ايسنا/ هنديها قصد دارند واکسن کروناويروس را تا ماه آتي در دسترس قرار دهند.
سرعت قابل توجه دولت هند در آزمايش و تاييد واکسن "کوويد-۱۹"سبب ايجاد همهمه ميان دانشمندان هندي و ديگر دانشمندان جهان شده است.
هند اعلام کرد که تا ۱۵ ماه اوت سال جاري واکسن کرونا را معرفي ميکند و اين باعث ميشود زمان کمي براي آزمايش مناسب واکسن بماند.
آکادمي علوم هند اين زمانبندي را غيرمنطقي و بيسابقه خواند.
در حال حاضر، ۶ شرکت هندي در حال توسعه واکسن کرونا ويروس هستند.
هفته گذشته دولت هند به دو شرکت با نامهاي "Bharat Biotech" و " Zydus Cadila," چراغ سبز نشان داد تا آزمايش باليني مرحله يک و دو واکسن خود را آغاز کنند. اين واکسنها به ترتيب " covaxin" و " ZyCov-D " نام دارند.
شرکت "Bharat Biotech" براي توليد واکسن "کواکسين"(covaxin) با موسسه ملي ويروسشناسي که بخشي از "شوراي تحقيقات پزشکي هند"( ICMR) است، همکاري کرده است.
همچنين اين شرکت در حال توسعه واکسن کروناي ديگري با همکاري دانشگاههاي آمريکايي است.
مدير شوراي تحقيقات پزشکي هند گفت: پيشبيني ميشود که اين واکسن پس از گذراندن آزمايشات باليني، حداکثر تا ۱۵ اوت سال ۲۰۲۰ ميلادي براي استفاده حاضر خواهد بود.
اين در حالي است که بسياري از دانشمندان عجله هنديها براي توسعه واکسن در اين زمان کوتاه را بيتاثير ميدانند.
چراکه براي اطمينان از ايمني يک واکسن بايد مراحل متعددي طي شود.
"جيکوب جان"(Jacob John)، مدير يکي از کالجهاي هند گفت: نبايد در انجام آزمايشهاي باليني واکسن عجله شود.
وي ادامه داد: حتي در صورت تعجيل در فرآيند ساخت واکسن هم مراحل يک و دو آزمايش باليني حداقل ۵ ماه زمان ميبرد.
مدت زمان مرحله سوم آزمايش باليني هم به چندين عامل بستگي دارد.
اين عوامل شامل تعداد افراد آزمايش شونده و تصميمهاي اتخاذ شده توسط هيئت نظارت بر ايمني ميشود و ممکن است حداقل ۶ ماه ديگر هم به زمان آمادهسازي نهايي واکسن اضافه کند.
وي در نهايت افزود: ممکن است اهداف "شوراي تحقيقات پزشکي هند" خوب باشد، اما فرآيند آنها نه.
اين خطر ميتواند واکسن را هم مختل کند.
شوراي تحقيقات پزشکي هند گفته که در مواجهه با ماهيت بيسابقه "کوويد-۱۹"، کليه کانديداهاي توليد واکسن در سراسر جهان نيز به سرعت به دنبال ساخت واکسن بيماري هستند.
هند مشتاقانه به دنبال توليد واکسن کوويد-۱۹ است؛ چراکه روزانه تعداد زيادي از هنديها به کوويد-۱۹ مبتلا ميشوند.
مدير "اَجوم" که يک همکاري جهاني بهداشت عمومي-خصوصي است و متعهد به افزايش دسترسي به مصونسازي در کشورهاي فقير است، گفت: هند بايد به خاطر داشته باشد که اغلب کانديداهاي ساخت واکسن کوويد-۱۹ با شکست مواجه شدهاند.
وي ادامه داد: به طور معمول، احتمال موفقيت يک واکسن در مرحله پيش باليني حدود ۷ درصد است و اين ميزان در آزمايشهاي باليني به ۱۵ تا ۲۰ درصد ميرسد؛ مانند واکسنهاي "Covaxin" و " ZyCov-D".
بازار