ايسنا/ در تاريخ اول ژوئيه، ماموريت مدارگرد مريخ سازمان پژوهشهاي فضايي هند با استفاده از دوربين رنگي مريخ(MCC) از فوبوس( نزديکترين و بزرگترين قمر مريخ) عکاسي کرده است.
اين تصوير هنگامي گرفته شد که مأموريت مدارگرد مريخ در حدود ۷ هزار و ۲۰۰ کيلومتري مريخ و ۴ هزار و ۲۰۰ کيلومتري "فوبوس" بود.
فوبوس بين دو قمر مريخ(فوبوس و ديموس) قمر بزرگتر است. اين قمر سه بار در روز به دور مريخ ميچرخد و آنقدر به سطح اين سياره نزديک است که در بعضي از نقاط مريخ، نميتوان آن را ديد. اعتقاد بر اين است که فوبوس از "کندريت کربن" ساخته شده است. کندريتها(Chondrite)، شهابسنگهاي سنگي(غير فلزي) هستند که به همان صورتي که از بدنهٔ اصلي(مادر) جدا شدهاند بي آنکه در اثر عواملي مانند ذوب شدن، يا جداسازي تغيير پذيرفته باشند، وجود دارند.
مرحله سختي که فوبوس با آن روبرو شده است، در بخش بزرگي از تصوير ديده ميشود که حاصل يک برخورد در گذشته(در دهانه استيکني) است و موادي از آن به بيرون انتشار يافته است.
استينکي(Stickney) بزرگترين دهانه در فوبوس به همراه ساير دهانهها مانند "شلووسکي"(Shklovsky) ، "روچ"(Roche ) و "گريلدريگ"(Grildrig) است.
مأموريت مدار مريخ اولين ماموريت بين سيارهاي هند براي سياره مريخ با يک مدارگرد طراحي شده براي گردش به مريخ در مدار بيضوي است. وضوح فضايي تصوير ۲۱۰ متر است. اين يک تصوير مرکب است که از شش عکس توليد شده و از نظر رنگي نيز اصلاح شده است.
بازار