نماد آخرین خبر

تشخیص آسیب مغزی کودکان تنها با یک آزمایش خون

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تشخیص آسیب مغزی کودکان تنها با یک آزمایش خون

ايسنا/ محققان کالج سلطنتي لندن در مطالعه اخيرشان موفق به توسعه يک آزمايش خون شده‌اند که به گفته آنها مي‌تواند آسيب مغزي کودک را تنها چند ساعت پس از تولد تشخيص دهد.

انجام اين آزمايش خون پس از تولد مي‌تواند تشخيص دهد که کودکاني که در بدو تولد اکسيژن کافي دريافت نمي‌کنند، در معرض خطر ابتلا به بيماري‌هاي عصبي جدي مانند فلج مغزي و صرع هستند يا خير.

آزمايش مذکور با بررسي روشن و خاموش شدن ژن‌هاي خاصي که با اختلالات عصبي مرتبط هستند قادر به پيش بيني اين موضوع است. تحقيقات بيشتر در مورد اين ژن‌ها ممکن است اهداف جديدي را براي درمان آسيب‌هاي مغزي قبل از پيشرفت روند بيماري ارائه دهد. محققان کالج سلطنتي لندن طي اين مطالعه با محققان کشورهايي از جمله هند، ايتاليا و ايالات متحده همکاري کردند و يافته‌هاي خود را در مجله "Science Reports" منتشر کردند.

اين تحقيق در بيمارستان‌هاي هند انجام شده است، جايي که سالانه حدود ۵۰۰ تا يک ميليون نوزاد مبتلا به "اختناق بدو تولد"(birth asphyxia) شناسايي مي‌شوند. تغييرات بيماري‌شناختي ناشي از فقدان اکسيژن در هواي تنفسي را اِختِناق يا آسفيکسي(asphyxia) مي‌گويند.

 نوزادان به دلايل مختلف ممکن است از کمبود اکسيژن در بدو تولد رنج ببرند که از آن دلايل مي‌توان به زماني که مادر اکسيژن خيلي کمي در خون دارد، عفونت يا عوارض بند ناف هنگام تولد اشاره کرد.

در پي محروميت از اکسيژن در بدو تولد، آسيب مغزي مي‌تواند در طي ساعت‌ها تا ماه‌ها بعد رخ دهد و مناطق مختلفي از مغز را تحت تأثير قرار دهد، در نتيجه نوزاد ممکن است بعدها دچار بيماري‌هايي مانند فلج مغزي، صرع، ناشنوايي يا نابينايي شود. طي اين مطالعه محققان ۴۵ کودک که از بدو تولد دچار کمبود اکسيژن شده بودند را مورد بررسي قرار دادند و متوجه تغييراتي در برخي از ژن‌هاي موجود در خون کودک شدند که اين تغييرات مي‌تواند جهت پيشرفت بيماري‌هاي عصبي که کودک ممکن است در آينده به آنها مبتلا شود را به محققان نشان دهد.

محققان شش ساعت پس از تولد اين نوزادان از آنها آزمايش خون گرفتند و آنها را تا ۱۸ ماهگي مورد بررسي قرار دادند تا ببينند کدام بيماري عصبي در آنها ايجاد شده است. براي تعيين تفاوت در بيان ژن، محققان نوزاداني که در حال ابتلا به بيماري‌هاي عصبي بودند را با آن دسته از نوزادان که به علائم آن مبتلا نشده بودند مقايسه کردند. محققان دريافتند که ۸۵۵ ژن بين اين دو گروه از نوزادان متفاوت بيان شده است  که از آن ميان دو ژن به طور کاملا متفاوت بيان شده است که به طور خاص بررسي اين دو ژن و اينکه چه چيزي سبب تفاوت در بيان آنها شده است، مي‌تواند منجر به درک عميق تر محققان از دلايل ايجاد بيماري‌هاي عصبي مانند اختناق در بدو تولد و به طور بالقوه بروز اختلال در آنها شود.

در گام بعد محققان اين آزمايش خون را بر روي تعداد بيشتري از نوزادان انجام خواهند داد و ژن‌هايي را که به نظر مي‌رسد بيشترين تفاوت را بين اين گروه‌ها دارند، بررسي خواهند کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره