نماد آخرین خبر

یک کشف تازه درباره مالاریا و روزنه امید برای درمان ضدویروسی"کووید-۱۹"

منبع
ايسنا
بروزرسانی
یک کشف تازه درباره مالاریا و روزنه امید برای درمان ضدویروسی"کووید-۱۹"

ايسنا/ محققان موسسه سلطنتي فناوري ملبورن(RMIT) استراليا در مطالعه اخيرشان يک استراتژي نوين را ارائه داده‌اند که مي‌تواند گامي بزرگ در زمينه کشف دارو باشد و سبب ميليون‌ها دلار صرفه جويي در توسعه داروهاي جديد شود. راهکار آنها استفاده مجدد از درمان‌هاي موجود که براي ساير بيماري‌ها از جمله سرطان توسعه داده شده براي درمان بيماري‌هاي ديگر است.

رويکرد آنها اميدبخش بوده است و به همين دليل دولت از برنامه‌هاي آنها براي توسعه راهي نوين براي مبارزه با کوويد-۱۹حمايت مالي کرده است.

يافته‌هاي اين مطالعه که در مجله "Nature" منتشر شده است، نشان داد که انگل‌هاي ايجاد کننده مالاريا به آنزيم‌هاي گلبول‌هاي قرمز وابسته هستند و در آن مخفي و تکثير مي‌شوند. همچنين نشان داد که داروهايي که براي سرطان ساخته شده اين آنزيم‌هاي انساني را که با نام پروتئين کيناز(protein kinases) شناخته مي‌شود، خنثي مي‌کنند و در کشت انگل بسيار مؤثر هستند و مي‌توانند جايگزين داروهايي باشند که انگل را مورد هدف قرار مي‌دهند.

دکتر "جک آدردلي"(Jack Aderdley) محقق اين مطالعه از مؤسسه سلطنتي فناوري ملبورن گفت: تجزيه و تحليل‌هاي ما نشان داد که آنزيم‌هاي سلول ميزبان در طول عفونت فعال مي‌شوند و علاوه بر آن طي اين مطالعه شاهد شواهد جديدي از وابستگي انگل به ميزبان انساني بوديم. اين رويکرد توانايي خوبي در کاهش چشمگير هزينه‌ها و تسريع در توسعه داروهاي جديد و فوري مورد نياز را دارد.

علاوه بر فعال کردن استفاده مجدد از داروها، اين رويکرد مي‌تواند مقاومت دارويي را کاهش دهد. مقاومت دارويي عبارتست از کاهش اثر يک دارو در درمان يک بيماري يا بهبود پايداري يک سيمپتوم. مقاومت دارويي در مورد انواع گوناگون بيمارگرها(پاتوژن‌ها) شامل باکتري‌ها، انگل‌ها، ويروس‌ها، قارچ‌ها و سلول‌هاي سرطاني اتفاق مي‌افتد.

"کريستين دوئريگ"(Christian Doerig) نويسنده ارشد اين مقاله گفت: اين يافته‌ها هيجان انگيز هستند چرا که مقاومت دارويي يکي از بزرگترين چالش‌ها در مراقبت‌هاي بهداشتي عصر مدرن محسوب مي‌شوند و اين موضوع تنها به بيماري مالاريا مربوط نيست. اگر اين مشکل مقاومت دارويي را که يک خطر آشکار براي سلامتي عمومي جهاني محسوب مي‌شود، حل نکنيم با مشکلات جدي رو به رو خواهيم شد و به دوران قبل از ظهور آنتي‌بيوتيک‌ها باز خواهيم گشت و به خطر خواهيم افتاد. با هدف قرار دادن ميزبان و نه خود پاتوژن، ما امکان اينکه پاتوژن در برابر دارو مقاوم شود را از بين مي‌بريم.

اکنون محققان اين مطالعه درحال همکاري با محققان"موسسه عفونت و ايمني پيتر دوهرتي"(Doherty Institute) هستند تا در مورد درمان‌هاي احتمالي کوويد-۱۹ با استفاده از اين روش و با کمک بودجه صندوق شتاب تحقيقات پزشکي ويکتوريا کار کنند.

پروفسور "پيتر رويل"(Peter Revill) از بيمارستان سلطنتي ملبورن گفت: رويکردي که توسط محققان مؤسسه سلطنتي فناوري ملبورن ايجاد شده است واقعاً هيجان انگيز است. اين روش بر روي ساير پاتوژن‌هاي انساني از جمله مالاريا و ويروس هپاتيت سي موفقيت آميز بوده است و اکنون چشم اندازهاي بسيار خوبي براي استفاده از آن براي کشف اهداف دارويي جديد براي هپاتيت ب و کوويد-۱۹ وجود دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar