خبرآنلاين/ محمد شريعتمداري از لزوم برخورد قاطعانه با افرادي که با کودکان کار برخوردهاي بدي دارند گفت.
در هفته گذشته انتشار ويدئويي از يک مامور شهرداري کرمان که برخورد نامناسبي با دو کودک کار داشت بازخوردهاي فراواني در فضاي مجازي داشت. تا جايي که شهردار شهر کرمان مامور خاطي را اخراج کرد و از دو کودکي که در آن ويدئو با آنها برخورد اشتباه صورت گرفته بود دلجويي کرد.
وزير کار و رفاه اجتماعي در گفت وگو با خبرآنلاين درباره اتفاقاتي از اين دست که هرازگاهي رخ مي دهد و جامعه را تحت تاثير قرار مي دهد و شيوه برخورد با خاطيان در اين زمينه گفت: در بلندمدت حتما کار فرهنگي مي تواند در اصلاح رفتار مردم با جامعه آسيب ديده کشور نتيجه بخش باشد. معتادان خودشان به دلخواه خودشان نمي خواستند دچار اين معيشت بد شوند و در اين معيشت بد شايد ميزان تقصيرشان محدود باشد و بخشي از تقصير متوجه خود جامعه است و مجموعه کساني که در جامعه تاثير و تاثري بر هم دارند که مي توانند يک فرد را رشد و تعالي بدهند يا به انحطاط بکشانند. مي تواند بخشي از اين تقصير هم متوجه ما که در مسووليتي هستيم باشد. لذا نگاه به آسيب ديدگان جامعه بايد نگاه مشفقانه و در جهت حل مشکلات آنها باشد. نگاه قهري به کودک کار به هيچ وجه پذيرفته نيست. در بلندمدت و ميان مدت حتما کار فرهنگي است که مي تواند موثر باشد تا بتوانيم جامعه را با اين مفهوم بيش از پيش آشنا کنيم. اما در کوتاه مدت با چهره هاي خشن برخورد نامناسب و ناشايست با آسيب ديدگان اجتماعي بايد حتما مثل خود آنها برخورد قهري باشد تا جامعه متوجه باشد که بايد در مسير حرکت خودش اخلاق و آداب را مراعات کند وگرنه نظم برقرار نمي شود. وي در ادامه درباره نمونه اي که در کرمان اتفاق افتاد گفت: کودکان کار يک معلول هستند. پديده اي هستند که برون داد بخشي از فعاليت هاي اجتماعي و اقتصادي ايران هستند. برخي از آنها هم ايراني نيستند و از خارج از کشور مي آيند. فقر و تکدي گري خيلي متجاهرانه در سطح جامعه برون داد يک علتي است و بخشي از آن مربوط به شرايط اجتماعي و بخشي شرايط اقتصادي کشور است. برخورد قهرآميز با اين افراد هيچ دردي را دوا نمي کند. مخصوصا با کودکان که مرکز محبت و مهرباني هستند. بايد حتما با افرادي که اين برخورد خشن را دارند طبق قانون و برخورد قاطعانه به شديدترين وجه برخورد شود تا جامعه متوجه شود بايد با اين افراد برخورد مشفقانه داشت و با مقررات مناسب برخورد شود. اين جامعه افراد بايستي محترم شمرده شود و با رفتار صحيح با آنها برخورد شود.
وزير کار و رفاه اجتماعي همچنين درباره انتصاب يکي از افراد تحت تکفل بهزيستي به عنوان مشاور رئيس سازمان بهزيستي گفت: ما در اين دوره اخذ هرگونه تصميم بدون اخذ نظر آنهايي که در آن تصميم ذي نفع هستند را ممنوع کرديم. يعني اگر ما درباره معلولين در روز معلولين سخن مي گوييم ابتدا بايد يک معلول از مجموعه آنها به عنوان نماينده حضور داشته باشد و حرف هاي جامعه معلولين و احساس خودش را به درستي به ما منتقل کند. بدون ترديد بايد تصميمات ما برپايه نيازهاي واقعي باشد که از دل اين مباحثات با افراد ذينفع درميآيد. آن انتصاب به عقيده من کار شايسته اي بود که به ابتکار آقاي قبادي دانا رياست محترم سازمان انجام شد و من از کار ايشان تقدير مي کنم.
وزير کار و رفاه اجتماعي در بازديد از موسسه مهرورزان معين از نگاه عائلهمحور به افراد تحت تکفل بهزيستي گفت.
