ايسنا/ معاون توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي کشور گفت: ۵۵۰۰ تيم سيار در قالب طرح «اجتماعمحور» در محلات کشور مستقر شدهاند تا پيشگيري اوليه از اعتياد انجام شود.
فاطمه عباسي با اشاره به شيوع پنج آسيب مهم در کشور نظير اعتياد، طلاق، حاشيهنشيني و ... اظهار کرد: با توجه به اينکه اعتياد محرکي براي ساير آسيبهاي اجتماعي است با تاکيد مقام معظم رهبري، بحث پيشگيري، کنترل و مهار اين آسيب در اولويت جدي است.
وي برنامههاي معاونت توسعه پيشگيري بهزيستي را در سه محور پيشگيري اوليه، مداخله و درمان و توانمندسازي عنوان کرد و افزود: در بحث پيشگيري اوليه رويکرد اجتماعمحور را مدنظر قرار داديم به طوري که ۵۵۰۰ تيم سيار در محلات کل کشور تشکيل شده و فعاليت خود را آغاز کردهاند.
معاون سازمان بهزيستي با بيان اينکه در اين محلات بايد سواد افراد ساکن در حوزه سلامت ارتقا يابد، گفت: امسال کار ويژهاي را در محلات ۱۱ استان کشور آغاز کرديم تا از شيوع بالاي اعتياد در ۵۰۰ محله جلوگيري کرده و برنامه مصونسازي و آگاهسازي خانوادهها را به صورت ويژه آغاز کنيم.
عباسي به اجراي برنامه «کارزار رسانهاي بهزيستي» در محلات مختلف با ضريب نفوذ بالاتر و بيشتر اشاره کرد و گفت: با فعال شدن خط مشاوره اعتياد و کارزار رسانهاي که با محوريت ماده مخدر "گل" آغاز شده، به طور ميانگين شايد کاهش گرايش به اعتياد در اين بخشها بوديم.
وي با اشاره به اينکه نرخ شيوع اعتياد در کشور ۵.۴ درصد است، بيان کرد: با توجه به اينکه بيش از ۹۴.۵ درصد جمعيت کشور سالم هستند، سعي ميکنيم در کنار برنامههاي درمان، و داير کردن مراکز اقامتي ميانمدت و سرپايي به تعداد ۲۰۰۰ مرکز ، بحث سالمسازي افراد در معرض خطر اعتياد را نيز به خوبي انجام دهيم.
معاون توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي ادامه داد: در بحث توانمندسازي به عنوان زنجيره درمان و حمايت از معتادان بهبود يافته، در حال اجراي برنامههاي خوبي هستيم و در تامين مسکن و شغل مورد نياز اين افراد وارد شديم. به اين ترتيب با پذيرش موقت در مراکز جامعهپذيري به ارتقاي آموزش و مهارت اين افراد و اشتغالزايي آنها کمک ميکنيم.
عباسي اظهار کرد: در حال حاضر سعي داريم در کمپها و مراکز موقت درمان، با راهاندازي مشاغل خرد حمايت خود را از افراد بهبود يافته انجام دهيم؛ به طوري که به هر فرد بهبود يافته ۲۰ ميليون تومان تسهيلات در کنار ارائه آموزشهاي رايگان فني و حرفهاي پرداخت ميکنيم.
وي تصريح کرد: همچنين به کارفرماياني که فرد بهبود يافته را جذب کند تا سقف ۲۰ميليون تومان تسهيلات پرداخت ميکنيم که اين تسهيلات با نرخ سود ۴ درصد و با اقساط ۶۰ ماهه پرداخت ميشود که نيازمند حمايت ساير نهادها و مجموعهها در کمک به سازمان بهزيستي در اين راستا هستيم.
معاون توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي بيان کرد: هر چند در بهزيستي متولي سلامت اجتماعي هستيم ولي اگر ساير دستگاهها ياريگر ما نباشند، به تنهايي نميتوانيم بار سلامت جامعه را به دوش بکشيم. در کنار تصويب بودجه ۲۲ ميليارد توماني براي اين معاونت بخشي از اعتبارات ما به صورت مشترک با ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت کشور در نظر گرفته شده است که اميدواريم در بحث درمان از اين منابع و اعتبارات بهرهمند شويم.
وي خاطرنشان کرد: انتظار داريم سازمان برنامه و بودجه از سالهاي آينده بودجه ما را به صورت مستقل در حوزههاي تعريف شده در نظر بگيرد تا ما بتوانيم در بخشهاي پيشگيري با هزينهکرد اين منابع نسبت به کاهش آسيب اعتياد اقدامي عملي انجام دهيم.
معاون توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي از اعتياد به عنوان يک بيماري چندبعدي ياد کرد و افزود: در شيوع اعتياد عوامل رواني، اجتماعي، ژنتيکي و ... دخيل هستند و براساس تحقيقاتي که انجام داديم اضطراب و استرس بالاترين علل در گرايش افراد به اعتياد محسوب ميشود به طوري که ما بايد عوامل محافظ را در جامعه در کاهش فشارها و تهديدها و آسيبهاي خطرآفرين شناسايي کرده و اجازه ندهيم اين عوامل در گرايش افراد به اعتياد تاثيرگذار باشد.
عباسي در مورد طلاق به عنوان يکي از آسيبهاي اجتماعي نيز توضيح داد: در کنار پيشگيريهاي اوليه، قبل و حين ازدواج بايد برنامهريزيها به گونهاي باشد تا جامعه دانشآموزي و دانشجويي ما با پيامدهاي اين آسيب آشنا شوند. با توجه به بالا بودن آمار طلاق در پنج سال اول زندگي با راهاندازي کلينيکها و مراکز مداخله در طلاق سعي داريم تا با حضور زوجين مشکلات و اختلافات برطرف شده و با اين مداخله به هنگام کاهش طلاق را شاهد باشيم.
معاون توسعه پيشگيري بهزيستي کشور ادامه داد: در سايه راهاندازي چنين مراکز تخصصي در استاني نظير خراسان رضوي ۱۱ درصد آمار طلاق کاهش يافته که در ساير استانها نيز چنين فرآيندي در دستور کار است. در کنار اين امر براي زوجين طلاق گرفته نيز مراکز مشاوره راهاندازي شده است تا در صورت تمايل به ازدواج مجدد با احتياط و تفکر بيشتر به اين امر اقدام کنند تا از طلاق مجدد و شکست زندگي جلوگيري شود.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار