هیچ شواهد علمی در تعیین جنسیت جنین با رژیم غذایی وجود ندارد

مهر/ استاديار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، گفت: تاکنون هيچ شواهد علمي قوي وجود ندارد که ثابت کند رژيم هاي غذايي مي توانند در تعيين جنسيت جنين موثر باشد.
غزاله اسلاميان، افزود: برخي زنان باردار جهت تعيين جنسيت فرزندان خود، قبل از بارداري اقدام به پيروي از رژيمهاي غذايي ناصحيح ميکنند و اين رژيمها را بدون مشورت با متخصص تغذيه، از طريق فضاي مجازي و اينترنت دريافت ميکنند.
وي ادامه داد: تاکنون بر اساس يافتههاي آخرين مطالعات، اطلاعاتي که در مورد افزايش يا تغيير برخي يونها به منظور بالا بردن شانس فرزند پسر، داده ميشود مربوط به مطالعات محدود حيواني است و در مطالعات انساني شواهدي در اين زمينه وجود ندارد که ثابت کند رژيمهاي غذايي ميتوانند در تعيين جنسيت جنين مؤثر باشند. نقش اسيدي يا قليايي بودن خون مادر بر جنسيت جنين، بايد بدانيم غذاي دريافتي ، نميتواند منجر به تغيير pH خون شود و از طرفي تغيير جزئي pH خون حتي ميتواند سلامت فرد را به خطر بيندازد.
اسلاميان بيان داشت: اگر فردي ادعا کند با رژيم غذايي، تعيين جنسيت ميکند، ادعاي او پشتوانه علمي ندارد و به سلامت مادر، جنين و در نهايت سلامت نسلهاي آينده آسيب خواهد زد. زيرا رژيمهاي غذايي که به قصد دختر يا پسردار شدن به غلط تجويز ميشوند، موجب محروم ماندن مادران باردار از مصرف چندين گروه غذايي و ماده مغذي ضروري براي بدن خواهد شد. همچنين اين ادعا که مصرف يا عدم مصرف يک ماده غذايي توسط مادر باردار ميتواند جنسيت جنين را تغيير دهد، کاملاً غلط است و اين توصيهها خطرات جدي مادر و جنين به دنبال خواهد داشت.
استاديار گروه تغذيه باليني و رژيم درماني دانشکده علوم تغذيه دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در ادامه گفت: قبل از اقدام به بارداري و در دوران بارداري بايد از الگوي غذايي سالم پيروي شود و تنها به يک ماده غذايي يا يک ماده مغذي اکتفا نشود. چرا که همه مواد غذايي ميتوانند با تأثيري که بر يکديگر ميگذارند بر پيامدهاي مختلف بارداري اثرگذار باشند. بنابراين اگر مادر بارداري براي تعيين جنسيت جنين از رژيم غذايي خاصي پيروي کند، بايد بداند با کمبود ويتامينها، املاح و اسيدهاي آمينه ضروري مواجه شود که براي مادر و جنين خطراتي به دنبال دارد.