ايسنا/ يک فوق تخصص روانپزشکي گفت: ريتالين براي تمرکز در افراد داراي بيماري «هايپراکتيو» تجويز ميشود و دوز و ساعت مصرف دقيقي براي هر فرد دارد ولي مصرف آن براي افراد عادي باعث بروز اختلال رفتاري و پرخاشگري و از آن مهمتر بي قراري ميشود.
افسانه کرباسي در خصوص افزايش مصرف قرص ريتالين در فصل امتحانات، اظهار کرد: اين دارو به آساني تجويز و با مهر هر پزشکي نيز ارائه نميشود و تنها فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان ميتواند اين دارو را تجويز کند.
وي با بيان اينکه يک الي دو داروخانه در سطح شهر اين دارو را در اختيار دارند، افزود: بدين معنا که بسيار بر مصرف اين دارو کنترل وجود دارد و اين دارو براي کسي که بيش فعالي داشته باشد به تمرکز او در درسها کمک ميکند.
اين عضو هيئت علمي گروه روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان تصريح کرد: تجويز اين دارو براي فردي که بيش فعالي و مشکلي در تمرکز ندارد و طبق نظر روان پزشک، بيش فعالي و کمبود توجه را نداشته باشد اصلاً کاربردي ندارد که در فصل امتحانات مصرف کند و قطعاً اين دارو تنها براي افراد بيش فعال مؤثر است.
کرباسي ادامه داد: ريتالين از آن دست داروهايي است که با نظارت و کنترل شديد تجويز ميشود و هر فردي نميتواند آن را در اختيار داشته باشد. چراکه تعداد مصرف اين قرص مشخص و حتي ساعت مصرف آن در طول روز نيز معين است.
وي اظهار کرد: مصرف بي دليل و بدون تجويز پزشک قرص ريتالين موجب بيقراري و پرخاشگري شديد ميشود و اگر دوزهاي مصرفي کنترل نشده باشد عوارض جسمي و رواني براي افراد ايجاد ميکند.
فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان با بيان اينکه فردي که چشمانش ضعيف نيست نبايد عينک بزند اما اگر کسي ضعيف است قطعاً بايد عينک بزند، خاطرنشان کرد: مصرف قرص نيز دقيقاً از همين نسبت پيروي ميکند.
بازار