شرایط جوی پرتاب فضاپیمای امارات به سوی مریخ را به تعویق انداخت

ديجياتو/ امارات متحده عربي در شرف انجام اولين مأموريت به مقصد مريخ است و قصد دارد به عنوان اولين کشور در ميان کشورهاي عربي به يک سياره ديگر پرواز کند.
فضاپيماي اماراتيها که ابعادي برابر با يک اتومبيل شاسي بلند دارد، Hope (اميد) نام داشته و سفر هفت ماهاش به مريخ را به زودي آغاز ميکند. اين فضاپيما پس از رسيدن به سياره سرخ، اتمسفر آن را از طريق مشاهده چگونگي تعامل آن با بادهاي خورشيدي و پايش نرخ از دست رفتن اکسيژن و هيدروژن مطالعه خواهد کرد.
هدف اصلي فضاپيماي Hope ايجاد نقشهاي سراسري از آب و هواي مريخ در طول يک سال مريخي است که ۶۸۷ روز طول ميکشد. اگر اين فضاپيما در انجام اين هدف موفق شود، بشر براي اولين بار به تصويري کامل از اتمسفر مريخ دست خواهد يافت.
ساره اميري»، پژوهشگر ارشد اين مأموريت و وزير علوم پيشرفته امارات در مصاحبهاي با مجله Nature گفت: «ما قادر خواهيم بود تا تمام مريخ را در تمام طول روز و در تمام طول سال مريخي پوشش دهيم.»
فضاپيماي Hope به دليل چرخش به دور مريخ در يک مدار بيضي شکل و عظيم، ميتواند در هر بار گردش که ۵۵ ساعت طول ميکشد، از بخشهاي گستردهاي از سطح اين سياره تصويربرداري کند.
راکت H-IIA ژاپن فضاپيماي Hope را به فضا ميبرد.
Hope يکي از سه فضاپيمايي است که در هفتههاي پاياني ماه ژوئيه به مقصد مريخ به فضا پرتاب ميشود. مريخ نورد جديد ناسا به نام استقامت (Perseverance) ۹ مرداد ماه به فضا پرتاب خواهد شد. چين نيز مريخ نورد و مدارگرد خود را تا پيش از پايان ماه جاري ميلادي به فضا پرتاب ميکند.
فضاپيماي Hope ابتدا قرار بود ساعت ۱:۲۱ دقيقه بامداد چهارشنبه به وقت ايران از مرکز فضايي «تانيگاشيما» واقع در ژاپن به فضا پرتاب شود، اما شرايط جوي مانع از پرتاب در اين زمان شده است. طبق اعلاميه جديد دولت امارات، اين فضاپيما ساعت ۱:۱۳ دقيقه بامداد جمعه به وقت ايران راهي فضا ميشود.
اگر همه چيز طبق برنامه پيش برود، اين فضاپيما فوريه ۲۰۲۱ به مريخ خواهد رسيد و به مدت دو سال آن را مطالعه خواهد کرد.