ايرنا/ جانشين فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به آمادگي کامل مرز مهران براي ورود زائران اربعين به کشور، گفت: تمهيدات لازم در بخش حمل و نقل، اسکان و تغذيه براي بازگشت زائران در مرز و شهر مهران اتخاذ شده است.
به گزارش ايرنا، سردار سرتيپ پاسدار «اسکندر مؤمني» شامگاه جمعه در قرارگاه ستاد اربعين سپاه اميرالمومنين (ع) استان ايلام در پايانه مرزي مهران افزود: هم اکنون نيروهاي انتظامي با همکاري ستاد اربعين، سهولت و روانسازي جاده هاي ايلام را در دستور کار خود قرار داده اند تا زائران بتوانند براحتي به شهرهاي خود باز گردند.
وي با اشاره به اينکه نيروي انتظامي از ظرفيت تمامي نهادهاي کشور براي آسايش زائران استفاده مي کند، اظهار کرد: سپاه پاسداران و بسيح مردمي استان ايلام در اين ارتباط با آمادگي کامل، با ستاد اربعين و نيروي انتظامي همکاري مي کنند.
به گفته جانشين فرمانده نيروي انتظامي، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي هم اکنون 600 دستگاه اتوبوس و ميني بوس را در مرز مهران مستقر کرده تا در سريعترين زمان ممکن زائران را به شهرهاي نزديک از جمله کرمانشاه، همدان و انديمشک منتقل کند.
سردار مؤمني ادامه داد: ترافيک مسير مهران- ايلام از نکات مهم براي تردد آسان زائران اربعين حسيني است که بايد نيروهاي پليس راه و راهور ناجا در اين راستا توجه بيشتري داشته باشند.
وي تأکيد کرد: براي جلوگيري از ازدحام جمعيت در مرز و بروز ترافيک در مسير، امکانات اسکان موقت بيش از 10 هزار نفر در دو ترمينال برکت و اربعين توسط سپاه و جمعيت هلال احمر ايلام فراهم شده است.
فرمانده سپاه اميرالمؤمنين (ع) ايلام نيز در اين نشست گفت: امکان اسکان هشت تا 9 هزار زائر در موکب ها و اردوگاه سپاه در پايانه مرزي مهران فراهم شده و در صورت نياز، اين امکانات تا مرز 12 هزار نفر در هر شب نيز قابل افزايش است.
سردار سرتيپ دوم پاسدار سيدصادق حسيني با اشاره به اينکه از ابتداي آغاز سفر زائران اربعين حسيني، 130 آشپرخانه خانگي براي تأمين غذاي مورد نياز زائران از سوي سپاه تجهيز شده است، افزود: اسکان و تأمين امکانات رفاهي براي زائران در 13 موکب (ايستگاه صلواتي) سپاه در مرز مهران داير شده است.
فرمانده انتظامي استان ايلام نيز در اين نشست، گفت: از 11 آبان مصادف با اول ماه صفر تاکنون حدود 900 هزار نفر از مرز مهران با مجوزهاي قانوني وارد خاک کشور عراق شده اند.
سردار سرتيپ دوم نورعلي ياري افزود: حضور زائران در راهپيمايي بزرگ اربعين پيامي مهم براي نظام سلطه در اهميت شکوه همبستگي مسلمانان است.
به گفته وي، سازمان هاي مختلف از جمله نيروهاي انتظامي، سپاه و بسيج براي قدرداني از اين شکوه و همبستگي، بسيج گونه از ابتداي آغاز تردد زائران تاکنون با هم تعامل و همکاري تنگاتنگي داشته و در مسير خدمت رساني به زائران گام برداشته اند.
بر اساس اعلام ستاد مرکزي اربعين، بيش از يک ميليون و 950 هزار نفر از مرزهاي مهران، شلمچه و چذابه براي شرکت در آين اربعين به کشور عراق سفر کردند.
مرز مهران در 95 کيلومتري جنوب غربي ايلام به دليل کوتاهي مسير و نزديکي به شهرهاي مذهبي عراق و امنيت مطلوب، مهمترين کانون تردد زائران به عتبات عاليات محسوب مي شود.
راهپيمايي اربعين، پياده روي مسلمانان و آزاديخواهان کشورهاي مختلف در عراق به طرف کربلا به مناسبت اربعين حسيني است.
جمعيت حاضر در اين راهپيمايي همه ساله ميليونها نفر تخمين زده ميشود.
زائران ايراني مسير 80 کيلومتري نجف مقدس تا کربلاي معلي را براي پياده روي انتخاب ميکنند در اين مسير به تعداد يکهزار و 452 ستون (عمود) براي راهپيمايان پيش بيني شده که فاصله بين هر ستون 50 متر است.
با متوسط پياده روي هفت تا هشت ساعت در هر روز، فاصله شهر نجف تا کربلا را مي توان در سه تا چهار روز با پاي پياده طي کرد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد