ايرنا/ محققان با استفاده از اين روش جديد توانستند سلولهاي سرطاني را با استفاده از فرايندي موسوم به فروپتوز نابود کنند. اين فرايند نوعي مرگ برنامهريزي سلول است که به اعتقاد محققان قابليت استفاده براي درمان ساير انواع بيماريها را نيز دارد.
در اين شيوه درماني از يک اسيد چرب موسوم به dihomogamma-linolenic acid يا به اختصار (DGLA) استفاده ميشود که به طور طبيعي مقادير اندکي از آن در بدن انسان توليد ميشود. محققان با تغذيه کرمهاي الگانس با استفاده از باکتريهاي حامل DGLA توانستند تمام سلولهاي سرطاني کرم و سلولهاي بنيادي توليد کننده آنها را از بين ببرند. اين رخداد در نتيجه فرايند فروپتوز در سطح وسيع به وقوع پيوست.
در مرحله بعد محققان از سلولهاي سرطاني انسان استفاده کردند و با بهرهگيري از اسيد چرب DGLA در آزمايشگاه توانستند فرايند فروپتوز را در مورد سلولهاي سرطاني انسان نيز اجرا کنند. همچنين مشخص شد با حذف نوعي اسيد چرب موسوم به Ether Lipid که از سلول سرطاني در برابر DGLA محافظت ميکند، ميتوان سلولهاي سرطاني را با کارآيي بيشتري نابود کرد.
در حال حاضر محققان در تلاش هستند تا ويژگيهاي DGLA و نحوه تحريک فرايند فروپتوز توسط اين اسيد چرب را به درستي درک کرده و به طور خاص نقش ميتوکندري را در اين فرايند شناسايي کنند.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Developmental Cell منتشر شده است.
بازار