ايلنا/ تعطيلي کولبري و بيکاري ۴ هزار خانواده در «اورامانات» کردستانميکائيل صديقي ميگويد: بيش از ۶۰ درصد کارگران و استادکاران بخش ساختمان در استان کردستان بيکار شدهاند؛ کولبري نيز کاملاً تعطيل است.
پيش از آمدن کرونا، کارگران استانهاي مرزي مانند کردستان از فقدان فرصتهاي شغلي شايسته و بيکاري انتقاد داشتند؛ با آمدن کرونا، اوضاع به مراتب بدتر شده است. ميکائيل صديقي (رئيس کانون انجمنهاي صنفي کارگران ساختماني استان کردستان) در اين رابطه ميگويد: کارگران ساختماني در استانهاي مرزي مانند کردستان، قبل آمدن کروناويروس هم عموماً بيکار بودند اما الان بيکاري وحشتناک، دامان اين کارگران را گرفته است؛ شايد بتوانيم بگوييم بيش از ۶۰ يا ۷۰ درصد کارگران ساختماني کردستان در سال جديد بيکار شدهاند.
وي با بيان اينکه بيمه بيکاري به کارگران ساختماني تعلق نميگيرد و اين کارگران صندوق بيمه بيکاري ندارند، خواسته مهمي را مطرح ميکند: ما انجمنهاي صنفي کارگران ساختماني از دولت ميخواهيم از اعتبار در نظر گرفته شده براي بيمه بيکاري کرونا، لااقل هزار يا هزار و پانصد ميليارد تومان به بيکاري کارگران در مشاغلي اختصاص بدهد که صندوق بيمه بيکاري ندارند مانند کارگران ساختماني.
صديقي وضعيت اشتغال کارگران ساده وروزمزد در استان کردستان را «ناگوار» توصيف ميکند و ميگويد: با آمدن کرونا، مرزهاي کولبري کاملاً بسته شده است و کولبري کاملاً تعطيل است؛ فقط در منطقه اورامانات، ۴ تا ۵ هزار خانوار هستند که از طريق کولبري روزگار ميگذرانند که اکنون با بسته شدن مرزها، اين خانوادهها هيچ منبع درآمدي ندارند. بسياري از اين کولبران، زماني کارگران متخصص يا ساختماني بودهاند که به دليل بيکاري يا تعطيلي واحدهاي توليدي به کولبري پناه آوردهاند؛ از سوي ديگر، عليرغم بيکاري بالاي ۶۰ درصدي کارگران و استادکاران ساختماني، کردستان عراق به خاطر کرونا، اجازه ورود به کارگران و استادکاران ساختماني نميدهد؛ پيش از اين، کارگران و استادکاران ساختماني کردستان براي کار موقت به کردستان عراق ميرفتند اما حالا اين راه نيز بسته شده است.
وي در ارتباط با دريافت بستههاي معيشتي کرونا گفت: کارگران ساختماني بيکارشده، نه وام خاصي گرفتند و نه کمک خاصي دريافت داشتند؛ خود انجمنهاي صنفي با کمک خيرين و فرمانداريها، بستههاي حمايتي غذايي با بهداشتي به کارگران رساندند اما کمک اساسي و وام و تسهيلات به اين کارگران داده نشده است.
رئيس کانون انجمنهاي صنفي کارگران ساختماني کردستان تاکيد ميکند: خواسته ما اين است که به خانوادههاي کولبر يا کارگران ساختماني، وام و بستههاي معيشتي مکفي بدهند؛ در عين حال، دولت بايد اعتباري براي پرداخت مقرري موقت بيکاري به بيکارشدگان بخش ساختمان به خصوص در استانهاي مرزي و محروم اختصاص بدهد؛ اگر اين اتفاق نيفتد، با توجه به اوضاع اقتصاد و رکود ساخت و ساز مشخص نيست چه زماني اين کارگران و استادکاران ميتوانند شغلي پيداکنند و از آن طريق، معيشت خانوار خود را تامين نمايند.
بازار