ايسنا/ دبير کميته علمي ستاد کرونا درباره سرانجام واکسن ايراني کرونا توضيح داد و گفت: از چرخه واکسني که در دنيا انجام ميشود عقب نيستيم، اما اهميت دارد که منتظر باشيم و ببينيم از بين پروژههاي موجود در کشور، کدام يک پاسخ ميدهد.
دکتر مصطفي قانعي درباره واکسن ايراني کرونا و اقدامات انجام شده در اين زمينه، گفت:
ما در حال حاضر از بين حدود 20 پروژهاي که براي واکسن پيشنهاد شده، شش موردش جلوتر است و با آنها قرارداد بسته شده و در حال پيگيري هستند. هر يک از آن ها در مرحلهاي قرار دارند و هنوز نميدانيم کدام يک از اين واکسنها موفق ميشود که ايمني پايداري را که حداقل يکسال ايمني را داشته باشد، براي مردم به ارمغان آورد.
وي گفت: بر همين اساس ما اعلام نکرديم که کدام واکسن در چه مرحلهاي است. برخي از واکسنها فاز آزمايشي خود را طي کردهاند. تزريق به حيوانات بخشي از پروسه واکسن است، اما زمانيکه در سازمان غذا و دارو مجوز تزريق به انسان را بگيريم، ميتوانيم اعلام کنيم که کدام واکسن جلوتر از همه است.
وي افزود: آنچه که ميتوان اعلام کرد اين است که از چرخه واکسني که در دنيا انجام ميشود عقب نيستيم، اما اهميت دارد که منتظر باشيم و ببينيم که از بين واکسنهاي موجود کدام يک پاسخ ميدهد. اگر ايمنوگلوبولين افت پيدا کند و افت آن باعث ابتلاي مجدد شود، برخي واکسنهايي که شروع کرديم، زير سوال ميرود. بنابراين بايد حتما سطح آنتي بادي پايدار پاسخ دهد تا برخي واکسنهايي که آغاز کرديم، پاسخ دهد.
قانعي که در برنامه گفتوگوي ويژه خبري صحبت ميکرد، درباره سرانجام داروي رمديسيوير نيز گفت: براي برخي از داروها منتظر نتايج باليني هستيم که در کشور در حال انجام است. درباره داروي فاويپيراوير نتايج ارائه و به صورت قطعي اعلام شد. درباره رمديسيوير هنوز نتايج مطالعه باليني در کميته علمي مطرح نشده است، اما خوشبختانه آنچه که به عنوان پروتکل درمان از کميته علمي براي کشور منتشر شد، درمانهاي جديدي را که قبلا نبود، به ويژه در فاز التهابي ريه پيشنهاد ميکند که ميتواند ميزان مرگ و مير را کاهش دهد.
بازار