نماد آخرین خبر

توسعه یک آزمایش دقیق برای تشخیص سرطان مری

منبع
ايرنا
بروزرسانی
توسعه یک آزمایش دقیق برای تشخیص سرطان مری

ايرنا/ محققان دانشگاه کمبريج در انگليس آزمايش جديدي را توسعه دادند که امکان تشخيص مري بارت را با ۱۰ برابر دقت روش‌هاي متداول در اختيار مي‌گذارد.
مري بارت وضعيتي است که در اثر تحريک مداوم مري توسط اسيد معده (ريفلاکس) ايجاد مي‌شود و مي‌تواند منجر به بروز سرطان مري شود.

 اين آزمايش جديد که با عنوان Cytoponge شناخته مي‌شود، توسط پرستار نيز قابل انجام بوده و در شناسايي سلول‌هاي غيرعادي و تشخيص سرطان در مراحل اوليه نيز داراي دقت بالايي است.
اين آزمايش به شکل يک قرص کوچک است که رشته‌اي به آن متصل شده است و بايد توسط بيمار بلعيده شود. زماني که قرص وارد معده شد، به شکل يک اسفنج کوچک در مي‌آيد و سپس پرستار با استفاده از رشته مذکور، اسفنج را از معده بيمار خارج مي‌کند تا بدين‌وسيله سلول‌هاي ابتداي مري توسط اسفنج جمع‌آوري شوند. در مرحله بعد اين سلول‌ها با استفاده از يک نشانگر آزمايشگاهي موسوم به TFF۳ مورد آزمايش قرار مي‌گيرند.

آزمايش خوني که سرطان را سال‌ها زودتر شناسايي مي‌کند
اين آزمايش سريع و ساده، به راحتي توسط بيماران انجام مي‌شود و نياز به آندوسکوپي‌هاي غيرضروري براي نمونه‌برداري از سلول‌هاي مري را از بين مي‌برد.
محققان در يک دوره يک ساله ۱۳ هزار و ۲۲۲ بيمار را به صورت تصادفي با استفاده از آزمايش Cytoponge و اندوسکوپي مورد آزمايش قرار دادند و مشخص شد احتمال تشخيص مري بارت توسط اين آزمايش جديد ۱۰ برابر بالاتر از آندوسکوپي است. در واقع ۱۴۰ بيمار با استفاده از اين شيوه و ۱۳ بيمار با استفاده از آندوسکوپي شناسايي شدند. علاوه بر اين محققان توانستند ۴ بيمار مبتلا به سرطان مري را در مراحل اوليه اين بيماري با استفاده از Cytoponge و يک بيمار را با استفاده از روش آندوسکوپي شناسايي کنند.

انجمن تحقيقات سرطان آمريکا آماري را در مورد سرطان‌هاي شايع سال ۲۰۱۸ ميلادي (که آخرين آمار مربوط به سرطان است) منتشر کرده است. در اين آمار تمام سرطان‌هاي شايع به استثناي سرطان پوست غير ملانوم لحاظ شده است.

در سال ۲۰۱۸ ميلادي حدود ۱۸ ميليون مورد سرطان در سراسر جهان وجود داشت که ۹.۵ ميليون مورد در مردان و ۸.۵ ميليون مورد در زنان شيوع داشت. در حال حاضر پيشگيري از سرطان مهمترين معضل بهداشت عمومي است و متخصصان تغيير رژيم غذايي و سبک زندگي، ‌ افزايش فعاليت بدني و کاهش وزن و عدم مصرف دخانيات و الکل را مهمترين اصول در پيشگيري از سرطان مي‌دانند.

بر اساس اين آمار سرطان‌هاي ريه و سينه شايع‌ترين سرطان‌هاي جهان هستند که هريک ۱۲.۳ درصد از کل آمار را به خود اختصاص مي‌دهند. سرطان روده بزرگ سومين سرطان شايع با ۱.۸ ميليون مورد جديد در سال ۲۰۱۸ گزارش شده است.
سرطان مري با ۵۷۲ هزار و ۳۴ مورد ابتلا، ۳.۴ درصد از کل آمار سرطان را به خود اختصاص مي‌دهد.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Lancet منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره