ديجياتو/ آژانس فضايي اروپا با استفاده از داده هاي دوربين مدارگرد «مارس اکسپرس» کليپي از دهانه برخوردي «کاراليوف» واقع در نيمکره شمالي مريخ منتشر کرد.
دهانه کاراليوف (Korolev) ۸۰ کيلومتر پهنا داشته و در نيمه شمالي مريخ واقع شده است. قسمتي از نيمکره شمالي سياره سرخ را پوششي از آب يخ زده فرا گرفته است و در محدوده آن منطقهاي شامل چندين تپه به چشم ميخورد که اين دهانه نيز در آن قرار گرفته است.
دهانه کاراليوف عجيب است چرا که به جاي برف با آب يخ زده پوشيده شده که ضخامت آن حتي در فصل تابستان نيز به بيش از ۱.۶ کيلومتر نيز ميرسد. علت آب نشدن يخ اين است که بستر دهانه در عمق بيش از ۱.۶ کيلومتري سطح مريخ قرار گرفته است که با به دام افتادن سرما در اعماق دهانه مانع از ذوب شدن يخها ميشود.
شروع کليپ با بزرگنمايي بخشي از سطح مريخ در نيمکره شمالي همراه بوده و در ادامه صحنهاي زيبا از دهانه کاراليوف نشان داده ميشود که کاربر را ياد تصويربرداري سينماتيک با پهپادها مياندازد. اين ويديو از کنار هم قرار گرفتن تصاوير واقعي گرفته شده از سطح سياره سرخ توسط دوربين رزولوشن بالا و مخصوص مدارگرد «مارس اکسپرس» (Mars Express) متعلق به آژانس فضايي اروپا ساخته شده است.
آژانس فضايي اروپا ميگويد اين فيلم با استفاده از تصوير موزاييکي ثبت شده توسط دوربين HRSC مدارگرد مارس اکسپرس ساخته شده است. اين تصوير موزاييکي با جمع آوري دادههاي کانالهاي پاسو (Nadir) و رنگي دوربين ياد شده تهيه شده است.
کانال پاسو به شکل قائمه بر سطح مريخ تنظيم شده و همانند ناظر از بالا سطح سياره سرخ را رصد ميکند. محققان سپس با ترکيب تصوير موزاييکي با دادههاي جغرافيايي، منظرهاي سه بعدي از سطح مريخ ايجاد و با ضبط از زواياي مختلف کليپ مورد بحث را ايجاد کردند.
بازار