نماد آخرین خبر

«نارسوپلیمب»، دارویی که بیماران بدحال ویروس کرونا را از مرگ نجات می‌دهد

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
«نارسوپلیمب»، دارویی که بیماران بدحال ویروس کرونا را از مرگ نجات می‌دهد

ديجياتو/ مجموعه‌اي تازه از تحقيقات باعث شده محققان متوجه شوند دارويي به اسم «نارسوپليمب» که در واقع جهت توليد آنتي‌بادي طراحي شده، روي بيماران بدحال کوويد-19 اثر مي‌گذارد و نه تنها باعث مي‌شود زنده بمانند، بلکه منجر به بهبودي و مرخص شدن تمام آنها از بيمارستان شده است.

از ابتداي شيوع ويروس کرونا داروهايي مانند رمدسيوير يا دگزامتازون براي کمک به حال بيماران کوويد-19 استفاده شده، اما هرگز هيچ کدام از آنها به صورت قطعي جلودار مرگ نبوده‌اند. اما حالا به نظر مي‌رسد داروي نارسوپليمب مشکل‌گشاي ماجرا خواهد بود و مي‌تواند حتي حال وخيم بيماران بستري شده در بيمارستان را نيز بهبود بخشد.

اين داروي منوکلونال توليد آنتي‌بادي که توسط شرکت داروسازي «اومروس» (Omeros) طراحي شده، در واقع جلوي توانايي ويروس کرونا در آلوده کردن سلول‌ها را نمي‌گيرد، بلکه از وارد شدن آسيب به رگ‌هاي بيماران جلوگيري کرده و در نتيجه بسياري از ارگان‌ها سالم مي‌ماند و مرگ گريبان افراد را نمي‌گيرد. بر اساس آزمايش‌هاي صورت گرفته در شهر برگاموي کشور ايتاليا، جان تمام بيماران بدحالي که داروي مورد بحث را دريافت کرده‌اند نجات داده شده است.

نارسوپليمب پيش از اين جهت مقابله با ساير شرايط درماني که موجب آسيب رساندن به رگ‌هاي خوني مي‌شده استفاده مي‌شده است، اما پزشکان در آزمايشات اخير مرتبط با ويروس کرونا از آن استفاده کردند تا ببيند آيا روي اين دست از بيماران نيز تاثيرگذار خواهد بود يا خير.
  
در اولين مورد، نارسوپليمب روي شش بيمار بدحال کوويد-19 آزمايش شد؛ تمام اين بيماران در شرايط سندرم ديسترس حاد تنفسي (ARDS) قرار داشتند که در بين مبتلايان به ويروس کرونا غالبا منجر به مرگ خواهد شد. پنج نفر از اين بيماران را آقايان شکل داده بودند و همگي بين ۴۷ تا ۶۳ سال سن داشتند. اين افراد ظرف ۴۸ ساعت ابتدايي دو دوز از اين دارو را دريافت کردند و سپس به مدت يک ماه، هفته‌اي دو بار نارسوپليمب مصرف داشتند.

بعد از اتمام چرخه درماني، تمام شش نفر نه تنها جان سالم به در بردند، بلکه دو نفر از آنها ظرف يک ماه مرخص شدند و مابقي نيز رو به بهبودي حرکت کردند و بعد از گذشت حدود سه ماه مرخص شدند. نتايج مطالعات حاکي از آن هستند که صدمات دروني رگ‌هاي خوني بيماران کاهش پيدا کرده و به همين ترتيب از لخته شدن خون جلوگيري شده و هرگز توفان سيتوکين نيز رخ نداده است.

محققان مدعي هستند اين دارو رفتار خوبي در بدن بيماران از خود نشان داده و هيچ گونه عوارض جانبي نيز مشاهده نشده است. تنها نکته قابل تامل در اين مطالعات اين است که آزمايش‌هاي ياد شده روي افرادي انجام نشده که پيش از اين تحت کنترل نباشند، در واقع اغلب آنها در حين درمان استروئيدي بوده‌اند و معلوم نيست در ساير شرايط بازخورد دارويي چگونه خواهد بود.

در حال حاضر استفاده از اين دارو روي ديگر بيماران بدحال کرونايي نيازمند تحقيقات و مطالعات بسيار گسترده‌تري است و البته مجوزهاي رگولاتوري‌هاي گوناگوني را هم مي‌طلبد. اگر نارسوپليمب روي ديگر افراد نتيجه‌بخش باشد، احتمالا مي‌تواند جان جمعيت زيادي از مبتلايان جهان را نجات دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar