ايسنا/ "ناسا"، "آژانس فضايي اروپا" و "آژانس پژوهشهاي هوافضاي ژاپن" با يکديگر همکاري کردهاند تا تأثيرات زيست محيطي و اجتماعي حاصل از همهگيري بيماري کوويد-۱۹ را از فضا کنترل کنند.
افراد ميتوانند اطلاعات به دست آمده از اين همکاري را در سايت "Earth Observation Dashboard" يا "داشبورد رصد زمين" مشاهده کنند. در اين سايت اطلاعات به دست آمده از چندين ماهواره جمع آوري شده است.
داشبورد تأثيرات کوتاه مدت و طولاني مدت محدوديتهاي مربوط به همهگيري اين بيماري بر کيفيت هوا و آب، تغييرات آب و هوايي، فعاليت اقتصادي و کشاورزي را بررسي ميکند. اين سه آژانس فضايي قصد دارند طي ماههاي آينده و بازگشتن بازار اقتصاد جهاني به حالت عادي مشاهدات جديدي را به اين سايت اضافه کنند.
"توماس زوربوچن"(Thomas Zurbuchen) سرپرست اداره ماموريت علمي ناسا گفت: ما با همکاري آژانس فضايي اروپا و آژانس پژوهشهاي هوافضاي ژاپن قصد داريم با استفاده از ابزارهاي پيشرفته رصد زمين در فضا براي به دست آوردن اطلاعات بهتري از سياره خودمان استفاده کنيم. هنگامي که ما از فضا ديديم که چگونه الگوي فعاليتهاي انساني به دليل همهگيري بيماري کوويد-۱۹ در حال تغيير کردن است ميدانستيم که اگر اين تغييرات را بررسي کرده و اطلاعات را گردآوري کنيم ميتوانيم يک ابزار تحليلي قدرتمند جديد در دست داشته باشيم.
نخستين موضوعي که در پي شيوع کرونا و قرنظينه افراد در خانه رخ داد اين بود که شاهد بهبود کيفيت هوا و کاهش سرعت فعاليتهاي صنعتي بوديم. داشبورد همچنين کاهش فعاليت بخشهاي قابل توجهاي از جمله فعاليت حمل و نقل در بنادر، تعداد اتومبيل در پارکينگهاي مرکز خريد و موارد ديگر را نشان ميدهد.
دادههاي ماهوارهاي نشان ميدهد که يک آلاينده هوا به نام نيتروژن دي اکسيد که ناشي از سوختن سوختهاي فسيلي براي حمل و نقل و توليد برق است نيز کاهش يافته است.
همچنين دادههايي مربوط به غلظت دي اکسيد کربن نيز در حال بررسي بود. ماهواره ناسا به دنبال بررسي تغييرات طولاني مدت دي اکسيد کربن در مقياس جهاني بود در حالي که ماهواره آژانس پژوهشهاي هوافضاي ژاپن در حال بررسي تغييرات غلظت دي اکسيد کربن مناطق شهري منتخب مانند نيويورک، سان فرانسيسکو، توکيو و دهلي بود. تجزيه و تحليل هر دو مجموعه دادههاي ناسا و آژانس پژوهشهاي هوافضاي ژاپن نشان داد که با همهگيري بيماري کوويد-۱۹ و در خانه ماندن افراد غلظت دي اکسيد کربن کاهش يافته است.
اخيرا تغييرات کيفيت آب در چند مکان که به طور معمول داراي فعاليتهاي شديد انساني مانند صنعت و گردشگري هستند نيز گزارش شده که در طول همهگيري اين بيماري کاهش يافته است. داشبورد مشاهدات ماهوارهاي هدفمند را از هر سه آژانس فضايي جمعآوري ميکند و غلظت کل ماده معلق و کلروفيل در مناطق ساحلي منتخب، بندرها و خليجهاي نيمه محصور را براي ارزيابي تغييرات ايجاد شده در کيفيت آب و اينکه اين تغييرات به چه ميزان گسترده است، بررسي ميکند.
لانگ آيلند سوند(Long Island Sound) مدخل رودخانهي از اقيانوس اطلس، درياي آدرياتيک شمالي و خليج توکيو از جمله مناطقي هستند که مورد بررسي قرار گرفتهاند. کاهش گسترده در فعاليتهاي اقتصادي جهاني يکي از تأثيرات مورد توجه حاصل از همهگيري اين بيماري است.
بازار