بررسی درمان کووید-۱۹ با کمک موشهای مهندسی شده

ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي سعي دارند راهبردهاي درماني کوويد-۱۹ را با استفاده از موشهاي مهندسي شده، مورد بررسي قرار دهند.
پژوهشگران "دانشگاه ييل"(Yale University) آمريکا، عفونت ناشي از کروناويروس را روي موشها بررسي کردهاند و به آزمايش داروها و واکسنها روي آنها پرداختهاند. اين پژوهش نشان ميدهد که پروتئينهاي ضد ويروسي مهم علاوه بر محافظت از ريهها، به آسيب بيشتر بافتها نيز منجر شوند.
پژوهشگران بايد مدلهاي حيواني مبتلا به کروناويروس را بررسي کنند تا بهتر از عهده درک اين ويروس برآيند و گزينههاي احتمالي را براي درمان و ابداع واکسن ارائه دهند. موشها نسبت به حيوانات ديگر بيشتر مورد استفاده پژوهشگران قرار ميگيرند اما موضوع در مورد بررسي کروناويروس متفاوت است زيرا اين حيوانات نميتوانند به کروناويروس مبتلا شوند. کروناويروس نميتواند به پروتئين گيرنده موسوم به "ACE2" در موشها متصل شود که راه ورود ويروس به سلولها است.
موشهايي که مورد مهندسي ژنتيکي قرار گرفتهاند تا نوع انساني پروتئين ACE2 را داشته باشند، به کروناويروس مبتلا ميشوند اما دسترسي به اين گونه موشها محدود است و موجب ميشود که پژوهشگران نتوانند تاثير کروناويروس بر موشها را بررسي کنند.
پژوهشگران دانشگاه ييل در اين پروژه، يک مدل جايگزين از موشهاي مبتلا به کروناويروس ابداع کردهاند که ژن انساني ACE2 را در خود دارند.
"آکيکو ايواساکي"(Akiko Iwasaki)، سرپرست اين پژوهش و همکارانش دريافتند که کروناويروس ميتواند در اين موشها تکثير شود و واکنش التهابي شبيه به واکنش بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ در آنها پديد آورد. بسياري از سلولهاي ايمني طي اين واکنش، فعال ميشوند.
ايواساکي گفت: موشهاي مبتلا به کروناويروس، فورا پادتنهاي خنثي کننده را براي مقابله با بيماري منتشر ميکنند.
وي افزود: موشهايي که ما براي اين بررسي ارائه دادهايم، به صورت گسترده در دسترس قرار ميگيرند و به ما کمک ميکنند تا جنبههاي مهم ابتلا به کوويد-۱۹ و تکثير کروناويروس را درک کنيم. اين موشها، پلتفرمي حياتي براي بررسي راهبردهاي درماني مقابله با کوويد- ۱۹ به شمار ميروند.
اين پژوهش، در "Journal of Experimental Medicine" به چاپ رسيد.