ميزان/ فرايند ثبت نام جذب اختصاصي داوطلبان تصدي منصب قضاء سال ۱۳۹۹ آغاز شد.
طبق اعلام معاونت منابع انساني قوه قضاييه، جذب اختصاصي داوطلبان تصدي منصب قضاء در سال ۱۳۹۹ مطابق روال سالهاي گذشته و شرايط اعلامي در اين اطلاعيه برگزار ميشود. بر اين اساس سامانه ثبتنام اينترنتي جذب اختصاصي، از امروز مورخ ۹۹/۰۴/۱۰ بر روي سايت معاونت منابع انساني قوه قضاييه (به نشاني: www.qazahrm.ir) قرار گرفت؛ لذا از کليه داوطلبان واجد شرايط و علاقمند به شرکت در آزمون مذکور، دعوت به عمل ميآيد، ضمن مطالعه دقيق شرايط و ضوابط ثبتنام، نسبت به ثبت نام اقدام نمايند.
داوطلبان، ميبايست با مراجعه به سامانه مذکور و پرداخت هزينه ثبتنام به مبلغ ۱.۵۰۰.۰۰۰ ريال بصورت اينترنتي، نسبت به تکميل مراحل ثبتنامي اقدام و در پايان، کد رهگيري ثبتنام را دريافت و نزد خود نگهداري نمايند. فرايند ثبتنام، تا قبل از دريافت کد رهگيري ناقص و بلااثر است. لازم به ذکر است وجه پرداختي به عنوان هزينه ثبتنام، به هيچ عنوان مسترد نخواهد شد و لذا لازم است داوطلبان در ثبت نام و پرداخت هزينه دقت لازم به عمل آورند.
تذکر مهم: داوطلباني که سابقه قبولي در مصاحبه علمي آزمونهاي گذشته (اعم از جذب عمومي، اختصاصي، مناطق محروم، شوراي حل اختلاف و.) داشته باشند و پرونده ايشان در مراحل مختلف از جمله آزمون شخصيت، گزينش و کارآموزي در جريان باشد، حق ثبتنام و شرکت در اين فرايند را نخواهند داشت و چنانچه داوطلبي برخلاف اين مقرره اقدام نمايد، ثبتنام وي کأنلميکن تلقي ميگردد و وجه پرداختي به هيچ عنوان به وي مسترد نخواهد شد.
مهلت ثبتنام از تاريخ شروع ثبتنام، روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۰ به مدت ۲۰ روز خواهد بود و در روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۳۱ پايان ميپذيرد و اين مهلت، تمديد نخواهد شد. تأکيد ميگردد ثبتنام، صرفاً به صورت اينترنتي و در مهلت مقرر صورت خواهد پذيرفت. (تذکر مهم: به داوطلبان اکيداً توصيه ميشود ثبتنام خود را به روزهاي پاياني مهلت موکول نکنند. (لازم به ذکر است، به ثبتنامهاي اشتباه ترتيب اثر داده نميشود و هزينه پرداختي در اين موارد، به هيچ وجه مسترد نخواهد شد. همچنين، چنانچه فقدان شرايط داوطلب در هر يک از مراحل استخدامي معلوم شود، روند پيگيري پرونده بلافاصله متوقف خواهد شد.
محدوديت پذيرش بانوان:
با عنايت به نيازمندي دادگستريهاي سراسر کشور، پذيرش بانوان در اين نوبت جذب اختصاصي با محدوديتهايي مواجه است. بر اين اساس دادگستريهاي استانهاي تهران، مازندران، خراسان رضوي، اصفهان، يزد، قم، فارس و چهارمحال و بختياري فاقد ظرفيت پذيرش براي بانوان هستند. همچنين دادگستريهاي مراکز استانهاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، بوشهر، خراسان شمالي، سمنان، قزوين، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گيلان، لرستان، هرمزگان و همدان مشمول اين محدوديت هستند. ساير شهرستانهاي استانهاي اخير و استانهايي که نام آنها ذکر نشده، منعي براي پذيرش بانوان ندارند؛ لذا لازم است بانوان متقاضي ثبتنام در سامانه جذب اختصاصي با عنايت به محدوديتهاي ذکرشده اقدام به ثبتنام نمايند. ضمناً قبولي ايشان در مرحله مصاحبه علمي به منزله پذيرش نهايي نميباشد و شرايط داوطلبان در مراحل بعدي بررسي و افراد فاقد اولويت از روال کار خارج خواهند شد.
شرايط ثبتنام
شرايط عمومي لازم براي ثبتنام عبارتند از:
۱. تابعيت اصلي ايران
۲. اعتقاد و التزام عملي به دين مبين اسلام، ايمان و عدالت
۳. التزام عملي به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و اصل ولايت مطلقه فقيه و عدم وابستگي تشکيلاتي به احزاب، سازمانها و گروههاي غيرقانوني يا هواداري از آنها، مگر در صورت احراز توبه
۴. طهارت مولد
۵. داشتن سلامت جسمي، رواني و شخصيتي لازم براي انجام کار قضايي
۶. نداشتن سابقه محکوميت کيفري مؤثر
۷. حسن شهرت، اخلاق و امانتداري
۸. عدم اعتياد به دخانيات، مواد مخدر و روانگردان
۹. داشتن کارت پايانخدمت سربازي يا برخورداري از معافيتهاي قانوني و يا عدم غيبت در خصوص مشمولان (براي آقايان)
۱۰. داشتن حداقل ۲۲ و حداکثر ۴۰ سال تمام در روز ثبتنام (شرط سني)
نکته: آقايان در مرحله ثبت نام بايد سه استان (در محل سکونت و استانهاي همجوار) را به ترتيب اولويت براي خدمت انتخاب نمايند. علاوه بر اين سه اولويت، در صورت تمايل ميتوانند يک اولويت را به انتخاب قوه قضاييه واگذار نمايند. محل خدمت داوطلب صرفاً براساس ظرفيت استانها و اولويتهاي پيشنهادي تعيين ميشود.
تذکر: اولويت انتخابي داوطلبان زن استانهاي محل سکونت ايشان (به استثناي استانها و مراکز استانهاي غيرمجاز) خواهد بود.
شرايط اختصاصي براي داوطلبان دانشگاهي و حوزوي به شرح زير است:
الف- شرايط داوطلبان دانشگاهي:
داوطلبان با مدارک تحصيلي دانشگاهي، مشروط به قرار گرفتن در هر يک از گروههاي ۱۰ گانه آتيالذکر ميتوانند در مصاحبه علمي جذب اختصاصي شرکت نمايند. اين موارد، حصري و غير قابل تفسير هستند و لذا لازم است داوطلبان قبل از مطالعه آنها به تذکرات زير توجه فرمايند:
* دورههاي تحصيلي مجازي، غيرحضوري، نيمه حضوري و الکترونيک خارج از شمول اين مقررات هستند.
*داوطلبان فارغالتحصيل در دورههاي شبانه (نوبت دوم) و آموزشمحور منعي براي ثبتنام ندارند.
* گروهبندي دانشگاهها به اين صورت است:
دانشگاههاي گروه اول عبارتند از: دانشگاه امام صادق (ع) - دانشگاه تربيت مدرس - دانشگاه تهران - پرديس فارابي دانشگاه تهران - دانشگاه شهيدبهشتي (ره) - دانشگاه شيراز - دانشگاه علامه طباطبايي (ره) - دانشگاه فردوسي مشهد - دانشگاه علوم قضايي- دانشگاه مفيد قم – دانشگاه قم.
دانشگاههاي گروه دوم عبارتند از: دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات تهران - دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران مرکز - دانشگاه بينالمللي امامخميني (ره) قزوين - دانشگاه کاشان - دانشگاه تبريز - دانشگاه شاهد - دانشگاه شهيد باهنر (ره) کرمان - دانشگاه شهيد چمران اهواز - دانشگاه مازندران (بابلسر) - دانشگاه بوعلي سينا همدان - دانشگاه خوارزمي تهران - دانشگاه شهيدمطهري (ره) - دانشگاه گيلان - دانشگاه علوم اسلامي رضوي - دانشگاه اصفهان – دانشگاه الزهرا - دانشگاه مذاهب اسلامي.
تذکر ۱: دانشگاهها و پرديسهاي دانشگاهي احصاء نشده مشمول گروهبندي فوق نيستند.
تذکر ۲: در مورد واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي لازم به ذکر است، صرفاً واحد واقع در تهران اين دانشگاه مشمول گروهبندي مذکور (گروه دوم) است و لذا واحدهاي علوم و تحقيقات ساير شهرستانها خارج از موضوع اين مقررات هستند ولو اينکه مدرک تحصيلي از واحد علوم و تحقيقات تهران صادر شده باشد.
گروههاي ۱۲ گانه واجد شرايط شرکت در مصاحبه علمي (دانشگاهي) به اين شرح ميباشند:
۱. دانشآموختگان کارشناسي حقوق از دانشگاههاي گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۶،
۲. دانشآموختگان کارشناسي حقوق از دانشگاههاي گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۷،
۳. دانشجويان مقطع کارشناسي ارشد حقوق در هر يک از گرايشها از دانشگاههاي گروه اول، منوط به گذراندن واحدهاي نظري و اخذ معدل حداقل ۱۶ و داشتن مدرک کارشناسي حقوق، فقه و حقوق يا الهيات با گرايش فقه و مباني حقوق اسلامي
۴. دانشجويان مقطع کارشناسي ارشد حقوق در هر يک از گرايشها از دانشگاههاي گروه دوم، منوط به گذراندن واحدهاي نظري با اخذ معدل حداقل ۱۷ و داشتن مدرک کارشناسي حقوق
تبصره: در خصوص بندهاي ۳ و ۴ ارائه مدرک فراغت از تحصيل تا قبل از پايان دوره کارآموزي الزامي است، در غير اينصورت استخدام داوطلب ملغي خواهد شد.
۵. دانشآموختگان کارشناسي ارشد حقوق در هر يک از گرايشها از دانشگاههاي گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۶ و مدرک کارشناسي حقوق، فقه و حقوق يا الهيات با گرايش فقه و مباني حقوق اسلامي
۶. دانشآموختگان کارشناسي ارشد پيوسته معارف اسلامي و حقوق در هر يک از گرايشها از دانشگاههاي گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۶،
۷. دانشآموختگان کارشناسي ارشد حقوق در هر يک از گرايشها از دانشگاههاي گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۷ و مدرک کارشناسي حقوق
۸. دانشآموختگان کارشناسي ارشد پيوسته معارف اسلامي و حقوق در هر يک از گرايشها از دانشگاههاي گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۷،
۹. دانشآموختگان و دانشجويان دکتري تخصصي در هر يک از گرايشهاي رشته حقوق، فقه و حقوق و رشته الهيات با گرايش فقه و مباني حقوق اسلامي، منوط به داشتن مدرک کارشناسي در يکي از رشتههاي مذکور
۱۰. رتبههاي اول تا دهم آزمون وکالت کانونهاي استاني و رتبههاي اول تا پنجاهم آزمون سراسري مرکز امور مشاوران و وکلاي قوه قضاييه و آزمون وکالت کانون مرکز، به تأييد مراجع مربوط
۱۱. وکلا و مشاوران پايه يک دادگستري، مشروط به داشتن پنج سال سابقه کار متوالي و مؤثر به عنوان وکيل يا مشاور پايهيک دادگستري، به تأييد کانون يا مرکز مربوط
تبصره: در مورد بندهاي ۸ و ۹ اخذ تأييديه از مرجع ذيصلاح و ارائه آن در روز مصاحبه علمي، براي شرکت در جلسه مصاحبه علمي ضروري است. در غير اينصورت مجوز شرکت در جلسه مذکور صادر نخواهد شد.
۱۲. فارغ التحصيلان مقطع کارشناسي ارشد دانشگاه علوم قضايي در گرايشهاي حقوق دادرسي اداري، مديريت دادگستري، مديريت نظارت و بازرسي و مديريت اصلاح و کيفرهاي قضايي منوط به داشتن حداقل معدل ۱۶.
ب- شرايط داوطلبان حوزوي:
داوطلبان داراي مدارک تحصيلي حوزوي (يا حوزوي و دانشگاهي به صورت توأمان)، مشروط به قرار گرفتن در هر يک از گروههاي ۴ گانه آتيالذکر ميتوانند در مصاحبه علمي جذب اختصاصي شرکت نمايند. اين موارد، حصري و غير قابل تفسير هستند و لذا لازم است داوطلبان قبل از مطالعه آنها به تذکرات زير توجه فرمايند:
* منظور از دانشآموخته، دارنده مدرک علمي معتبر از مرجع ذيصلاح است. فرم ارزيابي و مدرک استخدامي جايگزين مدرک تحصيلي نيستند و مقبول، واقع نميشوند.
گروههاي ۸ گانه واجد شرايط شرکت در مصاحبه علمي (حوزوي) به اين شرح ميباشند:
۱- دانشآموختگان سطح دو فقه و اصول با حداقل معدل ۱۶ (ويژه آقايان)
۲- دانش آموختگان سطح دو، منوط به داشتن مدرک کارشناسي حقوق با حداقل معدل ۱۶ مدرک کارشناسي (ويژه آقايان)
۳- دانشآموختگان سطح دو در گرايش حقوق و قضاء اسلامي، منوط به داشتن حداقل معدل ۱۶،
۴- داوطلبان پايه ده (اتمام کتبي و شفاهي پايه ده) که هنوز موفق به دفاع از پايان نامه سطح سه نشده اند.
تبصره: در خصوص بند ۴ ارائه مدرک فراغت از تحصيل تا قبل از پايان دوره کارآموزي الزامي است، در غير اينصورت استخدام داوطلب ملغي خواهد شد.
۵- دانشآموختگان سطح سه در گرايشهاي فقه و اصول و يا حقوق و قضاء اسلامي
۶- دانشآموختگان سطح چهار در گرايشهاي فقه و اصول و يا حقوق و قضاء اسلامي
۷- دانش آموختگان مدرسه فقه القضاء قم با حداقل معدل ۱۶،
۸- دانش آموختگان رشته تخصصي فقه و حقوق حوزه علميه خراسان با حداقل معدل ۱۶.
** مصاحبه تشخيصي:
داوطلبان داراي مدارک تحصيلي دانشگاهي و حوزوي، مشروط به قرار گرفتن در هر يک از گروههاي ۲ گانه آتيالذکر ميتوانند در مصاحبه تشخيصي جذب اختصاصي شرکت نمايند. در مصاحبه تشخيصي، محوريت با بررسي و ارزيابي سوابق علمي، آموزشي و پژوهشي داوطلب است؛ لذا لازم است داوطلبان واجد شرايط، در روز مصاحبه، شرحي از سوابق علمي، آموزشي و پژوهشي (رزومه) خود را به انضمام مدارک مربوط (از جمله پاياننامه، مقالات و ...) به همراه داشته باشند.
گروههاي ۲ گانه واجد شرايط شرکت در مصاحبه تشخيصي به اين شرح ميباشند:
۱. دانشجويان و دانشآموختگان دکتري تخصصي در گرايشهاي «حقوق خصوصي» و «حقوق جزا و جرمشناسي» از دانشگاهاي گروه اول يا دوم، مشروط به دارا بودن مدرک کارشناسي حقوق و کارشناسي ارشد گرايشهاي مذکور از دانشگاههاي گروه اول يا دوم
۲. دارندگان مدرک سطح سه يا چهار، مشروط به داشتن مدرک کارشناسي حقوق
زمان مصاحبه علمي
مصاحبه علمي ثبت نام کنندگان از شهريور ماه ۱۳۹۹ آغاز خواهد شد. زمان دقيق مصاحبه علمي هر داوطلب طي تماس تلفني ابلاغ خواهد شد.
تذکر: زمان مصاحبه علمي يکبار تعيين و ابلاغ ميگردد و امکان تغيير آن وجود ندارد. عدم پاسخگويي به تلفن همراه در ۲ نوبت به منزله انصراف از شرکت در مصاحبه علمي است.
مکان مصاحبه علمي:
مصاحبهها در دو محل به نشانيهاي زير برگزار ميشود. محل برگزاري مصاحبه هر داوطلب در تماس تلفني به وي اعلام ميشود.
الف- تهران، خيابان حافظ، تقاطع خيابان سميه، روبروي دانشگاه اميرکبير، معاونت منابع انساني قوه قضاييه، طبقه نهم
ب- قم، بلوار ۱۵ خرداد، بعد از پمپ بنزين، نبش خيابان سعدي، مرکز آموزش قوه قضاييه، طبقه همکف
مواد امتحاني مصاحبه علمي:
۱. داوطلبان دانشگاهي:
- بخش حقوقي: حقوق مدني و آيين دادرسي مدني
- بخش جزايي: حقوق جزاي عمومي، حقوق جزاي اختصاصي و آيين دادرسي کيفري
۲. داوطلبان حوزوي:
۲.۱- دارندگان مدارک حوزوي صرف:
برادران: ۱- اصول فقه: جلد ۱ کفايه الاصول (از ابتداي کتاب تا پايان المقصد الخامس) ۲- متون فقه: بيع مکاسب (از ابتداي کتاب تا اول خيارات)
خواهران: ۱- اصول فقه: الحلقه الثانيه شهيد صدر ۲- متون فقه: ۱۵ کتاب از شرح لمعه شامل: قضاء، شهادت، متاجر، دين، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصايا، نکاح، حدود، قصاص و ديات «۲.۲- دارندگان مدارک حوزوي و دانشگاهي (توأمان) و مدارک حقوق و قضاء
برادران و خواهران: مطابق مواد امتحاني داوطلبان دانشگاهي (حقوقي و جزايي)
مدارک لازم براي تشکيل پرونده در روز مصاحبه علمي:
۱. اصل و تصوير کارت ملي
۲. اصل شناسنامه و تصوير تمام صفحات آن
۳. تصوير مدارک تحصيلي (کارشناسي يا سطح ۲ و بالاتر)
۴. گواهي اشتغال به تحصيل براي داوطلبان در حال تحصيل
۵. گواهي لازم از کانون وکلاء دادگستري يا مرکز امور مشاوران و وکلاء قوه قضاييه براي وکلا و نفرات برتر آزمونهاي وکالت
تذکر ۱: همه مدارک ميبايست در قطع A۴ تهيه و تحويل شوند.
تذکر ۲: در صورت نقص مدارک در روز مصاحبه علمي از تشکيل پرونده ممانعت به عمل خواهد آمد و داوطلب حق شرکت در مصاحبه علمي را نخواهد داشت.
"ليست بيماريهاي مانع استخدام قضات"
کليه مبتلايان به عدم کفايت رشد و نمو جسماني و همچنين بيماريهايي که موجب ناتواني در انجام وظايف محوله در امر قضاوت است از قبيل موارديکه در ۱۶ دسته به شرح ذيل آمده ازجمله موارد منع استخدام قضات ميباشد.
ذکراين نکته ضروري است که بيماريهاي عنوان شده در اين ۱۶ دسته با امکان اداي وظايف داوطلبان در امر قضاوت منافات داشته و در آن دسته از بيماريها که زير آن خط کشيده شده، تصميم گيري در خصوص چنين مغايرتي در فرد مبتلا، با کميسيون گزينش قضات ميباشد.
۱-غدد مترشحه داخلي و متابوليسم
آکرومگالي با تغيير شکل ظاهري و اختلالات هورموني.
ژيگانتيسم با تغيير شکل ظاهري و اختلالات هورموني.
کوشينگ با تغيير شکل ظاهري و اختلالات هورموني.
ديابت بي مزه ناشي از تومورها يا اعمال جراحي هيپوفيز.
پرکاري و کم کاري کلي هيپوفيز.
بيماريهاي بدخيم تيروئيد.
کم کاري پاراتيروئيد.
پرکاري راجعه پاراتيروئيد
سرطانهاي بدخيم فوق کليه.
۱۰- ديابت تيپ I
۱۱- ديابت تيپ II که منجر به عوارض حاد يا مزمن شده باشد.
۱۲- بيماريهاي متابوليک ناتوان کننده مثل ويلسون- هموکروماتوز- انسولينوما و ...
۱۳- چاقي و لاغري مفرط (۴۰> BMI، ۱۵< BMI).
۲- جراحي و مغز و اعصاب
معايب بارز ستون فقرات از جمله انحرافات ستون فقرات.
انواع فتق ديسک بين مهرهاي که عليرغم عمل جراحي علائم باليني و راديولوژيکي آن باقيمانده باشد.
شکستگيهاي ستون مهرهها با ايجاد اختلال عملکرد.
شکستگي ستون مهرهها که تحت عمل جراحي قرار گرفته باشد.
تومورهاي مغزي عمل شده يا عمل نشده با علائم باليني رواني - خلقي.
اختلالات عروقي مغز با علائم باليني.
سابقه عمل جراحي روي مغز.
کمپرسيونهاي نخاعي خواه به مرحله فلج رسيده يا نرسيده باشد.
دنده گردني با علائم باليني عروقي و عصبي.
کراهت منظر ناشي از تغيير شکلهاي بارز جمجمه.
۳- ريه و قفسه صدري
تغيير شکل مادرزادي قفسهسينه مانند سينه قيفي شکل يا برجسته همراه با اختلال عملکرد تنفسي.
نبودن يک ريه يا قسمت اعظم يک ريه با اختلال عملکرد تنفسي.
جوشگاههاي سوختگي وسيع و يا ناشي از اعمال جراحي با اختلال عمل تنفسي.
بيماريهاي فيبروز دهنده ريه با اختلال عملکرد تنفسي.
تومورهاي بدخيم قفسه سينه- مدياستن و مري.
بيماريهاي عفوني صعب العلاج ريه.
بيماريهاي مزمن انسدادي ريه توام با عوارض باليني.
۹- آسم شديد و مقاوم به درمان.
۱۰- CO۲ Narcosis با علل مختلف از جمله وقفه تنفسي خواب و ...
۱۱- پر فشاري شريان ريوي با هر علتي (از جمله آمبوليهاي مکرر ريوي و ...).
۱۲- درد مزمن بعد از عمل جراحي قفسه سينه.
۴- استخوان (اسکلت)
نقائص خلقتي يا اکتسابي اسکلتي بارز شامل دفرميتي شديد، شکستگي، قطع و فقدان عضو و صدمات منجر به جمود ويا محدوديت حرکتي در مفاصل بزرگ اندام ها، لگن و ستون فقرات که منجر به اختلال عملکرد عضوي گردد.
تبصره - منع خدمتي ناشي از عوارض مذکور در اندام فوقاني غير غالب با تشخيص کميسيون گزينش قضات ميباشد.
تومورهاي بدخيم استخواني و تومورهاي خوش خيم با عود مکرر
شکستگيهاي با جوش خوردن تاخيري که نياز به عملهاي جراحي مکرر دارند.
پارگي مينيسک زانو که عليرغم درمان با اختلال عملکرد زانو همراه باشد.
پارگي شديد و کامل: رباطهاي جانبي- رباطهاي متقاطع زانو که باعث ناپايداري مفصل زانو گردند.
در رفتگيهاي درمان نشده مادرزادي مفصل ران.
در رفتگي مکرر کشکک که باعث ناپايداري مفصل زانو گردد.
قطع اندام فوقاني غالب
تبصره - منع خدمتي ناشي از قطع اندام فوقاني غير غالب با تشخيص کميسيون گزينش قضات ميباشد.
قطع اندام تحتاني
قطع اندام تحتاني از هر سطح به جزء انگشتان پا
قطع اندام فوقاني از ناحيه کف دستي به بالا
۱۰- فقدان کامل شست در دست غالب
۱۱- فقدان دو بند انتهايي انگشت دست به جز شست
۱۲- کوتاهي اندام فوقاني بيش از ۵ سانتي متر
۱۳- کوتاهي بيش از ۳ سانتي متر اندام تحتاني
۱۴- محدوديت حرکات در بيش از دو انگشت دست همراه با اختلال در عملکرد
۱۵- در رفتگيهاي مکرر مفصل شانه.
۵- خون و انکولوژي
کم خونيهاي مزمن ارثي و اکتسابي غير قابل درمان قطعي با Hb کمتر از ۱۰
کليه سرطانهاي بدخيم غير قابل درمان قطعي
بيماريهاي هيپوپروليفراتيو مغز استخوان
بيماريهاي پرانعقادي ارثي و اکتسابي با نياز به درمان مداوم ضد انعقاد
۶- دستگاه ادراري تناسلي
انسداد ادراري مزمن غير قابل درمان جراحي دو طرفه با عملکرد غير طبيعي کليه.
برگشت ادرار به حالبها در صورت دو طرفه و شديد بودن.
بيماريهاي عفوني مزمن کليهها (پيونفريت مزمن) - مجاري ادراري -بيضه ها.
سنگهايانسدادي کليهومجاريادرار (به جزسنگهاياسيداوريکيوسنگهايکوچکتراز ۱۰ ميلي متر).
نارسايي مزمن کليوي به دليل ديابت، فشارخونبالا، بيماري پليکيستيککليه، گلومرولونفريت مزمن، انسداد ادراري مزمن و نفريتهاي ارثي).
دياليز خوني يا صفاقي مزمن.
تومورهاي مجاري ادراري تناسلي غير قابل درمان جراحي و با بقاي کمتر از ۵ سال
سندروم نفروتيک
گلومرولونفريت (اوليه و ثانويه مثل بيماريهاي کلاژن کليه).
نفروکتومي يک طرفه به شرط غير طبيعي بودن عملکرد کليه مقابل
۱۱- پيوند کليه با عملکرد غير طبيعي کليه پيوندي
۱۲- عوارض کليوي ناشي از فشار خون بدخيم، TTP، اسکلرودرمي و HUS
۱۳- بياختياري ادراري غير قابل کنترل با دارو
۱۴- دو جنسي بودن.
۱۵- تنگي دوطرفه شريان کليه و نفروپاتي ايسکميک
۱۶- بيماريهاي پلي کيستيک کليه به شرط غير طبيعي بودن عملکرد کليه ها.
۱۷- بيماريهاي متابوليک ارثي شامل سندروم آلپورت- سندروم فابري- هيپراگزالوري اوليه- نفروپاتي هيپراورسيمي جوانان- نفرونوفتايزيس به شرط عملکرد غير طبيعي کليه ها.
۷- قلب و عروق
تنگي و نارسايي دريچه آئورت
تنگي و نارسايي دريچه ميترال
وجود هرگونه بيماري مادرزادي قلب اعم از عمل شده يا نشده به جزء پرولاپس ميترال بدون عارضه- ASD عمل شده بدون عارضه- PDA عمل شده بدون عارضه.
هر نوع بيماري عروق کرونر قلب در هر درجه يا حالت.
نارسايي قلبي در هر کلاس يا هر مرحله اي.
اختلالات ريتم قلبي عارضه دار و صعب العلاج از قبيل تاکي کاردي بطني- فيبريلاسيون دهليزي- فلوتردهليزي.
پرفشاري خون سيستوليک و دياستوليک مقاوم به درمان و ياعارضه دار.
۸- روماتولوژي و بافت همبند
آرتريتهاي عفوني حاد و مزمن با تغيير شکل مفصلي که منجر به اختلال عملکرد گردد.
آرتريتهاي التهابي مزمن مثل آرتريت روماتوئيد، اسپونديليت آنکيلوزان و ...
واسکوليتهاي نکروزان، اسکلرودرميها، پلي ميوزيتها، لوپوس و درماتوميوزيتها که نياز به درمان مداوم يا پيگيري طولاني مدت پزشکي داشته باشند.
استئوآرتريت مفاصل بزرگ که منجر به اختلال عملکرد گردد.
تبصره - منع خدمتي ناشي از عارضه مذکور در اندام فوقاني غير غالب با تشخيص کميسيون گزينش قضات ميباشد.
۹- مغز و اعصاب
اختلالات تعادلي مخچه (SCD).
اختلالات استحالهاي سلولهاي عصب (بيماريهاي موتور نورون) مثل ALS.
بيماريهاي بافت سفيد سيستم عصبي مرکزي مثل MS و لکوديستروفيها
انواع انسفالوپاتيها با عوارض جسمي يا رواني پايدار و ناتوان کننده
انواع ميو پاتيها با سير پيشرونده و با ايجاد اختلال در عملکرد
انواع صرع
انواع فلجهاي حرکتي کامل در هر يک از اندامهاي تحتاني و همچنين اندام فوقاني غالب.
تبصره - در خصوص اندام فوقاني غير غالب تشخيص با کميسيون گزينش قضات ميباشد.
انواع فلجهاي حرکتي نسبي در اندامهاي فوقاني و تحتاني که با اختلال عملکرد همراه باشند.
انواع فاکوماتوزيسها که ايجاد اختلال حسي و يا حرکتي و يا رواني و يا کراهت منظر نمايد.
انواع فلج اعصاب کرانيال که منجر به اختلال عملکرد عمده شنوايي يا بينايي گردد
انواع فلج اعصاب کرانيال همراه با کراهت منظر
۱۲- انواع سکتههاي مغزي و ضايعات عروقي مغز که با اختلالات حرکتي و يا حسي شديد همراه باشد و اختلال عملکرد ايجاد نمايد.
۱۳- بيماري مياستني گراو در صورتيکه پيشرونده بوده و يا با اختلال عملکرد حرکتي باشد.
۱۴- اختلالات حرکتي movement disorder مثل پارکينسون- تورتيکولي- کره هانگتينتون.
۱۵- پلي نوروپاتي و انواع نوروپاتي که منجر به اختلال عملکرد فيزيکي گردند.
۱۶- دمانس (اختلال عملکرد مغزي به هر دليل).
۱۷- ديستروفي عضلاني پيشرونده و يا با اختلال عملکرد حرکتي.
۱۸- نارکولپسي و کاتالسي پيشرفته.
۱۹- اختلالات تکلم و لکنت زبان که منجر به اشکال در ارتباط با اطرافيان گردد.
۲۰- انسفالوپاتي با پيش زمينههاي آسيب فيزيکي مغز (خونريزي-تومور-آبسه).
۲۱- سابقه ضربه مغزي که منجر به اختلالات حرکتي يا حسي شده و ايجاد اختلال عملکرد نمايد.
۲۲- تومورهاي مغزي که ايجاد اختلال عملکرد نمايند.
۱۰- روانپزشکي:
انواع سايکوزها.
اختلالات خلقي که در عملکرد فردي و اجتماعي اختلال ايجاد نمايند.
اختلالات شخصيتي.
بهرههوشيپايينتراز ۹۵ (توسط آزمونهاياستانداردو دريکمرکزروانپزشکيدانشگاهيانجام شده باشد).
اختلالات کنترل تکانه.
بيماري ژيل دولاتوره و کليه اختلالات تيک در سر و صورت.
اختلالات اضطرابي عمده (اختلال اضطرابي منتشر- اختلال وسواسي جبري- اختلال پانيک- اختلالات فوبيک- اختلال استرس پس از سانحه).
انحرافات جنسي.
اختلالاترواني با منشاء ارگانيکنظير اختلالات عملکردي فردي و اجتماعي ناشي از صغر شديد يا فقدان هر دو بيضه، عقيمي، ناتواني جنسي، فقدان آلت تناسلي، نازايي در زنان و ...
سوء مصرف مواد مخدر و روان گردان و مصرف مشروبات الکلي.
۱۱- پوست:
انواع اگزماهاي وسيع و شديد و مزمن و مقاوم به درمان.
آلوپسي توتاليس (فقدان کامل موي سر) و آلوپسي يونيورساليس (فقدان کامل موي سر و بدن)
آلوپسي سيکاترسيل (فقدان مو ناشي از جوشگاه) همراه با کراهت منظر.
خالهاي پيگمانته وسيع و همانژيومهاي غير قابل عمل در سر و صورت همراه با کراهت منظر.
هر نوع جوشگاه جراحت و بيماري پوستي- مخاطي- موئي که با کراهت منظر در سر و صورت همراه بوده و يا مانع فعاليت فيزيکي مناسب گردد.
لوپوس جلدي شديد.
عفونتهاي قارچي عميق و وسيع پوست که مزمن و مقاوم به درمان باشد.
بيماريهاي ايمونوبولوز مثل پمفيگوس
اپيدرموليزيس بولوزا
۱۱- بيماريهاي آميزشي مثل زگيل تناسلي- سيفيلس- لنفوگرانوموم ونروم فعال.
۱۲- گوارش
فيبروز و سيروز کبدي
آسيت مزمن
هماتريومهاي وسيع کبدي
هيپرتانسيون وريد پورت
پانکرانيت مزمن
تومورهاي بدخيم گوارشي غير قابل درمان (انواع سرطانهاي بدخيم گوارشي)
کليه بيماريهاي التهابي دستگاه گوارشي (IBD) به اثبات رسيده شامل کرون- کوليت اولسرو
پوليپوزهاي همراه با عوارض
چسبندگيهاي شديد و مقاوم به درمان در احشاء ناحيه شکم
۱۰- بي اختياري غير قابل درمان مدفوع
۱۱- انسداد کاذب مزمن روده
۱۲- سندرومهاي غير قابل درمان سوء جذب
۱۳- بيماريهاي انسدادي مجاري صفراوي که قابل درمان نباشد مثل کلانژيت اسکلروزن - سيروز صفراوي اوليه و يا انسدادهاي مجاري صفراوي که با جراحي قابل درمان نباشد.
۱۴- سندروم روده کوتاه Short Bowel Syndrome.
۱۳- عفوني
هپاتيتهاي مزمن.
هپاتيت B (HBV) که HbeAg مثبت است.
هپاتيت c.
سلريه فعال که عليرغم درمان عارضه به جا گذاشته باشد (مثل فيبروز ريوي و ...).
سل خارج ريوي که عليرغم درمان عارضه به جا گذاشته باشد از قيبل کيفوزيس و يا عارضه مننژيت سلي.
جذام فرم لپروماتوز که مزمن بوده و عارضه به جا گذاشته است.
بيماران HIV مثبت
۱۴- چشم
فقدان يک چشم يا هر دو چشم.
فقدان بينايي يک چشم يا هر دو چشم (درحد HM- NLP-LP).
هر نوع بيماري و يا اختلال دستگاه بينايي که عليرغم اصلاح با کاهش ديد بيش از ۵ ديوپتر براي يک چشم يا بيش از ۱۰ ديوپتر براي دو چشم همراه باشد.
از قبيل: ضايعات وسيع قرنيه، آستيگماتيسم ساده مرکب يا مخلوط، هيپومتروپي و ميوپي، کاتاراکت، تومورهاي چشمي درمان نشده، کوريو رتينيت مرکزي و يا منتشر مزمن يک يا دو چشم، کندگي شبکيه، ضايعات عروقي يک يا هر دو چشم، بيماري ماکولا و عصب باصره، نيستاگموس، دوبيني، آمبليوپي و کراتوکونوس درمان نشده.
ريتنيت پيگمانته.
کراهت منظر ناشي از عوارض تراخمي ملتحمه و پلک عليرغم درمان
کراهت منظر ناشي از ضايعات عروقي يک يا هر دو چشم عليرغم درمان
کراهت منظر ناشي از نقصهاي مادرزادي يا اکتسابي ظاهري چشمها از جمله استرابيسم- ميکروفتالمي
کراهت منظر ناشي از افتادگي پلک
بيماريهاي ماکولا و عصب باصره به هر دليلي که منجر به کاهش ديد و يا اشکال در کيفيت ديد شده باشد.
التهاب مزمن اوربيت و uvea که نياز به مصرف دائمي کورتون باشد.
اگزوفتالمي که همراه با آثار عصبي و رواني باشد.
۱۵- گوش و حلق و بيني:
کري و يا لالي.
کاهش شنوايي دو طرفه در فرکانسهاي چهارگانه بيش از ۵۰ دسي بل در مجموع دو گوش به شرطي که قدرت تمايز کلمات (speech descrimination score) کمتر از ۷۰ باشد.
عفونت مزمن گوش مياني که منجر به معلوليت شنوايي دو طرفه مطابق بند ۲ باشد.
فلج عصب صورتي يک طرفه يا دو طرفه دائمي منجر به کراهت منظر.
رينيتهاي آتروفيک همراه با کروت متعفن.
سندروم منير پيشرفته که همراه با وزوز گوش و سر گيجه غير قابل درمان باشد.
اختلالات شديد تنفسي، حلقي و گوارشي ناشي از عوارض مادرزادي يا عفوني در بيني، کام، لب و حلق.
کراهت منظر ناشي از عوارض مادرزادي يا عفوني در بيني، کام، لب و حلق
کراهت منظر ناشي از اختلال و يا تغيير شکل شديد ظاهري غير قابل ترميم لاله گوش
هاليتوزيس (بوي بد دهان).
۱۰- هر بيماري عضوي در گوش، حلق و بيني که کارايي فيزيولوژيک از قبيل صدا، تکلم، شنوايي، بويايي و ... را مختل کرده و منجر به اختلال در انجام وظايف محوله گردد.
۱۶- دهان و دندان:
ناهنجاريهاي استخواني فک و صورت به هر دليل با اختلال در عملکرد عضو نظير تکلم يا ايجاد کراهت منظر.
ناهنجاريهاي زبان به هر دليل با ايجاد اختلال در عملکرد عضوي نظير تکلم.
فقدان دندانهاي قدامي ۵ تا ۵ در يک يا دو فک.
بازار