نماد آخرین خبر

وضعیت مریخ نورد "استقامت" یک روز پس از پرتاب

منبع
ايسنا
بروزرسانی
وضعیت مریخ نورد "استقامت" یک روز پس از پرتاب

ايسنا/ ناسا در حال حاضر بابت پرتاب موفقيت آميز "مريخ نورد" جديد خود، خوشحال است و اعلام کرد که يک روز پس از پرتاب، استقامت در "حالت ايمن" قرار دارد.

 مريخ‌نورد جديد ناسا به نام "استقامت" روز گذشته ساعت ۱۶:۲۰ به وقت ايران، به همراه موشک "اطلس۵" (Atlas V)، از "پايگاه نيروي هوايي کيپ کاناورال" (CCAFS)، زمين را به مقصد مريخ ترک کرد.

"استقامت"، بخش مهمي از پروژه بزرگ ناسا موسوم به "مريخ۲۰۲۰" (Mars ۲۰۲۰) به شمار مي‌رود.

بر اساس محاسبات ناسا، استقامت در ۱۸ فوريه ۲۰۲۱ روي سطح مريخ فرود خواهد آمد تا ماموريت خود را آغاز کند.

مهندسان ناسا اعلام کردند که پس از پرتاب، اين کاوشگر با دو نقص ناگهاني مواجه شد.

اين نقوص در مورد مشکل ارتباطي و دماي فضاپيما بود و سبب شد پس از آن استقامت در "حالت ايمني" قرار گيرد.

ناسا اعلام کرد که انتظار نمي‌رود اين نقوص کوچک به کل ماموريت آسيب برسانند.

 "جيم برايدنستاين"(Jim Bridenstine) رئيس ناسا در کنفرانس مطبوعاتي پس از پرتاب گفت: پرتاب استقامت خارق‌العاده‌ بود که سر ساعت انجام شد و روز خوبي براي ناسا رقم زد.

"مت والاس"(Matt Wallace) معاون پروژه "مارس ۲۰۲۰"( Mars ۲۰۲۰) از آزمايشگاه پيش رانش جت ناسا گفت: ايرادهاي پيش‌ آمده نگراني زيادي ايجاد نکرد.

قطع ارتباط اوليه به اين دليل ايجاد شد که ناسا براي برقراري ارتباط با استقامت از سيستمي به نام "شبکه فضاي عميق" استفاده مي‌کند.

از آنجا که شبکه فضاي عميق از آنتن‌هاي غول‌پيکر با دريافت‌کننده‌هاي حساس تشکيل شده است، سيگنال‌هاي فضاپيما که به شبکه خيلي نزديک هستند، مانند اين هستند که فردي در گوش شما جيغ بزند.

اختلال ديگر به دماي کاوشگر مربوط است. در اين ماموريت از چرخه فريون(freon) مايع استفاده مي‌شود که گرما را از مرکز فضاپيما به رادياتورهاي آن انتقال مي‌دهد.

 مدت کوتاهي پس از پرتاب، کاوشگر وارد سايه شد زيرا زمين به طور موقت نور خورشيد را مسدود کرد و همين امر سبب شد دماي خروجي رادياتور کاهش يابد و تمايز دما بين خروجي و ورودي رادياتور افزايش يابد. 

مت والاس در نهايت اضافه کرد: هم‌اکنون شرايط تحت کنترل بوده و حال "استقامت" کاملا خوب است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar