نماد آخرین خبر

محققان کره‌ای با کشف آنزیم ضدپیری ایده افزایش طول عمر را مطرح کردند

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
محققان کره‌ای با کشف آنزیم ضدپیری ایده افزایش طول عمر را مطرح کردند

ديجياتو/ محققان مؤسسه علم و فناوري پيشرفته کره (KAIST) با انجام تحقيق جديد به بينش‌هاي تازه‌اي در مورد انرژي سلولي و افزايش طول عمر دست يافتند. اين تحقيق که روي سلول‌هاي انساني و کرم‌ها انجام شده ايده ساخت داروهاي ضدپيري را مطرح مي‌کند.

پروتئين کيناز فعال شده با AMP، آنزيمي است که نقش بسيار مهمي در سوخت و ساز بدن بازي مي‌کند. محققان از آن به عنوان «اکسير» ياد کرده‌اند که مزاياي گسترده‌اي همچون بهبود سلامت قلب و عروق و افزايش طول عمر دارد. اين آنزيم در واکنش به سطوح انرژي سلولي کم حين ورزش کردن يا پيروي از رژيم غذايي محدوديت کالري (caloric restriction) فعال مي‌شود.

مطالعات قبلي نشان مي‌دهند فعال کردن پروتئين کيناز فعال شد با AMP در حيوانات سبب افزايش قابل توجه طول عمر آنها مي‌شود، به همين دليل محققان توجه خود را معطوف تحقيقات بيشتر پيرامون اين آنزيم کردند.

محققان مؤسسه KAIST کره با تحقيق روي کرم الگانس (Caenorhabditis Elegans) به دنبال بررسي امکان افزايش طول عمر بوسيله اين آنزيم بودند. آنها در جريان مطالعه آنزيمي به نام VRK-1 را کشف کردند که در همکاري با AMPK فرآيندهاي انرژي سلولي را تنظيم مي‌کند.

افزايش فعاليت آنزيم VRK-1 در کرم الگانس با تحريک فعاليت AMPK طول عمر اين جاندار را افزايش و جلوگيري از فعاليت آنزيم سبب کاهش طول عمر آن شد. محققان با آزمايش روي سلول‌هاي آزمايشگاهي دريافتند مکانيزم اثرگذاري VRK-1 بر AMPK در سلول‌هاي انساني نيز رخ داده و احتمال افزايش طول عمر وجود دارد.

محققان قصد دارند در قدم بعدي تأثيرات تعديل-تنظيم فعاليت آنزيم VRK-1 را در جانداران پيچيده تر مثل موش‌ها آزمايش کنند. به گفته آنها وجود مکانيزم اثرگذاري آنزيم VRK-1 بر AMPK در سلول‌هاي انساني از احتمال وجود آن در حيوانات پيچيده‌تر خبر مي‌دهد، اما هنوز نمي‌توان از داده‌هاي اين تحقيق براي توسعه دارو استفاده کرد.

يافته‌هاي اين تحقيق در ژورنال Science Advances منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره