فراديد/ موجودات بيگانه در فيلمها و کتابها اغلب بدطينتتر، و در فناوري بسيار پيشرفتهتر از انسان نشان داده ميشوند. استيون هاکينگ، دانشمند بزرگِ فقيد، نظريههايي درباره اين موجودات بيگانه داده است و در چندين مورد، در مورد خطر رويارويي با چنين مسافران کيهاني هم هشدار داده است.
يک بار ديگر، روز جهاني شيء پرنده ناشناس (يوفو) از راه رسيده است و بسياري از مردم از اين فرصت استقبال ميکنند تا به شکلهاي مختلف از زندگي بيگانه و پيشرفتهاي فکر کنند که با فضاپيماهاي عجيب و غريب در حال پرواز در کيهان است.
اگرچه وجود اشياي پرنده ناشناس موضوع مرسومي براي تحقيقات علمي نيست، دانشمنداني هم هستند که به تحقيق درباره حيات خارج از سياره زمين مشغولند. بيانيههاي موجود و منتشر شده در سالهاي اخير از سوي بزرگترين آژانسهاي فضايي، نيز شواهد اميدوارکنندهاي ارائه ميدهند که نشان ميدهد شايد اين زندگي بيگانه در منظومه شمسي ما وجود داشته باشد.
اطلاعات جمعآوري شده توسط مريخنورد «کيورياسِتي» ناسا، به دانشمندان اين امکان را داد تا شواهدي از مواد آلي باستاني در سطح مريخ شناسايي کنند. وجود اين «مواد تشکيلدهنده حيات» نشانگر آن است که شايد اين سياره سرخ هميشه مثل امروز خالي از حيات نبوده است.
همچنين قمرهاي «انسلادوس» و «اروپا» نيز اهداف مستعدي براي جستوجو درباره حيات بيگانه بودهاند، چرا که اقيانوسهاي عميقي سطح آنها را پوشانده است. دانشمندان همچنين اعلام کردند که با کشف ملکولهاي آلي بزرگ در قمر انسلادوس که گرداگرد سياره گازي غولپيکر زحل در گردش است، شگفتزده شدهاند.
اين کشف حاکي از آن است که بر اساس بهترين دانشي که از اين قمر دور داريم، اين قمر تنها جرم فضايي نزديک به زمين است که همزمان تمام نيازهاي اوليه براي حيات را (چنان که ما شناختهايم) برآورده ميکند. اما حياتي که ما از آن حرف ميزنيم، هنوز با (قادر شدن آن به) ساخت و راهاندازي فضاپيماهاي آن، فاصله زماني زيادي دارد.
موجودات بيگانه در فيلمها و کتابها اغلب بدطينتتر، و در فناوري بسيار پيشرفتهتر از انسان نشان داده ميشوند. استيون هاکينگ، دانشمند بزرگِ فقيد، نظريههايي درباره اين موجودات بيگانه داده است و در چندين مورد، در مورد خطر رويارويي با چنين مسافران کيهاني هم هشدار داده است.
او حتي ملاقات ميان انسان و موجودات بيگانه فضايي را به ديدار کريستف کلمب و بوميان آمريکا تشبيه ميکند که «نتيجه خيلي خوبي نداشت.» يک تيم دانشگاه آکسفورد با استفاده از نظريه تکامل، «پيشبينيهايي را کاملا مستقل از جزئيات (تکامل حيات در) زمين انجام داده است» و نتيجه اين تحقيق نشان ميدهد که موجودات بيگانه احتمالا چيزي شبيه به خود ما هستند.
البته در عمل، متخصصان فکر ميکنند که شکلهاي حيات بيگانه که ما با آن روبهرو خواهيم شد، احتمالا انواعي از ميکروبهاي بيگانه خواهند بود. در طول ۲.۹ ميليارد سال از کل ۳.۵ ميليارد سال قدمت حيات بر زمين، «حيات» متشکل از موجودات بسيار کوچک و تکسلولي بود. انسان امروزي تنها ۳۰۰ هزار سال است که در زمين وجود داشته است.
اين به آن معني است که احتمال يافتن سيارهاي که نه تنها حيات را پشتيباني کند، بلکه زيستگاه حيات پيچيدهاي همچون زندگي ما باشد، باورنکردني و ضعيف است. «اخترزيستشناسي» عنوان يکي از رشتههاي علوم است که به فرضيههايي راجع به خاستگاه و تکامل حيات در فراسوي سياره زمين مرتبط است.
بسياري از متخصصان اين رشته روي باکتريهايي که در بدترين مناطق آب و هوايي زندگي ميکنند، تمرکز دارند و استدلالشان اين است که سردترين، گرمترين و يا اسيديترين مناطق زمين، نمونهاي منطقي از شرايطي است که در سيارات يا قمرهاي دوردست وجود دارد.
حالا که اين نشانههاي اميدوارکننده در مجاورت نسبتا نزديک به زمين کشف شده است، دانشمندان از دانش خود پيرامون حيات درزمين، استفاده ميکنند و تحقيقات خود را در مورد موجودات بيگانه پيش ميبرند. انجام مأموريتهاي فضايي نظير پرتاب «اکسو مارس» و احتمال اکتشافاتي در انسلادوس در آينده بر اساس مدارک و شواهد ماههاي اخير، شايد اولين مدرک محکم درباره حيات خارج از سياره زمين باشد.
اين مقاله اولين بار در دوم ژوئيه سال ۲۰۱۸ به چاپ رسيد.
بازار