انگلها موجودات مهمی هستند که باید حفظ شوند!

ايسنا/ يک گروه بينالمللي از دانشمندان در بررسي جديد خود، اين موضوع را مطرح کردند که انگلها موجودات مهمي هستند و بايد برنامهاي براي محافظت از آنها ارائه شود.
انگلها برخلاف بسياري از موجودات ديگر، عاملي براي آسيب ديدن به شمار ميروند و يقينا عامل محافظتي نيستند اما به رغم اين تصورات بايد گفت که تنها چهار درصد از انگلها ميتوانند انسان را بيمار کنند و بيشتر آنها نقشهاي مهمي در بومشناسي بر عهده دارند. در حال حاضر، تنها ۱۰ درصد از انگلها شناسايي شدهاند؛ در نتيجه بيشتر آنها در حوزه پژوهشي قرار نگرفتهاند.
يک گروه بينالمللي از دانشمندان تصميم گرفتهاند ايده متداول در مورد انگلها را تغيير دهند و برنامهاي براي حفظ آنها ارائه کنند.
"چلسي وود"(Chelsea Wood)، پژوهشگر "دانشگاه واشنگتن"(UW) و از اعضاي اين گروه گفت: انگلها، گونههاي متنوعي هستند اما ما تنوع زيستي آنها را به عنوان يک موضوع ارزشمند نميشناسيم. هدف ما از اين پژوهش، تاکيد بر موضوع از بين رفتن انگلها و انجام اقداماتي براي حفظ انگلها بدون شناسايي آنها است.
نکته مهم پژوهش اين است که هيچ کدام از انگلهايي که انسان و يا حيوانات خانگي را آلوده ميکنند، در برنامه حفظ انگلها جايي ندارند. به گفته دانشمندان، اين انگلها بايد کنترل شوند تا از سلامت انسان و حيوان محافظت کنند.
وود در بررسيهاي خود دريافت که واکنش انگلها به تغييرات محيطي، بسيار پيچيده است و يک جهان در حال تغيير، هم شاهد افزايش انگلها و هم شاهد از بين رفتن آنها خواهد بود.
وي ادامه داد: ما بايد بدانيم که در ميان انگلها، تنوع واکنش وجود دارد و همه انگلها به انقراض يا شيوع بيماري منجر نميشوند.
وود و همکارانش در اين پژوهش، فراواني انگلها را در صورت تغيير اکوسيستم زندگي آنها مورد بررسي قرار دادند.
اين گروه پژوهشي سعي دارند تا سوابقي در مورد انگلها و تغييرات آنها به مرور زمان تهيه کنند اما اطلاعات در اين مورد بسيار کم است و همين موضوع، پژوهش را دشوار ميسازد.
اين پژوهش، در مجله "Biological Conservation" به چاپ رسيد.