نماد آخرین خبر

واکسن استنشاقی کرونا وارد مرحله آزمایش بالینی می‌شود

منبع
مهر
بروزرسانی
واکسن استنشاقی کرونا وارد مرحله آزمایش بالینی می‌شود

مهر/ محققان انگليسي تصميم دارند آزمايشي کوچک براي مقايسه عملکرد دو واکسن بالقوه ويروس کرونا انجام دهند که به جاي تزريق، افراد آن را استنشاق مي‌کنند.

در همين راستا روز گذشته پژوهشگران امپريال کالج لندن و دانشگاه آکسفورد در بيانيه‌اي اعلام کردند براي تست اين واکسن که با همکاري يکديگر توسعه داده‌اند يک آزمايش باليني با حضور ۳۰ نفر انجام مي‌دهند.

در اين آزمايش باليني قطرات واکسن به شکل آئروسل يا مه و به وسيله دستگاه نبولايزر و ماسک يا ابزارهايي مشابه به بدن داوطلبان منتقل مي‌شود. از همين شيوه براي انتقال داروهاي آسم به بدن نيز استفاده مي‌شود. نکته مهم در اين روش آن است که دستگاه تنفسي افراد به طور مستقيم هدف گرفته مي‌شود.

البته اين دانشگاه‌ها مشغول آزمايش باليني واکسن‌هايي در مقياس بزرگ‌تر هستند، اما اين فرايند خاص براي بررسي تاثيرگذاري واکسن در حالت استنشاقي انجام مي‌شود.

دکتر کريس چيو از امپريال کالج لندن و محقق ارشد اين پژوهش مي‌گويد: شواهد ما نشان مي‌دهد انتقال واکسن آنفلونزا به وسيله اسپري دماغي مي‌تواند از افراد در برابر اين ويروس محافظت کند و همچنين انتقال بيماري را کاهش مي‌دهد.

چيو معتقد است چنين روشي درباره کوويد ۱۹ نيز کارآمد است.

او در ادامه بيانيه مي‌نويسد: بررسي تاثيرگذار بودن انتقال مستقيم واکسن به دستگاه تنفسي در مقايسه با تزريق آن به ماهيچه، براي ما اهميت زيادي دارد.

در حال حاضر افراد بين ۱۸ تا ۵۵ سال براي شرکت در اين آزمايش باليني استخدام مي‌شوند و محققان اميدوارند تا در آينده نزديک واکسيناسيون مردم در لندن را آغاز کنند.

پژوهش‌هاي قبلي نشان داده بود انتقال واکسن از طريق استنشاق در مقايسه با تزريق به دوز کمتري نياز دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar