نماد آخرین خبر

افراد بهبودیافته از کرونا باید ماسک بزنند؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
افراد بهبودیافته از کرونا باید ماسک بزنند؟

باشگاه خبرنگاران/ با گسترش روز افزون همه گيري کرونا در جهان و نبود واکسن موثر براي مقابله با آن، دولت‌ها با يک چالش بسيار بزرگ بهداشتي مواجه شده اند. تاکنون ۲۹ ميليون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان به اين ويروس آلوده شده و از اين ميان، ۹۳۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

سازمان جهاني بهداشت براي مديريت و کنترل شيوع ويروس کرونا توصيه مي‌کند مردم دست‌هاي خود را به طور مرتب با آب و صابون شسته، فاصله گذاري اجتماعي را رعايت کرده و از ماسک استفاده کنند.

از سوي ديگر، مي‌دانيم افرادي که به ويروس کرونا مبتلا مي‌شوند به دليل ايجاد ايمني در بدنشان در مقابل ابتلاي مجدد مصونيت پيدا مي‌کنند. دانشمندان مي‌گويند افراد مبتلا به کوويد ۱۹ تا ۳ ماه پس از ابتلا به ويروس نيازي به آزمايش مجدد کرونا ندارند.

با اين حال، با گسترش روز افزون شيوع ويروس، برخي دولت‌ها اقدام به اجباري کردن استفاده از ماسک براي تمامي مردم کرده اند. سوال رايجي که در اين زمينه وجود دارد اين است که آيا افراد بهبود يافته از کرونا نيز بايد ماسک بزنند؟.

دکتر ديويد اليس، رياست دانشکده علوم پزشکي دانشگاه کاروليناي شمالي در پاسخ به اين سوال مي‌گويد: بله، حتي افراد بهبود يافته از ويروس کرونا نيز بايد در محافل عمومي از ماسک استفاده کنند. واقعيت اين است که به دليل تازگي ويروس، ما هنوز به رفتار‌هاي آن و تاثيراتي که بر بدن انسان دارد به طور کامل واقف نيستيم. همچنين شواهد اندکي وجود دارد که نشان مي‌دهد برخي افراد پس از يک بار ابتلا به کرونا، دوباره به آن مبتلا شده اند.

او افزود: افراد بايد حتماً در جامعه از ماسک استفاده کنند. اين اقدام نه تنها براي حفاظت خود فرد در مقابل ويروس، بلکه براي محافظت از سايرين در مقابل شيوع ويروس انجام مي‌شود.
 
دانشمندان آمريکايي تاکيد دارند از آنجا که هنوز شيوع کرونا در جامعه تحت کنترل در نيامده است، همه افراد و حتي کودکان نيز بايد از ماسک استفاده کنند. تحقيقات متعدد نشان داده است کودکان در مقابل ويروس کرونا آسيب پذيري کمتري نسبت به ساير گروه‌هاي سني دارند، اما حقيقت اين است که همين کودکان به راحتي مي‌توانند ويروس را به افراد آسيب پذير مانند سالمندان و افراد داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي منتقل کنند.

از اين رو بهتر است همه اقشار سني و جنسيتي در جامعه از ماسک استفاده کنند. استفاده از ماسک به ويژه در مکان‌هاي بسته، سيستم حمل و نقل عمومي (مانند مترو و اتوبوس) و اداراتي که داراي ارباب رجوع زيادي هستند بايد حتما مورد تاکيد قرار گيرد.

تاکنون ۶ ميليون و ۶۰۰ هزار نفر در ايالات متحده آمريکا به ويروس کرونا مبتلا شده اند. از اين ميان، ۱۹۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. هم اينک دو واکسن کرونا در آمريکا در مرحله آخر آزمايش انساني قرار دارد و پيش بيني مي‌شود تا اوايل سال ۲۰۲۱ ميلادي نسخه اوليه آن‌ها به بازار عرضه شود.

با اين حال، دولت آمريکا تلاش زيادي مي‌کند تا واکسن زودتر از موعد پيشين در ميان مردم توزيع شود. پيش‌تر قرار بود از ماه ژانويه واکسيناسيون عمومي در اين کشور انجام گيرد، اما دولت فدرال به مقامات محلي خبر داده است خود را براي توزيع واکسن در اول ماه نوامبر آماده کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar