تصفیه آب با کمک یک ورقه آلومینیومی!

ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي در بررسي جديد خود توانستند آب آلوده را با کمک ورقه نازکي از آلومينيوم تصفيه کنند.
پژوهشگران "دانشگاه روچستر"(U of R) آمريکا، يک ورقه سياه رنگ از جنس آلومينيوم ارائه دادهاند که با کمک ليزر ساخته شده و هنگام تابش خورشيد ميتواند آب را تصفيه کند. اين فناوري ميتواند کمک خوبي براي مناطقي باشد که با خشکسالي مواجه هستند و به آب شيرين تميز دسترسي ندارند.
"چونلي گو"(Chunlei Guo)، پژوهشگر دانشگاه روچستر و همکارانش، اين ورقه آلومينيومي را با استفاده از ليزرهاي پالس کوتاه ابداع کردهاند. آنها شيارهايي را نيز روي آلومينيوم ايجاد کردند.
روند کار پژوهشگران، به شکلگيري يک ورقه سياه رنگ انجاميد که ميتواند آب را جذب کند. هنگامي که يکي از پايانههاي ورقه در آب آلوده فرو ميرود، لايه باريکي از آب را به سمت بالا ميکشاند تا نور خورشيد آن را تبخير کند و به اين صورت، آب تصفيه شود. پژوهشگران با قرار دادن پنل در يک جعبه شيشهاي توانستند آب تبخير شده را جمعآوري و از آلودگيها جدا کنند.
اين ورقه آلومينيومي به خاطر داشتن توانايي جذب آب، کار خود را بدون توجه به زاويه قرار گرفتن انجام ميدهد.
پژوهشگران با کمک اين فناوري جديد توانستند آب حاوي فلزات سنگين، مواد شوينده و زبالههاي انساني را تصفيه کنند و آن را به سطحي بهتر از استانداردهاي "سازمان جهاني سلامت" (WHO) برسانند.
تصفيه کردن پنج ميليليتر آب در اين آزمايش، دو ساعت زمان برد. پژوهشگران تصميم دارند تا اين روند را براي تصفيه کردن حجم بيشتري از آب توسعه دهند.
اين پژوهش، در مجله "Nature Sustainability" به چاپ رسيد.