نانوپوشش ضدویروس کرونا در مسیر تجاریسازی

ايرنا/ ۲ موسسه کانادايي در حال تجاريسازي اسپري هستند که ميتواند ويروس کرونا را به سرعت از بين ببرد.
پس از بازگشايي مشاغل در دوران کرونا، چنين پوششهايي که به سادگي روي دستگيره در و وسايل شخصي قابل اعمال است، بسيار مفيد خواهد بود.
موسسه واترلو در تلاش است تا با استفاده از فناورينانو، ويروس کوويد ۱۹ را از بين ببرد، براي اين کار آنها به دنبال ايجاد يک سطح ضدويروس هستند که با اسپري کردن ايجاد شود، اين پروژه بهصورت مشترک با همکاري موسسه فناورينانو دانشگاه واترلو و آزمايشگاه نوآوري SiO۲ انجام ميشود.
اين اسپري قادر خواهد بود تا به محض تماس با ويروس کوويد ۱۹ آن را از بين ببرد.
سوشانت ميترا از محققان اين پروژه توضيح داد: «ويروس کوويد ۱۹ ميتواند تا ۲۴ ساعت و شايد هم بيشتر روي سطح زنده بماند، بهمنظور محافظت از نيروي انساني در بخش پزشکي و عموم مردم، مهم است که بلافاصله هنگام تماس ويروس با سطح، ويروس از بين برود، کار ما توليد پوشش ضدويروسي است که اين کار را انجام دهد.
وي خاطرنشان کرد: ۶ يا هفت ماه تا عرضه اين محصول باقي است و در اين مسير ما از همکاري آزمايشگاه نوآوري SiO۲ استفاده کرديم که تجربه تجاريسازي صنعتي پوششها را دارد، اين آزمايشگاه پيش از اين براي از بين بردن عوامل بيماريزا نظير ايکولا، اقدام به توليد پوششهاي ضدباکتري و ضدميکروب کردهاند، ما ميخواهيم اين محصول در کانادا ساخته شود و بعد در دسترس جهانيان قرار دهيم.
بروس جانستون از آزمايشگاه نوآوري SiO۲ نيز گفت: پوششهايي که به سرعت پاتوژنها را خنثي مي کند و مانع از گسترش بيماري ميشود، کاهش ميزان آلودگي موجب نجات جان انسانها ميشود.
تحقيقات اين گروه نشان ميدهد که اين سطح آب را جذب نميکند و همچنين به غشاء ليپيدي ويروس آسيب ميزند، اين گروه قرار است اين محصول را در قالب اسپري يا غوطهوري ارائه کنند، کارکنان بخش سلامت ميتوانند اين محصول را روي ادوات محافظت شخصي خود اسپري کنند و با اين کار قطرات حاوي ويروس روي ماسک يا وسايل آن نميچسبد.
به اعتقاد محققان اين پروژه، بعد از بازگشايي اقتصاد و بازگشت کامل مردم به محل کار به اين نوع پوششها نياز خواهد بود تا بتوانند در دراز مدت سطوح را تميز نگه دارند.