واکسن کرونا روسیه در بدن ۱۰۰ درصد دریافتکنندگان آنتیبادی تولید کرد

ديجياتو/ واکسن کرونا روسيه که پيش از اين به خاطر آزمايشهاي ناکافي مورد انتقاد قرار گرفته بود، در بدن تمام داوطلبان آنتي بادي توليد کرده است.
ماه گذشته بود که پوتين از توليد نخستين واکسن کرونا توسط روسيه خبر داد. اين واکسن دو مرحلهاي بر پايه «آدنوويروس» سرماخوردگي و توسط «مرکز تحقيقات همهگيرشناسي و ميکروبيولوژي گامالئي» توليد شده اما فقدان آزمايشهاي کافي و خودداري روسيه از انتشار اطلاعات کامل باعث ترديدهايي در مورد کارايي آن شده بود، حالا اما نتايج آزمايشهاي اوليه از موثر بودن آن حکايت دارد.
نتايج اوليه آزمايش واکسن «اسپوتنيک V» که در ژورنال پزشکي «لنست» منتشر شده حاکي از اين است که طي ماههاي ژوئن و جولاي ۲ مرحله آزمايش با شرکت ۷۶ داوطلب برگزار شده است. بر اين اساس در بدن تمامي داوطلباني که واکسن را دريافت کرده بودند، آنتي بادي ايجاد شده و اين در حالي است که هيچ يک از آنها دچار عوارض جانبي جدي نشدهاند.
واکسن روسها بر خلاف نمونههاي ديگر شامل ۲ ويال آبي و قرمز است و طي ۲ مرحله به داوطلبان تزريق ميشود. آنطور که در گزارش لنست آمده طي هر يک از اين ۲ آزمايش که ۴۲ روز به طول انجاميده ۳۸ فرد برزگسال سالم مشارکت داشتهاند. پيشتر بلومبرگ هم گزارش داده بود که تعدادي از سياستمداران و صاحبان کسب و کار روسي به اين واکسن دسترسي پيدا کردهاند.
در بخش ديگري از مقاله منتشر شده آمده که اين آزمايشات براي اطمينان از کارايي و ايمن بودن واکسن اسپوتنيک V کافي نيست و بايد تستهاي بزرگتر و طولاني مدتي در اين زمينه انجام بگيرد. همچنين افرادي که واکسن را دريافت کردهاند بايد کماکان تحت نظر باشند تا از ايمني اين واکسن در درازمدت هم اطمينان حاصل شود.
«کريل دميتريف»، رئيس صندوق سرمايهگذاري و تامين کننده مالي اين واکسن با اشاره به توضيح کامل واکسن مذکور در اين مقاله و راهاندازي آزمايشهايي گستردهتر انتقادات غربيها درباره اسپوتنيک V را مردود دانسته است:
«در اين مقاله به پرسشهايي که غربيها طي هفتههاي اخير با هدف لکهدار کردن اعتبار واکسن روسيه پرسيده بودند، پاسخ دادهايم. حالا نوبت ماست که سوالاتي را درباره واکسن کشورهاي غربي مطرح کنيم.»

















