کنترل کووید 19 به کمک داروی یک بیماری در گربهها

سيناپرس/ محققان کانادايي در پژوهشي که بهمنظور کنترل بيماري جهان گير کوويد-19 انجام دادهاند، موفق شدهاند امکان درمان اين بيماري را به کمک دارويي که براي درمان يک عفونت ناشي از کروناويروس در گربهها ايجاد ميشود، فراهم آورند.
يافتههاي تحقيقاتي جديد نشان ميدهند دارويي که براي درمان يک بيماري ناشي از کروناويروس در گربهها مورد استفاده قرار ميگيرد، اين قابليت را دارد که از تکثير ويروس ايجادکننده COVID-19 و ادامه شيوع اين بيماري جلوگيري کند.
به گفته محققان دانشگاه آلبرتا که اين پژوهش را انجام دادهاند، دارويي که براي درمان بيماري پريتونيت در گربهها مورد استفاده قرار ميگيرد، ميتواند آنزيم مهم پروتئاز را که مخصوص تجزيه پروتئينها است در SARS-CoV-2 هدف قرار دهد.
به اعتقاد اين محققان، داروي فوق که يک مهارکننده پروتئين مبتني بر دي پپتيد است، ميتوانند براي آهسته يا متوقف کردن تکثير ويروس COVID-19 در انسان استفاده شود.
دانشمندان دانشگاه آلبرتا اظهار داشتهاند: «پيشداروي موسوم به GC376 ميتواند در بدن گربهها به GC373 تبديل شده و بدون ايجاد هرگونه سميت، عفونت فوق را در گربهها کنترل کند. در پژوهشي که در اين خصوص انجام شده است، از 20 گربه مورد آزمايش، 19 مورد بهبود يافتند».
بر اساس دادههاي اين تحقيق، آنزيم پروتئاز موجود در کروناويروس ايجادکننده بيماري پريتونيت عفوني گربه، با نوعي که در ويروس COVID-19 وجود دارد، داراي مشابهت بسيار زيادي است». همين موضوع کليد اصلي حرکت بهسوي مهار ويروس کوويد-19 است.
به گفته دانشمندان فوق، کارهايي که در بخشهاي مختلف دانشگاه آلبرتا شامل شيمي، بيوشيمي، ميکروبيولوژي پزشکي و ايمونولوژي انجام شده است، چارچوب آزمايشهاي انساني اين درمان را تعيين ميکنند. اين اطلاعات توسط انستيتوي فيزيک آمريکا يا AIP منتشر شدهاند.