فرارو/ رئيس پليس فتا تهران بزرگ گفت: بررسيهاي ما نشان ميدهد که ۹۰ درصد اين تبليغات در فضاي اينستاگرام منجر به کلاهبرداري شده است. در واقع آن طرف خط، خالهاي وجود ندارد و بيشتر مواقع براي کلاهبرداري و اخاذي اين اتفاقها رخ ميدهد. البته بسيار کم منجر به تن فروشي هم شده است.
ديروز روزنامه جام جم گزارشي تکان دهنده در مورد جذب دختران ايراني در اينستاگرام، براي قاچاق به کشورهاي همسايه با هدف بهره برداري جنسي منتشر کرد. اولين آدرسي که اين گزارش داده بود جذب دختران از طريق اينستاگرام بود.
براي پيگيري موضوع سري به اينستاگرام ميزنم يک آگهي در قسمت تصويرهاي تصادفي اينستاگرام توجه را به خود جلب ميکند، با هشتکهاي جنسي و مثبت ۱۸! روي هشتک "خاله" کليک ميکنم. هزاران عکس با نامهاي مختلف بالا مي آيد که با اسم "خاله" شماره تلفن اعلام کردهاند. گويا همگي در يک دوي ماراتن براي گرفتن قرباني، ميخواهند از يکديگر سبقت بگيرند. وقفهاي ميان پستهاي جديد نميافتد. هر ثانيه به تعداد تبليغات "خالههاي مجازي" افزوده ميشود.
پديده تنفروشي و خالههاي مجازي بيشتر از هر موردي در اينستاگرام به چشم ميآيد. آمار هشتکهاي جنسي و جلب مشتري، غم انگيزتر از موضوع قاچاق دختران ايراني به کشورهاي همسايه است. نميشود بي خيال از کنار اين موضوع رد شد. دست به کار مي شوم، البته به دست آوردن شمارههاي آنها کار آنچنان سختي هم نيست. در ده دقيقه بيش از ۲۰ شماره تلفن پيدا ميشود.
برخي از آنها براي جواب دادن شارژ ۱۰ هزار توماني و ۲۰ هزار توماني طلب ميکنند، برخي ديگر همان ابتدا نوشته اند که فقط با تماس تصويري جواب ميدهند تا اعتمادشان جلب شود.
اما يک عدهي ديگر، انگار از هيچ چيز ترسي ندارند. به سختي جواب ميدهند، تلفنها مرتب مشغول است. چند دقيقه طول ميکشد تا يکي از آنها جواب بدهد. بايد به زبان خودشان حرف زد، اگر لحظهاي احساس کنند که فريب است، گوشي را قطع ميکنند. به زبان دوم شخص حرف ميزنند، سرشان شلوغ است، کوتاه و مفيد سوال ميپرسند و جواب ميدهند. سريع هم تلفن را قطع ميکنند تا فرصت به نفر بعدي هم برسد.
نفر اول زني جوان است. با صداي خواب آلوده اش سلام ميکند. منتظر ميماند تا لحن صدا را تشخيص دهد. سعي ميکنم به زبان خودشان، صميميتر حرف بزنم تا اعتمادش جلب شود.
ميپرسد: ايراني هستي يا افغان؟ انگار تابعيت براي شان مهم است و قيمتها براي ايراني و غير ايراني تفاوت دارد. جواب ميدهم: ايراني.
ميپرسد: براي چه زماني ميخواهي؟
ميگويم: براي امروز.
ميگويد: غروب بيا فلکه اول تهران پارس، تماس بگير آدرس را ميگويم.
قيمت را ميپرسم. ميگويد: بين ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان.
ميپرسم: کجا بيايم.
ميگويد: جايي که من ميگويم و سريع قطع ميکند. انگار پشت سر هم مشتري دارد. ميخواهد جواب نفر بعدي را بدهد.
شماره نفر بعدي را ميگيرم. کمي دير جواب ميدهد. زني سن و سال دار است، حدود ۴۰ تا ۴۵ ساله! بي حوصله و عصبي است. صداي دختري جوان و چند کودک توي اتاق ميپيچد. از تبليغات اينستاگرامي اش ميپرسم. موضوع را تاييد ميکند. پشت هر جواب سرفه ميکند، مريض احوال به نظر ميرسد.
ميگويم: براي تهران داري؟ ميگويد: آره دارم.
ميگويم براي غروب.... مکث ميکند. انگار شک کرده است، شروع به فحاشي ميکند و ميگويد که نه ندارم و دوباره فحش ميدهد. يقين پيدا ميکنم که اعتماد ندارد. سعي ميکنم اعتمادش را جلب کنم، تا به حرف بيايد.
ميگويم: عصبي نباش، من که حرف بدي نزدم، فقط سوال پرسيدم. راضي ميشود که دوباره حرف بزند. ميگويد: براي تهران دارم. غروب بيا فلکه دوم صادقيه.
در مورد قيمت سوال ميپرسم. ميگويد: ۲۵۰ هزار تومان. ميگويم پس ميآيم. با بدخلقي ميگويد: اميدوارم که نيايي و قطع ميکند.
ماجراي خاله و خاله بازي در اينستاگرام
پليس فتا از خالههاي اينستاگرامي با خبر است
به دنبال شمارهاي از پليس فتا ميگردم تا موضوع خالههاي اينستاگرامي و تن فروشي مجازي را بيشتر پيگير شوم. شماره تماس رئيس پليس فتا پايتخت را پيدا ميکنم. سرهنگ تورج کاظمي صميمانه از اين گفتگو استقبال ميکند. او در اين رابطه، ميگويد: "پليس فتا مرتب اين موضوع را رصد ميکند و دهها مورد در اين رابطه شناسايي و پس از پيگيري به پليس امنيت اخلاقي اعلام شده است."
رئيس پليس فتا تهران بزرگ، ادامه ميدهد: بررسيهاي ما نشان ميدهد که ۹۰ درصد اين تبليغات در فضاي اينستاگرام منجر به کلاهبرداري شده است. در واقع آن طرف خط، خالهاي وجود ندارد و بيشتر مواقع براي کلاهبرداري و اخاذي اين اتفاقها رخ ميدهد. البته بسيار کم منجر به تن فروشي هم شده است.
سرهنگ تورج کاظمي در پاسخ به اينکه تاکنون شکايتي از سوي اين قربانيان انجام شده، ميگويد: "اکثر قربانيان از ترس آبرو، شکايت نميکنند. البته سابقه شکايت و پرونده سازي در اين رابطه وجود دارد. مثلاً همکاران ما در پليس فتاي ديگر استان ها، دهها مورد را به اتهام اخاذي در قالب خالههاي مجازي بازداشت کرده اند که اکثر آنها مرد بوده اند."
وي اضافه ميکند: "موضوعاتي همچون خالههاي اينستاگرامي که جنبه عمومي دارد، به صورت مداوم تحت رصد پليس فتا قرار دارد. اين موارد توسط همکاران ما در بخشهاي مختلف تحت بررسي و پس از طي پروسه، به پليس امنيت اخلاقي اعلام ميشود."
بازار