مهر/ هوش مصنوعي از جمله فناوريهاي پرکاربرد در حوزههاي مختلف محسوب ميشود. شرکتهاي دانشبنيان ايراني فعاليت خود در اين حوزه را افزايش دادهاند و هر روزه محصولات و خدمات جديدي عرضه ميکنند که بر اساس هوش مصنوعي توليد و طراحي شده است.
شرکتدانشبنيان توليد کننده اين سامانه، يکي از اين شرکتهايي است که با استفاده از فناوري هوشمصنوعي، سامانه نويسهخوان فارسي را طراحي کرده است. اين سامانه به کاربر اجازه ميدهد تا از تصاويري مانند تصوير نسخههاي خطي، متن استخراج کند.
عليرضا نوريان، مديرعامل اين شرکت گفت: سامانه هوشمند نويسهخوان که به عنوان سامانه الفبا نامگذاري شده است، از هوشمصنوعي استفاده ميکند تا متون مختلف را از تصاوير استخراج کند. اين سامانه ميتواند متن تصاوير يا اسناد اسکن شده را به سه زبان فارسي، انگليسي و عربي استخراج کند.
وي گفت: اين محصول تا به حال صادر نشده است اما سامانه هوشمند نويسهخوان ميتواند بازار بسياري خوبي در کشورهاي عربي داشته باشد. با توجه به مزيتهاي رقابتي فراوان، از جمله دقت و قيمت مناسب، اميداور هستيم زمينه صادرات اين محصول به کشورهاي عربي فراهم شود.
پردازش داده در سازمانها
مدير عامل شرکت دانشبنيان ادامه داد: محصولات ما با وجود کيفيت قابل رقابت با نمونههاي بزرگ و مشهور خارجي، قيمت به مراتب پايينتري از اين نمونهها دارند. براي مثال، هزينه استفاده از سامانه هوشمند نويسه خوان الفبا، حدود يکدهم هزينهاي است که نويسهخوان شرکت گوگل دريافت ميکند.
به گفته وي، سامانه هوشمند نويسهخوان الفبا با استفاده از هوش مصنوعي متن موجود در اسناد، فايلهاي پيدياف و يا اسناد اسکن شده را پردازش کرده و استخراج ميکند. در واقع با استفاده از اين سامانه، اسناد اسکن شده و فايلهاي پيدياف، قابل جستجو، ويرايش و پردازش ميشوند. ميتوان نويسهخواني را درگاه ورود به ديجيتالسازي و پردازش اطلاعات در بسياري از شرکتها و سازمانها دانست.
نوريان افزود: نويسهخوان هوشمند «الفبا» در هر کجا که اسناد متني به شکل تصوير و يا اسکن شده وجود دارند کاربرد دارد. اين سامانه در موارد مختلفي از جمله، موتورهاي جستجو،کتابخانهها، سامانههاي آرشيو اسناد، سامانههاي مالي و اتوماسيونهاي اداري کاربرد دارد.
بازار