پرتاب و فرود موفق پروتوتایپ راکت استارشیپ
ديجياتو/ دو روز پس از بازگشت فضانوردان ناسا به زمين، اسپيس ايکس پروتوتايپ نسل آينده راکت خود يعني استارشيپ را با موفقيت آزمايش کرده و اين نمونه اوليه توانسته تا ارتفاع ۱۵۰ متري پرواز کند.
اسپيس ايکس به دنبال استفاده از استارشيپ براي ماموريتهاي طولاني مانند ارسال انسان به ماه و مريخ است و ارتفاع نسخه نهايي آن نزديک به ۱۲۲ متر خواهد بود و ميتواند بيش از ۱۰۰ تن محموله را تا مدار پايين زمين حمل کند. استارشيپ روي بوستر راکت بسيار بزرگي با نام «سوپر هوي» قرار ميگيرد و قدرت آنها را موتور جديد و قدرتمند اسپيس ايکس، «رپتور» تامين خواهد کرد.
در حالي که اسپيس ايکس توانسته يکي از آزمايشهاي استارشيپ را با موفقيت انجام دهد، هنوز راه طولاني تا عرضه نسخه نهايي آن باقي مانده. پروتوتايپ امروز تنها به يک موتور رپتور مجهز شده بود، اما نمونه نهايي آن ميزبان ۶ موتور خواهد بود. از تفاوتهاي ديگر ميان اين پروتوتايپ و مدل نهايي ميتوان به دماغه مخروطي شکل نمونه نهايي اشاره کرد.
در طي سالهاي گذشته اسپيس ايکس آزمايشهاي فراواني را روي پروتوتايپهاي مختلف انجام داده که اکثر آنها با مشکل مواجه شدهاند. براي مثال مخزن پروتوتايپ قبلي اين راکت منفجر شد، البته بايد به اين نکته اشاره کنيم که امروز براي اولين بار روي يک پروتوتايپ با ابعاد بزرگ تست انجام شده و اين نمونه نه تنها با موفقيت پرواز کرده، بلکه توانسته از آن جان سال نيز بدر ببرد.
پرواز امروز که از آن با نام «هاپ» ياد ميشود، به معناي پرواز و فرود کنترل شده است. استارشيپ بايد بتواند روي ماه يا مريخ با موفقيت فرود بيايد، بنابراين بايد اسپيس ايکس روي چنين موضوعي تمرکز کند، البته تکنيک مورد استفاده در فرود آن تفاوتي با راکت فالکون ۹ ندارد.
اين اولين باري نيست که يک پروتوتايپ استارشيپ تست هاپ را با موفقيت پشت سر ميگذارد، با اين حال نمونه سال گذشته با نام «استارهاپر» ابعاد بسيار کوچکتري داشت و از طراحي متفاوتي بهره ميبرد. اسپيس ايکس تقريبا هر چند ماه يکبار، پروتوتايپ جديد راکت خود را توليد ميکند تا هرچه زودتر بتواند نمونه نهايي آن را بسازد.