقيماندههاي راکتها در فضا مورد استفاده قرار ميگيرد. بر اساس بيانيه منتشر شده، اين شرکت براي توسعه ماهواره جديد خود با موسسه تحقيقاتي «Riken» و ساير شرکتها همکاري ميکند.
اين ماهواره جديد براي کاهش زبالهها اطراف زمين، آنها را با ليزر مجبور به ورود به اتمسفر زمين ميکند که با اين کار، زبالهها آتش ميگيرند. از سال ۲۰۲۴ اسلحه ليزري اين ماهواره وارد فاز آزمايشي ميشود تا ماهواره در سال ۲۰۲۶ ماموريت خود را آغاز کند.
«تادانوري فوکوشيما»، مدير برنامه حذف باقيماندههاي فضايي در اين زمينه اعلام کرده:
«زبالههاي فضايي تبديل به يک مشکل بزرگ شدهاند و ميخواهم به هر قيمتي که شده، اين پروژه مهم اجتماعي را به مرحله اجرا برسانم.»
وزن اين ماهواره کوچک چند صد کيلوگرم خواهد بود و از ليزر آن براي ذوب کردن سطح زبالههاي فضايي استفاده ميشود. اين موضوع انتشار کافي گاز را در پي دارد که باعث ايجاد نيرو براي خروج زبالهها از مدار و ورود آنها به اتمسفر خواهد شد.

دستگاههاي ليزر کم بازده روي زمين حتي قادر به بلند کردن يک سکه هم نيستند، با اين حال با پالسهاي ليزر ميتوان زبالههاي فضايي را به سمت زمين هدايت کرد. گفته ميشود بيش از ۱۰۰ ميليون زباله فضايي در اطراف زمين وجود دارد که ابعاد آنها ۱ ميليمتر و بيشتر است. اکثر آنها در ارتفاع ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ کيلومتري زمين قرار دارند.
در حالي که شايد تصوير کنيد زبالههاي فضايي با ابعاد کوچک خطري براي ما ندارند، بايد بدانيد که آنها با سرعت نزديک به ۷.۵ کيلومتر بر ثانيه در مدار زمين در حال حرکت هستند و برخورد آنها با ماهوارهها نه تنها ميتواند آسيب جدي به آنها بزند، بلکه ميتواند باعث سقوط آنها نيز شود. عدم نياز به سوخت براي شليک به هدف، هزينه راهکار مهندسان ژاپني را نيز کاهش ميدهد.
بازار