دکتر شريعتمداري در اين ديدار از بخشهاي آموزشي مختلف مرکز بهزيستي دکتر شريعتي ديدار کرد و با مددجويان و مربيان اين مرکز به گفتوگو پرداخت.
وزير کار در بازديد از اين موسسه که دو مرکز بهزيستي را در تهران و گنبدکاووس تحت سرپرستي دارد درباره برنامههاي وزارت متبوعش براي حمايت از خانواده بزرگ بهزيستي گفت: نگاه اين دوره از تصدي وزارت رفاه به موضوعاتي مثل دامنه فعاليت بهزيستي که دربرگيرنده برخي از آسيبهاي اجتماعي است که به طور طبيعي يا مصنوعي ايجاد ميشود در اين دوره از خدمت، نگاه عائلهمحور به همه خانواده بهزيستي و همه کساني است که به هر نوعي نيازمند توانبخشي هستند، توانخواهند و ميتوانند توانمند شوند و به جامعه برگردند يا احيانا بايد در همان شرايطي که هستند به وسيله نظام جمهوري اسلامي ايران يا توسط شرکاي اجتماعي و خيرين به نفع مطلوب و شايستهاي نگهداري شوند.
دکتر محمد شريعتمداري در توضيح اين نگاه گفت: نگاه عائلهمحور همان نگاه رهبر معظم انقلاب است که گفتند تصور کنيم که اگر يک فرد آسيبديده اجتماعي يا يک فرد معلولي در يک جامعه زندگي ميکند از خانواده ما است. براي اينکه اين نگاه حاکم شود نياز به يک کار متراکم پرتلاش شبانهروزي دارد که اميدواريم از اين مديريت جديدي که روي کار آمدند اين تلاش را مشاهده کنيم.
وي با اشاره به استفاده از افراد و شرکت هاي داوطلب در مديريت مراکز مختلف افزود: در اين زمينه تکيه بر شرکاي اجتماعي يکي از مهمترين برنامههاي ما است. بدون ترديد ما به تنهايي و با تکيه بر منابع دولتي نميتوانيم چنين مراکز مهمي در حوزه بهزيستي مثل اين مرکز را اداره کنيم و حتما بايد با تکيه بر شرکاي اجتماعي کار کنيم و در حقيقت خودمان يک سازمان تسهيلگر و تنظيمکننده باشيم تا يک سازمان مجري و بايد همه ابزارهاي لازم را براي تحقق چنين موضوعي آماده کنيم.
دکتر شريعتمداري در ادامه درباره بازديد از مرکز دکتر شريعتي گفت: امروز بسيار متاسفم که از اين مرکز ديدن ميکنم که کمتر از ۲۰درصد ظرفيتش فعال است. مرکزي که کاملا استاندارد ساخته شده در صورتي که ميشود با قراردادهاي کاملا روشني از کساني که آماده سرمايهگذاري در اين حوزهها هستند بهره ببريم تا هم آنها از اين کار خيري که انجام ميدهند احساس لذت دنيوي و اخروي کنند و هم کشور از منافعش بهره ببرد.
وي افزود: بايد از صددرصد از ظرفيت اين مرکز بهره برداري شود. ما در کشور نيازمند اين هستيم که از اين مراکز استفاده جامع به عمل بياوريم. بنابراين اگر اين مشکل در قواعد و قوانين ما است، بايد مديريت سازمان آن را حل کند. اگر اين مشکل در روابط ما است بايد با شرکاي اجتماعي يک سري تنظيم رابطه کنيم. بايد افرادي که بتوانند تنظيم رابطه کنند مسووليت اين کار را برعهده بگيرند تا ما چنين چيزي را نبينيم که يک مرکزي با 20درصد ظرفيت کار کند. کيفيت کار در مراکز بايد تحت نظارت و کنترل ما باشد. کساني را مسوول کنيم که بدانند بچه هاي مردم که در اين مراکز هستند امانتهايي دست ما هستند و ما بايد امانتدار خوبي براي نگهداري آنها باشيم. چه آنها که در مراکز شبانهروزي هستند و چه آنهايي که در مراکزي مثل اينجا مشغول به يادگيري هستند. بايد نگاهمان اينطور باشد که از اين امانتها درست نگهداري کنيم و از يک جايگاهي به يک جايگاه مطلوبتري برسانيم. هدف ما در اداره بهزيستي در اين دوره اين است.
در مرکز بهزيستي دکتر شريعتي که مدتي است با مديريت موسسه خيريه مهرورزان معين اداره مي شود 110 دختر کم توان ذهني بالاي 14 سال تحت آموزش کارهاي هنري و صنايع دستي هستند.
بازار