ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي ميگويند نوعي فيلتر هوا طراحي کردهاند که ميتواند به از بين بردن کروناويروس کمک کند.
پژوهشگران "دانشگاه هيوستون" (UH) آمريکا، يک فيلتر هوا طراحي کردهاند که ميتواند کروناويروس را محبوس کند و آن را فورا از بين ببرد.
اين گروه پژوهشي به سرپرستي "ژيفنگ رن"(Zhifeng Ren)، استاد فيزيک دانشگاه هيوستون، فيلتر جديدي را طراحي و ابداع کردهاند. به گفته پژوهشگران، اين فيلتر طي آزمايشها توانست ۹۹.۸ درصد از نمونههاي کروناويروسي که به آن وارد شده بود، از بين ببرد.
رن گفت: شايد اين فيلتر بتواند براي استفاده در فرودگاهها، هواپيماها، ادارات و مدارس کارآمد باشد و به توقف شيوع کروناويروس کمک کند. اين فيلتر ميتواند گسترش کروناويروس را به صورت کارآمد در جامعه کنترل کند و همچنين به تصفيه هوا در محيط کار بپردازد.
پژوهشگران اين نکته را در نظر داشتند که ويروس ميتواند تا چند ساعت باقي بماند؛ به همين دليل طراحي فيلتري که بتواند ويروس را به سرعت از بين ببرد و گسترش آن را در هوا کنترل کند، برنامه مناسبي بود. پژوهشگران تصميم گرفتند تا از يک فيلتر گرمايي استفاده کنند که ميتواند ويروسها را نسبتا سريع از بين ببرد.
نظر رن اين بود که در ساخت اين فيلتر از فوم نيکل استفاده شود زيرا اين ماده، امکان جريان يافتن هوا را فراهم ميکند، رساناي الکتريسيته است و قابليت انعطاف دارد.
مشکل اينجاست که فوم نيکل، استقامت کمي دارد و نميتوان دماي آن را تا اندازه کافي براي از بين بردن ويروس افزايش داد. پژوهشگران اين مشکل را با تا کردن فوم حل کردند و سيمهاي الکتريکي به آن افزودند تا مقاومت آن را در برابر افزايش دما بالا ببرند. با گرم کردن فيلتر به صورت الکتريکي، ميزان گرمايي که از آن خارج ميشود، به حداقل ميرسد.
پژوهشگران، نخستين نمونه اين فيلتر را در آزمايشگاه بررسي کردند تا ارتباط ميان ولتاژ و دما و همچنين توانايي فيلتر را در از بين بردن ويروسها بررسي کنند.
شايد اين فناوري جديد بتواند عملکرد درستي در پيشگيري از شيوع کروناويروس داشته باشد و براي غلبه بر همهگيري آن به کار برود.
اين پژوهش، در مجله"Materials Today Physics" به چاپ رسيد.
بازار