نماد آخرین خبر

تشخیص بیماری از طریق بازدم به کمک نانو ذرات هوشمند

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
تشخیص بیماری از طریق بازدم به کمک نانو ذرات هوشمند

باشگاه خبرنگاران/ با استفاده از نانوذرات تخصصي شده، محققان موسسه فناوري ماساچوست (MIT) ابزاري ساختند که مي‌تواند بازدم بيمار را مورد تجزيه و تحليل قرار داده و بيماري را تشخيص دهد.

اين فناوري که در آن نانو ذرات تخصصي شده ايجاد سيگنال مي‌کنند، براي تشخيص بيماري‌هايي نظير ذات‌الريه و برخي بيماري‌هاي عفوني يا ژنتيکي قابل استفاده است.

اين فناوري روي موش‌ها مورد آزمايش قرار گرفته و محققان موفق به رصد باکتري ذات‌الريه و يک اختلال ژنتيکي ريه موسوم به کمبود آنتي تريپسين آلفا ۱ شدند.

سانگتا باتيا، عضو موسسه تحقيقات جامع سرطان MIT و موسسه مهندسي پزشکي، اظهار کرد: ما پيش‌بيني مي‌کنيم که اين فناوري به شما اجازه دهد تا يک حسگر را استنشاق کنيد و بعد از حدود ده دقيقه گاز‌هايي را در بازدم بيرون دهيد که براي تعيين بيماري و سنجش وضعيت ريه قابل استفاده هستند.

قبل از استفاده از اين فناوري، بايد آزمايش‌هاي ايمني بيشتري روي اين فناوري انجام شود، هر چند که در آزمايش روي موش‌ها هيچ علائمي از سميت ديده نشد.

سانگتا باتيا و همکارانش چندين سال است که روي حسگر‌هاي نانوذره‌اي کار مي‌کنند، حسگر‌هايي که مي‌توانند به‌عنوان نشانگر‌هاي زيستي مصنوعي مورد استفاده قرار گيرند. اين نشانگر‌ها پپتيد‌هايي هستند که به‌طور طبيعي توسط بدن توليد نمي‌شوند، اما هنگام مواجهه با پروتئين‌هايي به نام پروتئاز از نانو ذرات آزاد مي‌شوند.

پپتيد‌هاي پوشش داده شده با نانوذرات را مي‌توان به‌گونه‌اي تنظيم کرد که توسط پروتئاز‌هاي مختلفي که به انواع بيماري‌ها مربوط مي‌شوند، بريده شود. اگر يک پپتيد از نانوذرات توسط پروتئاز‌ها در بدن جدا شود، بعد از طريق ادرار دفع مي‌شود و از آنجا مي‌توان توسط تست‌هاي کاغذي آن را تشخيص داد.

سانگتا باتيا از اين نوع آزمايش براي تشخيص ذات‌الريه، سرطان تخمدان و سرطان ريه استفاده کرده است. به تازگي او توجه خود را به نشانگر‌هاي زيستي موجود در تنفس معطوف کرده است يعني به جاي شناسايي نشانگر در ادرار، آن را در تنفس بيمار شناسايي کند. اين کار موجب تسريع فرآيند تشخيص بيماري مي‌شود و هم براي بيماراني که دچار کم آبي هستند، مناسب‌تر است.

نتايج اين پروژه در نشريه Nature Nanotechnology به چاپ رسيده است.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره