عملکرد خوب واکسن "کووید-19" آمریکاییها در مراحل اولیه

ايسنا/ واکسن کوويد-۱۹ مبتني بر فناوري ژن آر.ان.اي اين شرکت آمريکايي نتايج دلگرم کنندهاي را در کارآزمايي اوليه نشان داد.
مطابق خبر منتشر شده در مجله" Nature" اين واکسن هم اکنون "BNT۱۶۲b۱" نام گرفته است و پس از تزريق پاسخ ايمني زيادي را در شرکت کنندگان ايجاد کرده است که اين ميزان با افزايش دوز و تزريق دوز دوم افزايش نيز يافته است.
آزمايش مرحله اوليه توسط دکتر "جوديث آبسالون" (Judith Absalon)از شرکت داروسازي فايزر انجام شد. طبق گفته محققان واکسن" BNT۱۶۲b۱ "مبتني بر کمي کد ژنتيکي است که با نام آراناي پيامرسان شناخته ميشود و اين باعث ميشود تا پس از تزريق به بدن و هنگام مواجهه با کرونا ويروس پاسخ ايمني بدن آغاز به کار کرده و با ويروس مقابله کند.
طي اين مطالعه محققان ۴۵ فرد بزرگسال سالم بين سنين ۱۸ تا ۵۵ سال را مورد آزمايش قرار دادند، سپس نيمي از آنها را به طور صادفي براي دريافت واکسن با دوز کم، متوسط يا زياد انتخاب کردند و نيمي ديگر نيز دارونما دريافت کردند.
نتايج آزمايش نشان داد که واکسن پاسخ ايمني قوي را در شرکت کنندگان ايجاد ميکند و هرچه ميزان دوز دريافتي بيشتر باشد، پاسخ ايمني بدن قويتر خواهد بود؛ چراکه تزريق دوز دوم باعث افزايش پاسخ سيستم ايمني افراد شد.
"آبسالون" با مشاهده اين نتايج اميدوارکننده گفت: گرچه نتايج دلگرم کننده بوده است؛ اما ميبايست مرحله سوم کارآزمايي باليني نيز بر روي جمعيت زيادي از افراد انجام شود تا عملکرد ايمن و سالم واکسن مورد تاييد قرار گيرد.
براساس گزارشها عملکرد اين واکسن خوب بوده است، اما برخي از شرکت کنندگاني که اين واکسن را دريافت کردهاند، عوارض جانبي زودگذر مانند درد در محل تزريق، خستگي، سردرد، تب و مشکلات خواب داشتند.