ناسا مأموریت اولیه ماهواره تس را موفقیتآمیز توصیف کرد

ايرنا/ ماهواره «نقشهبردار فراخورشيدي گذران» ناسا يا ماهواره «تس» (TESS) به تازگي ماموريت اوليه خود را به اتمام رسانده و ضمن تصويربرداري از حدود ۷۵ درصد آسمان پرستاره، اکتشافات جالب توجهي را به دست آورده است.
«پاتريشيا بويد» دانشمند اين پروژه، اين ماموريت را يک «موفقيت پر سر و صدا» توصيف کرد.
ماهواره تس پس از پرتاب در آوريل ۲۰۱۸ توسط راکت «فالکون ۹» شرکت فضايي اسپيس ايکس، در نوع منحصر به فردي از مدار زمين قرار گرفت که از آنجا با استفاده از چهار دوربين قدرتمند، مشاهدات قابل توجه خود را در خارج از منظومه شمسي ما انجام مي دهد.
ناسا اعلام کرد، اين ماهواره در جريان ماموريت اوليه خود موفق شد ۶۶ سياره جديد فراخورشيدي - سياراتي که در خارج از منظومه شمسي ما قرار دارند- به همراه ۲ هزار و ۱۰۰ کانديداي را کشف کند و ستاره شناسان در حال حاضر براي تاييد آنها سرگرم فعاليت هستند.
يکي از مهيج ترين نتايج اين پروژه کشف تعدادي از سيارات است که در منطقه معروف به «منطقه قابل سکونت» مي چرخند؛ منطقه قابل سکونت، منطقه اي در اطراف ستاره يک سياره است که داراي شرايط بالقوه مناسب براي وجود آب مايع است و بنابراين مي تواند به معني وجود حيات در آن منطقه باشد.
اما اين سيارات سال هاي نوري زيادي از زمين فاصله دارند؛ بنابراين براي به دست آوردن بينش اضافي در مورد ويژگي هاي منحصر به فرد اين سيارات، به فناوري قدرتمندتري نياز است.
ناسا در پستي در وب سايت خود اعلام کرد: ماهواره تس علاوه بر اکتشافات سياره اي، انفجار يک ستاره دنباله دار در منظومه شمسي ما و نيز تعداد زيادي ستاره در حال انفجار را مشاهده کرده است.
اين سازمان افزود: اين ماهواره گرفت هاي غافلگيرانه را در يک سيستم ستاره اي دوتايي که به خوبي شناخته شده است، کشف کرد، پرده از اسرار طبقه اي از ستاره هاي ارتعاشي برداشت و جهاني را کشف کرد که داراي فصول مدولاسيون ستاره اي است. جالب تر اينکه، ماهواره تس رصد کرده که يک سياه چاله در يک کهکشان دور، يک ستاره خورشيد مانند را خرد کرده است.
اين ماهواره اکنون وارد مأموريت تمديد شده خود شده است و طي آن بخش هايي از ۲۵ درصد باقيمانده آسمان را که هنوز پوشش نداده است، بررسي خواهد کرد.