ايرنا/ استاد گروه گوش و حلق و بيني دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: از دست دادن حس بويايي و چشايي دو علامت بيماري ناشي از ويروس کرونا است که معمولا در بيش از ۸۰ درصد بيماران بر ميگردد.
ابراهيم رزم پا درباره از دست دادن حس بويايي و چشايي به علت ابتلا به ويروس کرونا افزود: اين موضوع يکي از سوالهاي پرتکرار اين روزهاست که مردم از سامانه ۴۰۳۰ نيز ميپرسند. اختلال چشايي و بويايي مکمل هم بوده و به هم ارتباط دارند. يعني کسي که حس بويايي خود را از دست بدهد، حس چشايي او هم دچار اشکال خواهد شد. در اوايل اسفند و زمانيکه بيماري ناشي از ويروس کرونا شايع شد، با تعداد زيادي بيمار با اختلالات بويايي و چشايي روبهرو شده بوديم.
وي ادامه داد: اختلال حس بويايي و چشايي در برخي بيماريها رخ ميدهد، اما با بررسي بيشتر متوجه شديم که اين حالت طبيعي نيست. در آن زمان هنوز اين دو علامت از علائم بيماري کرونا در جهان به ثبت نرسيده بود و با بررسي بيشتر به اين نتيجه رسيديم که اين دو اختلال به بيماري کرونا مرتبط است.
رزم پا گفت: تحقيقات در اين زمينه هم در داخل و هم در خارج از کشور ادامه يافت و مقالههايي به زبان فارسي و انگليسي به چاپ هم رسيد. در اين تحقيقات مشخص که در حدود يک سوم افراد مبتلا به کوويد ۱۹ به نحوي اختلالات بويي داشتند و در برخي بيماران هم تنها علامت بيماري کرونا محسوب ميشد. يعني ممکن است بيمار جز اين علامت هيچگونه علائم ديگري از بيماري را نداشته باشد.
اين استاد گروه گوش و حلق و بيني دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: تحقيقات در اين زمينه در کشور به ويژه در بيمارستان مسيح دانشوري که بيشترين بيمار را داشت ادامه يافت و الان به جز علائم اصلي سرفه، تب، تنگي نفس، اختلالات بويايي و چشايي، پوستي و گوارشي و از همه جديدتر علائم مغزي نيز اضافه شده که به شکل سکتههاي مغزي يا انسداد عروق مغزي نيز ديده شده است.
وي درباره تفکيک عوارض سرماخوردگي و کرونا نيز اظهار کرد: در گذشته هم اين تجربه وجود داشت که افراد با سرماخوردگي ساده حس بويايي و چشاييشان را تا يک سال از دست ميداند، البته بيماراني که دچار اين عارضه ميشوند بهبود پيدا ميکنند.
رزم پا بيان کرد: ويروس کرونا جهش يافته خانواده ويروس سرماخوردگي است که قبلا بيماريهاي فوقاني تنفسي ايجاد ميکرد. حس بويايي درصد کمي از افراد ممکن است بر نگردد که البته اين هم بستگي به زمان دارد.
بازار