معاون آموزشی وزارت بهداشت: کنکور سراسری سر موعد برگزار می شود

فارس/ معاون آموزشي وزارت بهداشت درباره زمان برگزاري آزمونهاي سراسري گفت: برخي از آزمون ها در کشور ما کليدي هستند و آزمون دستياري پزشکي و کنکور سراسري سر موعد مقرر برگزار مي شود.
علي اکبر حقدوست در حاشيه اجلاس روساي دانشگاههاي علوم پزشکي که به صورت مجازي در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: هدف اصلي اين است که ما فشار را بر روي مردم به حداقل برسانيم و داوطلبان استرس نداشته باشند. در اين بين سلامت دانشجويان، اعضاي هيات علمي و کارکنان دانشگاهها و خانوادههاي آنها در اولويت اول قرار دارد.
وي افزود: ضمن رعايت اين اصول علاقه مند هستيم آموزش با کيفيت ارائه شود. برخي از امتحانات، امتحانات کليدي هستند و قابل تغيير نيستند. نمونههاي آن کنکور در ايران و برخي آزمونهاي علوم پزشکي هستند. اين امتحانات بسيار حساس بوده و به صورت ملي است و اميدواريم با رعايت پروتکلهاي بهداشتي طبق زمان بندي انجام شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: آزمون دستياري پزشکي و کنکور سراسري سر موعد مقرر برگزار ميشود.
حقدوست افزود: اين موضوع مختص ايران نيست ميبينيد در هفتههاي گذشته در کشورهايي مانند چين، ترکيه و افغانستان امتحانات اصلي و از جمله کنکورهاي سراسري برگزار شدند.
وي گفت: در مورد ساير امتحانات بايد وضعيت آينده را رصد کنيم و بر اساس آن تصميم بگيريم و از آنجايي که تغييرات بيماري به سرعت انجام ميشود تصميم گيري از اکنون براي آزمونهاي دو ماه آينده درست نيست و عجولانه است.
حقدوست ادامه داد: ما به دانشجويان و داوطلبان قول ميدهيم سلامت آنها را به عنوان يک اولويت جدي مد نظر داشته باشيم در عين حال وزارت بهداشت براي آموزش پزشکي حساسيتهاي خاص خود را دارد.
وي گفت: توقف آزمونها و آموزشها به معني تامين نشدن نيروي انساني درمان و بهداشت است که در شرايط فعلي خط مقدم مبارزه با کرونا هستند، در نتيجه با تعامل نزديک با معاونتهاي درمان و بهداشت سعي ميکنيم کمک کنيم تا نيازهاي نيروي انساني شان را تامين کنيم.
وي از تعويق آزمون دانشنامه پزشکي (بورد) خبر داد و گفت: در اين زمينه بحثهاي متعددي صورت گرفت و به دنبال اين هستيم که با توجه به چارچوبهاي قانوني و در عين حال حفظ کيفيت آموزش که براي دستياران نکته بسيار کليدي است شرايط جديدي ايجاد کنيم چراکه اين افراد بعد از اين آزمونها به عنوان متخصص وارد جامعه ميشوند بنابراين با لحاظ کردن اين موارد احتمالاً امتحان بورد که فوريت کمتري نسبت به ساير آزمونها دارد به عقب بيندازيم تا دستياران استرس نداشته باشند و زوتر وارد حوزه درمان شوند و به محل خدمت خود مراجعت کنند.
وي درباره آغاز سال تحصيلي و تشکيل کلاسها گفت: قضاوت کردن در اين زمينه براي بازگشايي دانشگاهها و آغاز سال تحصيلي بسيار زود است، ترم آينده تصميم کلي ما همانند وزارت علوم اين است که آموزش تلفيقي شامل مجازي و آموزش حضوري داشته باشيم تا حتي الامکان دانشگاهها و خوابگاهها را شلوغ نکنيم. شايد با جذب بيشتر دانشجويان در بهمن ماه بتوانيم اين موضوع را مديريت کنيم تا دانشجويان کمتري در ابتداي سال تحصيلي وارد دانشگاهها شوند.
حقدوست گفت: همچنين شرايطي ايجاد کرديم دانشجويان ترمهاي آخر زودتر فارغ التحصيل شوند. خروجي افزايش و ورودي کاهش پيدا ميکند تا دانشکدهها و کلاسهاي درس و خوابگاهها خلوت باشد.
وي افزود: احتمالاً بنا به شرايط استانها سياستهاي تلفيقي متفاوتي از يکديگر اخذ ميکنند تا در جاهايي که آرامش بيشتري برقرار ميشود آموزش حضوري پررنگتر خواهد بود.
وي افزود: همه دانشجويان جديد الورود از بهمن ماه پذيرش نخواهند شد بلکه اگر در دورههاي گذشته سهم پذيرش بهمن ماه يک سوم بود اما الان با هماهنگي با سازمان سنجش درصد بيشتري از دانشجويان جديد الورود ورودي بهمن خواهند بود.
حقدوست درباره بازگشايي مدارس همراه دانشگاهها گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملي مبارزه با کرونا ۱۵ شهريور آغاز سال تحصيلي دانشگاهها و مدارس خواهد بود اما اين بسته به شرايط ممکن است تصميم گيري تغيير کند حتي ممکن است جلوتر بيفتد، اگر براي زمستان نگراني بيشتري داشته باشيم و طبيعتاً بايد از فرصت بيشتر آرامش تابستان استفاده کنيم و اگر تابستان شرايط نامساعد داشته باشد بايد از فرصت پاييز و زمستان استفاده کرد.
وي درباره وضعيت اپيدميولوژي کرونا در سطح کشور گفت: روند بيماري در سه هفته گذشته فزاينده بوده و تقريباً در اکثر استانها حداقل يک شهرستان حالت قرمز داشته است و به لطف خدا در يک هفته گذشته تقريباً به يک ثبات رسيدهايم و اگر تمهيداتي از جمله رعايت فاصله گذاري و استفاده از ماسک به جد ادامه پيدا کند شايد کاهش بيماري را شاهد باشيم.