خراسان/ نيمه مهرماه گذشته، محمود صادقي عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در طرح سوالي از وزير علوم درباره آقازاده هاي بورسيه اي پرسيد که پس از آن، موضوع در دستگاه قضايي به شکل جدي تري پيگيري شد. ماجراي بورسيه ها در سال هاي اخير همواره از مسائلي بوده است که توسط رسانه ها پيگيري مي شد اما موضوع «آقازاده هاي بورسيه اي» در کنار اين چالش خبري چندان مورد توجه قرار نگرفته بود.اين نماينده مجلس در توضيح سوال خود به وزير علوم گفته بود: «سوال ما اين است چرا وزارت علوم اعلام نميکند چه تعداد از بورسيهها از مقامات و منتسبان به مقامات بوده و چرا اين وزارتخانه جسارت و شجاعت لازم براي پاسخ به اين سوال را ندارد. بنده ليست ۱۰۰ نفرهاي از آقازادهها و آقاها را دارم که با رانت بورسيه گرفتند اين ليست شامل نماينده مجلس و فرزندان نمايندگان مجلس، امام جمعه، فرمانده انتظامي و وزير است. کميته منتخب رسيدگي به پرونده بورسيهها در وزارت علوم با اين افراد چطور رفتار کرده است کسي که ميخواهد از اين طريق استاد دانشگاه شود مگر صلاحيت علمي دارد که دانشجو را پرورش دهد؟»
قوه قضاييه توضيح خواست
حالا اين عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به اتفاقات پس از طرح سوال خود از وزير علوم اشاره کرده و به خانه ملت گفته است: بعد از جلسه طرح سوال بنده از وزير علوم در صحن علني مجلس مبني بر صدور احکام بورسيه، به در خواست يکي از مسئولان قوه قضاييه فهرست ۹۸ نفره اي از آقازاده هاي بورسيه اي در اختيار قوه قضاييه قرار گرفت و توضيحات لازم نيز ارائه شد.
رانت براي بورسيه؟!
صادقي با اشاره به بورسيه تحصيلي برخي آقازادهها و آقايان گفت: بنده فهرستي شامل اسامي 98 نفر از آقازادهها و آقاياني را دارم که با رانت بورسيه گرفته اند، اين فهرست شامل بعضي مسئولان در رده هاي مختلف است که بعد از جلسه طرح سوال از وزير علوم در صحن علني مجلس مبني بر صدور احکام بورسيه، به در خواست يکي از مسئولان قوه قضاييه اين فهرست 98 نفره در اختيار قوه قضاييه قرار گرفت و توضيحات لازم نيز در اين خصوص ارائه شد.نماينده تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس افزود: همچنين در وهله اول درخواست کردم گزارشي که سازمان بازرسي کل کشور در سال 92-93 درباره بورسيه ها تهيه کرده ولي آن را به مراجع ذيربط ارائه نکرده بود، بررسي شود.
ماجراي بورسيه هاي غير قانوني
پرونده بورسيهها براي نخستينبار از سوي معاون فرجيدانا وزيرعلوم دولت يازدهم مطرح شد. ماجرا از آن جا آغاز شد که مجتبي صديقي رئيس سازمان امور دانشجويان وقت درنشست خبري خود در چهارم خرداد سال 93 اعلام کرد، دانشجوياني که از سال 85 تا 92 به خارج اعزام شدهاند، شرايط اعلام شده در فراخوان را نداشتند و در تبديل وضعيت بورس خارج به داخل وزارت علوم دولت قبل غيرقانوني عمل کرده است.پس از اين عبارتي با عنوان" سه هزار دانشجوي بورسيه غيرقانوني" در برخي رسانهها مطرح شد و همزمان اسامي حدود 750 نفر از دانشجويان بورسيه شده با عنوان "بورس شدههاي غيرقانوني" در شبکههاي اجتماعي منتشر شد. از آن زمان تاکنون اين موضوع همچنان مراحل پيگيري هاي قضايي مختلف را پشت سر گذاشته و اکنون موضوع آقازاده هاي بورسيه اي نيز به آن افزوده شده است.
بازار