ايران/ بازپرس جنايي پايتخت و 11 کارشناس با حضور در ساختمان منفجر شده کلينيک سينا مهر شميران به بررسي ميداني و نمونهبرداري از محل پرداختند تا هرچه سريعتر علت اين فاجعه و مقصران احتمالي آن معرفي شوند.
بهدنبال حادثه انفجار و آتشسوزي شامگاه سهشنبه 10 تير در ساختمان ۵ طبقه واقع در خيابان شريعتي و مرگ ۱۹ پزشک و پرستار و تکنيسين و بيمار، تحقيقات آغاز شد. در بررسيهاي اوليه، مشخص شد در اين ساختمان يک مرکز تصويربرداري، آزمايشگاه، داروخانه، مرکز جراحي محدود سينا مهر شميران و درمانگاه تخصصي فعاليت مي کردند. بلافاصله پس از اين انفجار دستور بازداشت 9 نفر که شامل تعدادي از افراد هيأت مديره، مديرعامل، سهامدار اين مراکز و مسئول تأسيسات ساختمان بودند صادر شد که 3 نفر از اين افراد زن و 6 نفر مرد هستند. از سويي بررسيها در اين خصوص که نهادها و سازمانهاي نظارتي مربوطه در رابطه با حادثه آتشسوزي مقصر هستند يا خير نيز از سوي کارشناسان ادامه دارد.
تيم کارشناسي 11 نفره
همزمان با دستور بازپرس شعبه يازدهم دادسراي امور جنايي پايتخت، هيأت 11 نفره کارشناسي شامل کارشناسان آتشنشاني، حوادث کار، پزشکي، مواد، شيمي، ... تشکيل شد تا علت اين حادثه مورد بررسي قرار گيرد. با تشکيل اين گروه کارشناسي، پنجشنبه گذشته تيم 11 نفره به همراه بازپرس مصطفي واحدي راهي محل حادثه شده و به تحقيقات ميداني و بررسي مدارک و شواهد موجود و نمونهبرداري در محل حادثه پرداختند. نخستين جلسه رسيدگي به اين پرونده با حضور مقامات قضايي و هيأت کارشناسي 11 نفره صبح روز شنبه (امروز) برگزار ميشود.
۴ فرضيه براي آتشسوزي
در تحقيقات صورت گرفته توسط تيمهاي کارشناسي و قضايي، تاکنون 4 فرضيه در خصوص آتشسوزي مطرح شده و البته فرضيههاي ديگر نيز بررسي خواهد شد تا علت قطعي اين فاجعه مرگبار روشن شود. نخستين فرضيه جدا شدن کابل برق از تير چراغ برق و افتادن روي کپسولهاي اکسيژني بود که داخل حياط اين مرکز قرار داشتند. دومين احتمال مطرح شده ايجاد حريق در قسمت ذخيره مخزن اکسيژن و انفجار کپسولهاي اکسيژن است. سومين فرضيه اتصالي برق سه فاز ساختمان و آتشسوزي و مرگ 19 نفر از کادر درمان و بيماران بوده است. اما انفجار در طبقه منفي دو که قسمت تأسيسات ساختمان است آخرين فرضيهاي است که تاکنون از سوي تيم تحقيق مطرح شده. تمامي اين فرضيهها و فرضيههاي احتمالي ديگر از سوي هيأت کارشناسي مورد بررسي قرار خواهد گرفت تا علت حريق روشن شود.
شکايت خانوادههاي آسيب ديده
همچنين بازپرس جنايي پايتخت از مأموران کلانتري 101 تجريش خواست تا هر چه سريعتر نسبت به شکايت خانواده قربانيان، مصدومان و همسايگاني که در اين حادثه دچار خسارت شدهاند اقدام کند تا کساني که دچار خسارت مالي و جاني شدهاند شناسايي شوند و به شکايت شان رسيدگي شود.
اخطار شوراي شهر بررسي ميشود
پس از اين حادثه رئيس شوراي شهر تهران اعلام کرد که قبل از اين انفجار ۳ بار از سوي شوراي شهر به اين ساختمان اخطار داده شده بود. محسن هاشمي گفته بود در ۳ نوبت در سالهاي ۹۴، ۹۶ و ۹۷ با موضوع ايمني به مسئولان اين ساختمان اخطار داده شده بود. آخرين اخطار هم در سال ۹۷ از بازرسي اماکن بود. مالک ساختمان هم سال ۹۸ کارهايي براي ايمني ساختمان انجام داده بود که يکي از آنها نصب سيستم اطفاي حريق بود که فعال نبود. بازپرس جنايي با توجه به اين موضوع دستور بررسي داده تا درصورتي که اين ارگان اخطاري براي کلينيک مورد نظر صادر کرده بود، گزارش خود را مکتوب براي دادسرا ارسال کنند. دادستان تهران نيز از غيرعمدي بودن اين انفجار خبر داده و گفت: بررسي اوليه حاکي از غيرعمدي بودن حادثه است. در تحقيقات از افراد مطلع، مشخص شد حادثه بهعلت اتصال سيم برق و انفجار کپسولهاي گاز و اکسيژن بوده که موجب آتشسوزي در داخل ساختمان شده است. القاصي مهر گفت: يک هيأت کارشناسي ۱۱ نفره در دادسراي جنايي انتخاب و به محل حادثه اعزام شدند و از کارشناسان آتشنشاني هم دعوت شد تا علت حادثه، کارشناسي بررسي شود که با اعلام نظر کارشناسي، علت واقعي حادثه در اسرع وقت مشخص خواهد شد. وي افزود: رعايت مسائل ايمني يکي از موضوعاتي بود که دستور بررسي آن داده شد و ما در حال بررسي موضوع با اسناد و مدارکي که ادعا شده هستيم.
بازار