بهداشت نيوز/ رئيس کميته سلامت شوراي اسلامي شهر تهران به مناطقي که بيشترين آمار ابتلا به اين ويروس را داشتهاند، اشاره کرد.
ناهيد خداکرمي درباره ميزان ابتلا به ويروس کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: متأسفانه خبرها حاکي از اين است که بخش آيسييوي برخي بيمارستانها مملو از بيماران کرونايي شده و ميزان مراجعان سرپايي نيز افزايش يافته است.
وي با اشاره به اينکه در برخي ادارات و سازمانها نيز تعداد موارد مشکوک به کرونا افزايش يافته است، ادامه داد: اين وضعيت به همه ما يادآوري ميکند که کرونا ويروسي نيست که به راحتي از بين برود؛ شهروندان نيز نبايد تصور کنند شرايط عادي است، اگرچه مجبور شديم به فعاليتهاي روزمره و اقتصادي بازگرديم اما اين ويروس يک پديده جديد است و ممکن است با پيکهاي ديگري در آينده مواجه شويم.
رئيس کميته سلامت شوراي اسلامي شهر تهران تصريح کرد: طبق آمار از ابتداي اسفند تاکنون بيش از ۵ هزار تهراني جان خود را به دليل کرونا از دست دادهاند البته ممکن است برخي از آنها از شهرستانها وارد تهران شده، بستري و فوت شده باشند اما نقطه اسفناک اين است که ميانگين افرادي که در تهران جان خود را از دست دادهاند تقريبا ۶۹ ساله بوده است؛ اين وضعيت نشان ميدهد افرادي که هنوز فعال و سرپرست خانوار و به قول معروف، نانآور خانواده هستند جان خود را از دست دادهاند.
وي افزود: ميانگين سن مبتلايان نيز در برخي نقاط زير ۵۰ سال است بنابراين نبايد فکر کرد جوانها مبتلا نميشوند! پايه سني مبتلايان بسيار متغير و در سنين مياني ميزان ابتلا بيشتر است بنابراين خواهش ميکنيم همه جوانان و کودکان به ويژه افراد مسن مراقب خودشان باشند.
خداکرمي با اشاره به اينکه تفاوتهايي در ابتلا به کرونا در گروههاي پرخطر مشاهده ميشود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در برخي کشورها بيماران قلبي بيشترين ابتلا به کرونا را داشتهاند اما مبتلايان به فشار خون و ديابت در تهران بيشتر بوده است همچنين در برخي مناطق حرکت ويروس بيشتر بوده به عنوان مثال در مناطق ۴ و ۵ بيماريزايي ويروس بيشتر بوده که شايد دليل آن جمعيت بيشتر اين مناطق و تراکم جمعيت است.
وي افزود: علاوه بر اين در برخي مناطق ميبينيم که بيماريهاي زمينهاي در مبتلايان به کرونا بيشتر است به عنوان مثال در مناطق ۲، ۶ و ۱۲ افرادي که بيماريهاي ديابت و فشار خون داشتهاند بيشتر به کرونا مبتلا شدهاند بنابراين باز هم از مردم ميخواهيم همچنان استفاده از ماسک را جدي بگيرند و حتيالامکان از حضور در مهمانيهايي که در فضاي بسته يا با ازدحام جمعيت است، پرهيز کنند.
عضو کميسيون سلامت و محيط زيست شوراي شهر تهران تصريح کرد: تاکنون نسبت به ديگر کشورها و شهرهاي دنيا به خوبي توانستهايم اين بيماري را کنترل کنيم اما نبايد کاري کنيم که همه زحماتي که تاکنون کشيده شده هدر برود؛ در کشور ما بدون برخورد يا جريمه کردن، دستورالعملها را رعايت شده اما شايد مجبور شويم جريمههايي تعيين کنيم که واقعاً پسنديده فرهنگ ايراني نيست بنابراين باز هم تأکيد ميکنم مردم با تکيه بر باورهاي مذهبي و فرهنگي خود، مسائل بهداشتي را رعايت کنند.
وي در ادامه با بيان اينکه در فروردين ماه بيشترين فوتي با رقم ۱۱۹ نفر را داشتهايم، گفت: در برخي روزهاي ارديبهشت ماه آمار فوتيها تک رقمي بوده است همچنين ۶۰ درصد مبتلايان تهراني، مرد و ۴۰ درصد زن بوده و نسبت افراد فوت شده نيز تقريبا به همين ميزان بوده است.
خداکرمي با اشاره به اينکه زنان به دليل عواطف و احساسات مادرانه، دستورالعملهاي بهداشتي را بيشتر رعايت کرده و مردان نيز حضور بيشتري در اجتماع داشتهاند که اين دو عامل ميتواند علت ابتلاي بيشتر آنها نسبت به زنان باشد، خاطرنشان کرد: مرکز مطالعات شهرداري تهران به سفارش کميته سلامت شوراي شهر، با کمک دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، آمار مبتلايان شهر تهران را تا ۱۵ فروردين استخراج کردند؛ يک تيم براي تماس با آنها تعيين شد که در اين مطالعه برخي از خانوادههاي بيماران فوت شده، همکاري کمتر اما بيماران بهبوديافته و بستري شده همکاري بيشتري داشتند.
بازار