نماد آخرین خبر

ساخت پوست مصنوعی در سنگاپور با الهام از «جنگ ستارگان»

منبع
يورو نيوز
بروزرسانی
ساخت پوست مصنوعی در سنگاپور با الهام از «جنگ ستارگان»

يورو نيوز/ پژوهشگران در سنگاپور «پوستي الکترونيکي» ساخته‌‌اند که مي‌تواند احساس لمس کردن را بازآفريني کند. آنان اميدوارند اين نوآوري سبب شود تا کساني که عضو مصنوعي دارند بتوانند با دست يا پاي مصنوعي خود اشياء و بافت متفاوت آنها، يا حتي دما و درد را حس کنند.

اين پوست الکترونيکي که مخففاً اِي‌سي‌اي‌اس نام گرفته، روي يک سانتيمتر مربع يکصد حسگرِ دارد و پژوهشگران دانشگاه ملّي سنگاپور مي‌گويند اطلاعات را سريعتر از دستگاه عصبي آدمي پردازش مي‌کند.
اين پوست مصنوعي مي‌تواند ۲۰ تا ۳۰ جنس و بافت مختلف اشياء را تشخيص دهد و مي‌تواند خط بريل را با دقت ۹۰ درصد به‌درستي بخواند.

دکتر بنجامين تي، سرپرست اين تيم پژوهشي مي‌گويد: «آدمي براي آنکه بافت اشياء را حس کند بايد روي آنها دست بکشد اما اين پوست مصنوعي فقط با تماس و بدون کشيده شدن روي يک سطح مي‌‌تواند بافت آن را تشخيص بدهد.»


بهره‌مندي از الگوريتم‌هاي هوش مصنوعي چنين قابليتي به اين پوست داده است. پژوهشگران در آزمايشي نشان دادند که چطور اين پوست مصنوعي، توانست نرمي و سفتيِ سطحِ دو توپ کوچک را پس از تماس با آنها تشيخص دهد.

دکتر تي همچنين مي‌گويد که ايدهٔ اوليهٔ اين کار ملهم از يکي از فيلم‌هاي «جنگ ستارگان» بوده است. در سکانسي از فيلم، پس از آنکه لوک اسکاي‌واکر، قهرمان اين مجموعه، دست راستش را از دست مي‌دهد،‌ يک دست مصنوعي پيشرفته را جايگزين آن مي‌کنند، دستي که او مي‌تواند از نو با آن لمس کند.

پژوهشگران اين تيم گفته‌اند با آنکه اين فناوري هنوز در مرحلهٔ آزمايشي است، تا همين جاي کار به‌ويژه در جامعهٔ پزشکي، طالبانِ بسياري پيدا کرده است.

اين تيم پژوهشي پيش از اين نيز ابداعات مشابهي را به ثبت رسانده است،‌ از جمله يک پوست مصنوعيِ شفّاف که در صورت بريده شدن، خود را ترميم مي‌کند و همچنين يک مادهٔ نورافشان که براي توليد جليقه‌هاي نوراني به‌کار مي‌رود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar