فارس/ رئيسکل دادگستري آذربايجانشرقي گفت: رئيس قوه قضائيه دستور داد که پرونده حادثه قطار تبريز ـ مشهد سريعا به جريان افتاده و نتيجه اعلام شود.
موسي خليلاللهي بعد از ظهر امروز در نشست خبري با رسانههاي آذربايجانشرقي به فعاليت دادگستري آذربايجانشرقي در پي حفظ منافع عام اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه اکثر مناطق آبريز استان به درياچه اروميه است از اينرو يکي از اولويتهاي ما احياي درياچه بود و به همين منظور مبسوط کردن چاههاي غيرمجاز که عمده توسط کشاورزي ايجاد نشده بود بلکه توسط ويلاداران بود را در اولويت قرار داديم و به همين منظور در ۶ ماهه اول سال جاري ۴۶۷ حلقه چاه غيرمجاز تاثيرگذار در حوزه درياچه پُر شد.
رئيس کل دادگستري استان در ادامه آزادسازي حريم و بستر رودخانه را مورد اشاره قرار داد و گفت: حريم و بستر جزو اموال دولتي است ولي وسوسهانگيز است و منافع زيادي دارد ولي دادگستري استان با کمک و همراهي آب منطقهاي استان در سال جاري ۲۲ کيلومتر حريم رودخانه در استان را آزادسازي کرد.
وي با بيان اينکه يک حوزه واحدهاي توليدي کميسيون ستاد اجرايي سياستهاي اقتصاد مقاومتي داريم، شرح داد: الحمدالله اين ستاد موفقيتهاي زيادي در استان و کشور کسب کرده است و نزديک به ۵۰۰ کارخانه در کل کشور و ۳۲ کارخانه در استان را احيا کرده است.
خليلاللهي ادامه داد: ۱۴۶۰ کارگر در معرض بيکاري را از بيکاري نجات داديم و الان کارخانهها فعاليت ميکند به طوريکه کارخانه تبريز کف مرند با احيا و نجات نه تنها فعالتر شده است بلکه صادرات نيز انجام ميدهد.
وي خاطرنشان کرد: روزي شرکت ماشينآلات تراکتورسازي تبريز جزو پر مشکلترين کارخانهها بود که الان مشکلاتش حل شده و در حال فعاليت است.
رئيس کل دادگستري استان ادامه داد: براي مثال شرکت رخش خودرو شاکي چند هزار نفري داشت ولي با ورود دادگستري استان الان آن را به ۲۰ نفر شاکي رساندهايم.
وي يادآور شد: حادثه قطار ۵ آذر سال ۹۵، يک حادثه تلخي براي مردم استان بود که پرونده اين حادثه در تهران است که طبق دستور رئيس قوه قضائيه حکم نهايي بلافاصله اعلام خواهد شد.
خليلاللهي ابراز کرد: چهار مورد پرونده در سطح استان وجود دارد که به قيد فوريت در اولويت کاري قرار گرفته است.
پنجم آذرماه سال 1395 در تقويم استان آذربايجانشرقي روز سياهي است؛ برخورد قطار مسافري تبريز- مشهد به قطار مسافري ديگري که حامل هموطنان تبريزي ( زائران آذربايجاني که از اربعين برگشته و به منظور شرکت در مراسم شهادت امام رضا(ع) ) عازم مشهد بودند، صحنههاي هولناکي از دود و آتش را در اين روز ثبت کرد.
حدود 36 ماه از حادثه دلخراش ريلهاي سرد و برخورد قطارهاي مسافري در محور سمنان–دامغان در حوالي «ايستگاه هفتخوان» گذشته و هنوز سرانجام پرونده اين سانحه مشخص نشده است.
در پي برخورد دو قطار، چهار واگن از ريل خارج و پنج واگن نيز دچار حريق شدند.در اين حادثه 47 نفر جان باختن و ۱۰۳ نفر نيز مصدوم شدند. اين حادثه يکي از مرگبارترين حوادث ريلي در ايران پس از حادثه قطار نيشابور به شمار ميرود.
بازار