مهر/ رئيس پژوهشکده سامانه حمل و نقل فضايي از آماده باش بالن ارتباطي براي تامين نياز احتمالي در خدمات دهي به زوار اربعين خبر داد و گفت: قابليت نصب ۲ بالن در دو مرز مهران و خسروي وجود دارد.
رحيم احساني با بيان اينکه با توجه به تکميل ظرفيتهاي ارتباطي، کميته تامين ارتباطات اربعين حسيني، امسال برنامه اي براي استفاده از بالن ارتباطي در مرزهاي کشور براي ارائه خدمات به زوار ندارد، گفت: در صورتي که شرايط بحراني پيش بيايد، به سرعت بالن فضايي را براي سرويس دهي خدمات ارتباطي به زائران اربعين مستقر مي کنيم.
وي با اشاره به اينکه کمتر از ۲۴ ساعت امکان نصب تجهيزات بالن فضايي در پايانه هاي مرزي وجود دارد، افزود: با توجه به اينکه در ايام راهپيمايي اربعين ترافيک و ازدحام زوار طولاني است، امکان نصب تجهيزات با سرعت بيشتر وجود ندارد اما ما در پژوهشگاه فضايي ايران در حالت آماده باش قرار داريم تا به سرعت در صورت اعلام نياز به منطقه اعزام شويم.
احساني با بيان اينکه براي مثال در زلزله پلدختر، بالن فضايي در فاصله ۲۴ ساعت و با اعزام تيم هاي عملياتي از تهران استقرار يافت، اضافه کرد: تيم هاي فني و عملياتي ما در حالت آماده باش کامل براي ارائه سرويس دهي از طريق بالن فضايي هستند.
رئيس پژوهشکده سامانه حمل و نقل فضايي خاطرنشان کرد: سال گذشته در ايام اربعين، بالن فضايي جداي از بحث بحران و براي خدمات دهي به زائران، در مرز مهران مستقر شده بود اما به دليل وقوع طوفان و از بين رفتن زيرساختها، اين بالن موفق به سرويس دهي مداوم طي دو روز به زوار و ساکنان منطقه شد تا وضعيت خدمات ارتباطي به ثبات برسد.
وي گفت: بالن ارتباطي به صورت همزمان قابليت ارائه خدمات مخابراتي از طريق فناوري «واي فاي» و «LTE » را دارد و تقويت آنتن هاي بي سيم و نيز پايش وضعيت و محيط تحت پوشش، از ديگر قابليتهاي آن است.
احساني با بيان اينکه فعلا از سوي کميته تامين ارتباطات اربعين اعلامي براي آنکه خدماتي در مسير حرکت زوار ارائه دهيم، نشده است، اضافه کرد: البته حتي اگر شرايط خيلي بحراني و اضطراري شود، قابليت نصب ۲ بالن به صورت همزمان در مرزهاي مهران و خسروي نيز وجود خواهد داشت.
بازار